Με μια σεμνή, υποβλητική τελετή, πλαισιωμένη με τον καθιερωμένο
αγιασμό, έγιναν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, από τη Φωτεινή Παπαδοπούλου, σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Ομίλου Λαϊκής, Νεοκλή Λυσάνδρου, τα εγκαίνια του Κέντρου του Ραδιομαραθωνίου της Ομογένειας της Βρετανίας που προορίζεται να λειτουργήσει σαν χώρος καθημερινής φροντίδας για
άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Το πρόγραμμα άρχισε με την τέλεση αγιασμού από τον Επίσκοπο Τροπαίου, Αθανάσιο, και ακολούθησαν σύντομες ομιλίες από τον κ. Λυσάνδρου και την κ. Παπαδοπούλου. Ο πρόεδρος της Λαϊκής περιέγραψε τα πλεονεκτήματα του οικήματος που θα συμβάλουν στη σημαντική βελτίωση της ζωής, κατά άμεσο τρόπο, των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κατά έμμεσο τρόπο των οικογενειών τους.

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στο ιστορικό της όλης προσπάθειας του ομογενειακού Ραδιομαραθωνίου με κατάληξη την απόκτηση του κτιρίου και την οικοδομική προσαρμογή του στις ανάγκες του σκοπού για τον οποίο προορίζεται.

Εξήρε το φυσικό περιβάλλον του Κέντρου και ευχαρίστησε τις εκατοντάδες των εθελοντών, τους γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες και τα ίδια τα παιδιά, την Επιτροπή του Ραδιομαραθωνίου Ηνωμένου Βασιλείου και όλους τους άλλους και όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτό το επίτευγμα.

Η πρώτη κυρία της Κύπρου απεκάλυψε την πλάκα που αναφέρεται στα εγκαίνια και μαζί με τον κ. Λυσάνδρου, έκοψαν την κορδέλα της εισόδου.

Μετά την τελετή, στην οποία παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής, Δημήτρης Χατζηαργυρού,ο εργατικός βουλευτής, Andrew Love, Δημοτικοί Σύμβουλοι, επρόσωποι οργανώσεων και άλλοι ομογενειακοί παράγοντες, δόθηκε δεξίωση.


ΚΥΠΕ