Ένα αγόρι γεννήθηκε στην Χιλή με ένα έμβρυο στο στομάχι του, σε μια σπάνια περίπτωση γέννησης ενός «εμβρύου μέσα σε έμβρυο», κατά την οποία το ένα δίδυμο παιδί παγιδεύεται μέσα στο άλλο στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσα στο σώμα του.

Στην διάρκεια μιας εξέτασης στην μητέρα του παιδιού λίγο πριν γεννήσει, την 15η Νοεμβρίου, στη νότια πόλη Τεμούκο της Χιλής, γιατροί παρατήρησαν το έμβρυο, μήκους 10 εκατοστών, μέσα στο στομάχι του αγοριού. Είχε αναπτύξει άκρα και, εν μέρει, σπονδυλική στήλη, αλλά δεν είχε κεφάλι και καμμία πιθανότητα επιβίωσης, ανέφεραν.

Μετά την γέννηση του αγοριού, το νεογέννητο χειρουργήθηκε και το έμβρυο αφαιρέθηκε από το στομάχι του. Το αγόρι, που δεν έχει ακόμη ονομασθεί, αναρρώνει στο νοσοκομείο Ερνάν Ενρίκες του Τεμούκο.

Η Μαρία Αντζέλικα Μπελμάρ, στέλεχος του νοσοκομείου, είπε, αναφερόμενη στις περιπτώσεις αυτές, ότι «είναι πολύ σπάνιες» και «καταγράφονται σε μόλις μία ανά τουλάχιστον 500.000 γεννήσεις», προσθέτοντας ότι οι καταγεγραμμένες τέτοιες περιπτώσεις παγκοσμίως είναι λιγότερες από 90.

ΑΠΕ