Το έργο του αποχωρούντα διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας της Ουάσιγκτον, Αχιλλέα Παπαρσένου, εξήρε ο πρέσβης της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα Αλέξανδρος Μαλλιάς, στην διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε προς τιμήν του στην πρεσβευτική κατοικία.

Στην δεξίωση παρέστησαν ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, ο φιλέλλην βουλευτής Κρις Βαν Χόλεν, ο εκδότης της Washington Post Μπο Τζόουνς, ο πρέσβης της Κύπρου Ευριπίδης Ευρυβιάδης, ο επιτετραμμένος της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Aγγελος Παγκράτης, στελέχη του Στέιτ
Ντιπάρτμεντ, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες, συνεργάτες επιστημονικών ιδρυμάτων, Αμερικανοί και Έλληνες δημοσιογράφοι, ομογενείς και Αμερικανοί φίλοι του ζεύγους Παπαρσένου.
Για το έργο του κ. Παπαρσένου στην αμερικανική πρωτεύουσα μίλησαν ο κ. Μαλλιάς, ο κ. Τζόουνς, και ο παλαίμαχος Βρετανός δημοσιογράφος Λέζλι Φάινερ. Στην διάρκεια της εκδήλωσης εκφράσθηκε η ελπίδα ότι το ελληνικό δημόσιο θα αξιοποιήσει αποτελεσματικά την εμπειρία και γνώση του για την καλύτερη προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Κατά την διάρκεια της δεκαετούς θητείας του στην Ουάσιγκτον ο κ. Παπαρσένος συνεργάσθηκε στενά για την προβολή των ελληνικών θέσεων στα αμερικανικά ΜΜΕ με τέσσερις πρέσβεις: τους Λουκά Τσίλα, Αλέξανδρο Φίλωνα, Γιώργο Σαββαϊδη και Αλέξανδρο Μαλλιά. 
Το εγκώμιο του κ. Παπαρσένου έπλεξαν τους τελευταίους μήνες, κατά την διάρκεια επισκέψεών τους στην Ουάσιγκτον, οι υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Η πρώτη τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και εξέφρασε την λύπη της για την αποχώρησή του, ενώ η δεύτερη τον χαρακτήρισε «σταθερή αξία».