Σε κλίμα εξαιρετικής εγκαρδιότητας και επιβεβαίωσης της άριστης συνεργασίας μεταξύ Ρωσικής Ομοσπονδίας και Κυπριακής Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης, που πραγματοποιεί ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μπισμπίκας στη Ρωσία.

Ο Αρχηγός της ΕΦ και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιο, ο οποίος αναφέρθηκε στις «άριστες αδελφικές σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας με την Εκκλησία της Κύπρου, αλλά και ευρύτερα με την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της».

Ο Πατριάρχης Μόσχας δήλωσε ότι μετά χαράς θα ανταποδώσει την προβλεπόμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο οποίος θα επισκεφθεί όλες τις αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ο Αρχηγός της ΕΦ είχε δείπνο εργασίας με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του κρατικού εξοπλιστικού Οργανισμού ”Ροσ-Αμπαρόν-Εξπορτ” Ιβάν Γκοντσαρένκο, με τον οποίον συζητήθηκαν όλα τα θέματα συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης των ρωσικών οπλικών συστημάτων, που διαθέτει η Εθνική Φρουρά.

Εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα σχετικά θέματα και οι εκκρεμούσες τεχνικές λεπτομέρειες και σύμφωνα με δήλωση του κ. Μπισμπίκα στο ΚΥΠΕ «η συζήτηση διεξήχθη σε πνεύμα αμοιβαίας θετικής αντίληψης και συνεργασίας, καθώς και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία τους για καλύτερη προώθηση της
υπάρχουσας συνεργασίας».

Ο κ. Γκοντσαρένκο δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «υποδεχόμαστε πάντοτε με χαρά τόσο υψηλές αντιπροσωπείες από την Κύπρο στη Ρωσία και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πώς θα διασφαλισθούν τα συμφέροντα και της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσίας στην περιφέρεια αυτή».

 

ΚΥΠΕ