«Κυνηγώντας το όνειρο" είναι ο τίτλος της έκδοσης-αφιέρωμα στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και Αμερική με τον ερχομό της επόμενης χρονιάς. Το βιβλίο-ντοκουμέντο έγραψε η δημποσιογράφος Ρούλα Κοτσέτα που έζησε και εργάστηκε για 10 ολόκληρα χρόνια στην Ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα «Πρωινή».

Η έκδοση βρίσκεται αυτή την στιγμή σε στάδιο λογοτεχνικής επιμέλειας και στόχος είναι να μείνει ως "ντοκουμέντο" στα αρχεία των μελών όλων των συλλόγων και ομοσπονδιών της Νέας Υόρκης, στους οποίους αναφέρεται εκτενέστερα το βιβλίο.

Πρόκειται για μια έρευνα που ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια που μετανάστευσαν οι Ελληνες στην πόλη των αντιθέσεων, με αναφορά στην ιστορία των συλλόγων και κοινοτήτων από τότε μέχρι τέλη της δεκαετίας του 90, όπου και σταματάει το κύμα μετανάστευσης. Μιλούν στην έρευνα πολλοί Ομογενείς, πρόεδροι σωματείων κ.α.

Η έκδοση 250 σελίδων, με 150 ασπρόμαυρες φωτογραφίες-ντοκουμέντα από αρχές του 1900 εως σήμερα, θα είναι πολυτελής και εκτιμάται ότι θα κοστίσει γύρω στα 10.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν κυκλοφορεί στην αγορά καμία έκδοση με όλα αυτά τα στοιχεία της έρευνας για τους Ομογενείς της Νέας Υορκης. Ενα βιβλίο μόνο του Μπάμπη Μπαλαφούρη που χρονολογικά σταματάει το 1948.