Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν από τις 22 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας όπου φθάνει την Τετάρτη στις 17.50 ώρα Κύπρου, θα τον υποδεχθεί ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτης Φωτίου.

Την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου το πρωί ο κ. Κοτσαριάν θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Θα ακολουθήσουν επίσημες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Εξάλλου θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Αρμενίας για συνεργασία στην καταπολέμηση του οργανωμένου και άλλων μορφών εγκλήματος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Σοφοκλή Σοφοκλέους και τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Αρμενίας Davit Harutyunyan.

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια.

Εξάλλου κατά την παραμονή του στην Κύπρο θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου ο Δήμαρχος Μιχαλάκης Ζαμπέλας θα του επιδώσει το χρυσό κλειδί της πόλης. Στη συνέχεια θα τον ξεναγήσει στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά πόλη.

Επίσης ο κ. Κοτσαριάν θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων στην αρμένικη Αρχιεπισκοπή καθώς και το αρμένικο σχολείο Ναρέκ όπου θα συναντηθεί με μέλη της αρμενικής κοινότητας. Εκεί θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση τιμής για τα
θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ακόμη ο Αρμένιος Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Πολιτιστικό Κέντρο Λάρνακας όπου θα τον υποδεχθεί ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Μωϋσέως. Θα καταθέσει επίσης το θεμέλιο λίθο μνημείου στη Λάρνακα για την αρμενική γενοκτονία.

Ο κ. Κοτσαριάν θα αναχωρήσει το Σάββατο το πρωί από το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

 

 

ΚΥΠΕ