Σοκ  στην αμερικανική κοινή γνώμη προκάλεσε ο διάσημος κωμικός Μάικλ Ρίτσαρντς με τις ρατσιστικές προσβολές που εξεστόμισε εναντίον ενός μαύρου θεατή στη διάρκεια της παράστασής του στο δυτικό Χόλιγουντ, προκαλώντας μάλιστα την αποχώρηση και των υπολοίπων θεατών.

Το επεισόδιο προκλήθηκε στο θέατρο «Εργοστάσιο Γέλιου « όπου εμφανίζεται ο 57χρονος αμερικανός κωμικός,όταν ένας μαύρος θεατής τον διέκοψε παραπονούμενος ότι το σόου δεν ήταν καθόλου αστείο."Πριν 50 χρόνια θα σου κάρφωνα ένα γ… πηρούνι από πίσω» άρχισε να φωνάζει ο Ρίτσαρντς πάνω στη σκηνή. «Μπορείς να μιλάς, μπορείς να μιλάς, είσαι περήφανος τώρα κα……Βγές έξω.Είναι ένας νέγρος,είναι ένας νέγρος»,συνέχισε να ωρύεται ο κωμικός, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι θεατές να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την αίθουσα.

Ενας θεατής είχε πάντως καταφέρει να βιντεοσκοπήσει κρυφά την «παράσταση» του Ρίτσαρντς και έδωσε τις επιμαχες εικόνες σε ένα σάιτ στο Ιντερνετ που ειδικεύεται στις διασημότητες.
Σύμφωνα με ορισμένους θεατές,ο Ρίτσαρντς έκανε αναφορές και σε «λιντσάρισμα νέγρων».
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες,ο αμερικανός κωμικός ζήτησε συγγνώμη εμφανιζόμενος στην εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν στο CBS.

«Ημουν στο κλαμπ και έκανα την παράστασή μου,με αποδοκίμασε, τα πήρα άσχημα και εξοργίστηκα» είπε π Ρίτσαρντς,προσθέτοντας πάντως ότι αισθάνεται «συντετριμμένος και ζητεί συγγνώμη από το κοινό,τους μαύρους,τους ισπανόφωνους και τους λευκούς,όλους όσους ήταν εκεί και υπέστησαν αυτήν την οργή, αυτό το μίσος».
Η συγγνώμη του κωμικού δεν καταλάγιασε πάντως την οργή των θεατών. «Ο Ρίτσαρντς φώναζε στον θεατή που είχε διακόψει την παράσταση ότι χρειάζεται κρέμασμα από δένδρο» δήλωσε στο CNN ένας θεατής,προσθέτοντας :"Είμαι οργισμένος».
Η διεύθυνση του θεάτρου ανακοίνωσε μάλιστα ότι δεν θα εμφανιζόταν και πάλι ο Ρίτσαρντς στη σκηνή αν δεν ζητούσε δημοσίως συγγνώμη.