Από χτές το πρωί κυματίζει η τουρκική σημαία στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στο γνωστό Bowling Green σε ιστό που έχει δωρίσει ο Ελληνισμός της Αμερικής!!!  

Η σημαία, προφανώς  αναρτήθηκε με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας για τον εορτασμό των 83 ετών από την ίδρυση της από τον Κεμάλ Ατατούρκ. Το ερώτημα όμως  που εγείρεται είναι πως και γιατί δεν ήταν αναρτημένη η Ελληνική σημαία στον συγκεριμένο ιστό αυτό(sic) τη στιγμή μάλιστα  που αποτελεί δωρεά των Ελλήνων της Αμερικής ;; Και μάλιστα την δεδομενη στιγμή όπου σύσσωμος ο Ελληνισμός απ' άκρη σ' άκρη σε ολόκληρο τον πλανήτη τιμούσε την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα!! Τα ερωτηματικά που καλούνται να απαντήσουν οι υπεύθυνοι αφενός του δήμου είναι πολλά, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν με ποιους όρους έγινε η δωρεά αυτή από τους Έλληνες της Αμερικής, και κάτω από ποιές προύποθέσεις;; και αφετέρου θα πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι φορείς που εκπροσωπούν την οργανωμένη ομογένεια γιατί δεν ήταν αναρτημένη η γαλανόλευκη σημαία στον συγκεριμένο ιστό, την στιγμή μάλιστα που υπήρχε και η αφορμή της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940; Μείνετε εδώ συντονισμένοι θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ.

Η Τουρκική σημαία κυματίζει στο «Bowling Green Park» την 28η Οκτωβρίου!!!

Εντελώς τυχαία πέρασα απ την περιοχή του «Bowling Green» και είδα με μεγάλη μου έκπληξη και θυμό μια πελώρια τουρκική σημαία να κυματίζει δίπλα από μια μικρότερη αμερικάνικη στον ιστό που δόθηκε στην πόλη τις νέας Υόρκης από την Ελληνική ομογένεια. πριν αρκετά χρόνια η οργανωμένη ομογένεια, έκανε δώρο στην πόλη τις Νέας Υόρκης ένα ιστό σημαίας στο «Bowling Green Park» στην καρδιά του «Wall Street».

Ορισμένα ερωτηματικά.

 

Με ποίους όρους η με τι υποσχέσεις οι Έλληνες ομογενείς έδωσαν τα λεφτά τους για να στηθεί αυτός ο ιστός;

Είχε ποτέ ενημερωθεί ο έλληνας ομογενής για το ότι και οι τούρκοι ακόμη θα μπορούσαν να υψώνουν την σημαία τους σε αυτό τον ιστό; Η απλός τους ζητήσανε τα λεφτά τους και μετά ορισμένοι έβγαλαν τις φωτογραφίες τους με κάποιους πολιτικούς και ησύχασαν;

Andreas Savva
Πρόεδρος  Ελληνικού Συλλόγου Επιστημόνων Αμερικής