Θεσσαλονίκη, 7 Δεκεμβρίου 2006

 

Το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), υπό την προεδρεία του κ. Ανδρέα Α. Άθενς ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή του στα γραφεία του Οργανισμού στη Θεσαλονίκη.

 

Τα μέλη του Προεδρείου είχαν συνεργασία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Θεόδωρο Κασσίμη για διαδικαστικά θέματα της 6ης Τακτικής Συνέλευσης του ΣΑΕ, την έναρξη της οποίας θα κηρύξει αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Σε κλίμα συγκίνησης ο  Άθενς, ο οποίος αποχωρεί από το αξίωμα το οποίο κατέχει από την ίδρυση του ΣΑΕ το 1995, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του προεδρείου για την εντεκάχρονη πορεία τους, όπως και τον Υφ. Εξωτερικών κ. Θεόδωρο Κασσίμη  για την συνεργασία που είχαν, ειδικότερα στην επεξεργασία του νέου εκτελεστικού Νόμου περί λειτουργίας του ΣΑΕ.

Παράλληλα ευχαριστήσε τους προκατόχους του κ. Κασσίμη, με τους οποίους συνεργάστηκε, όπως και όλους τους προέδρους και τα μέλη της  Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για θέματα απόδημου Ελληνισμού, δεσμευόμενος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει, με όλες του τις δυνάμεις, για την επίτευξη των σκοπών του ΣΑΕ και την προβολή της Ελλάδας σε κάθε γωνιά της γης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εργασίες της συνεδρίασης, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία πλήρης ομοφωνία σε όσα έχουν γίνει και ιδίως στο τρόπο που θα διεξαχθεί το συνέδριο και είναι όλοι αισιόδοξοι ότι θα φέρει καλά αποτελέσματα. Όπως τόνισε «με τις εμπειρίες του παρελθόντος θα μπορέσουμε να περάσουμε σε μία νέα φάση του ΣΑΕ. Όλα τα μέλη του προεδρείου υποσχέθηκαν ότι θα είναι δίπλα στο νέο προεδρείο του ΣΑΕ, αδιακρίτως από πια θέση θα βρίσκονται για να προσφέρουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στα νέα όργανα».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Προέδρος της Ειδικής Μόνιμης Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Ευγένιος Χαϊτίδης και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ κ. Βασίλης Πριμικήρης.