Πλαίσιο κειμένου: ΕΝΩΣΗ    ΕΛΛΗΝΩΝ   ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ   ΠΕΝΤΕ   ΗΠΕΙΡΩΝ  Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2002 -  ΕΔΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ   

 

Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2006

Όλοι εμείς οι Έλληνες συγγραφείς της Διασποράς, που αποτελούμε την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών – Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ), δεχθήκαμε με ικανοποίηση την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΑΕ, καθώς ο κ. Στέφανος Ταμβάκης, διαθέτει και την θέληση και την γνώση, για να αναδείξει το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, σε ένα φορέα του οποίου η λειτουργία θα αφορά τον κάθε Έλληνα – σε όποια γωνιά της Γης και αν βρίσκεται.

 

Επειδή γνωρίζαμε τις μάχες που έχει δώσει ο κ. Στέφανος Ταμβάκης για τον απανταχού Ελληνισμό, αλλά και αναγνωρίζοντας την προσφορά του, γι’ αυτό τον λόγο η ΕΕΛΣΠΗ, χαιρέτισε την υποψηφιότητά του και υποστήριξε με δημόσια διακήρυξη (16/11/’06) την υπερψήφισή του, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει την προσφορά των δύο άλλων συνυποψηφίων του. Και δηλώσαμε πως: θεωρούμε ότι ο κ. Στέφανος Ταμβάκης, είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να αναλάβει τα ηνία του ΣΑΕ, καθώς διαθέτει προσόντα, προσωπική ακτινοβολία και παγκόσμια αναγνώριση.

Ελπίζουμε, ότι η υπό τον κ. Ταμβάκη νέα διοίκηση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, θα σταθεί αντάξια των αυξημένων υποχρεώσεών της, όπως και υποστηρικτής των δικαιωμάτων των Ελλήνων της Διασποράς.

Μια νέα εποχή ξημέρωσε για τον Ελληνισμό και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι οι πατριώτες της Διασποράς. Ας αγκαλιάσουμε το νέο προεδρείο τού ΣΑΕ κι ας σταθούμε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία του υπέρ των δικαιωμάτων μας.

Η ΕΕΛΣΠΗ καλεί όλους τους Έλληνες της Διασποράς, να συμπορευθούν με το ΣΑΕ, καταθέτοντας προτάσεις και αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες. Η εκλογή Ταμβάκη έφερε την πολυπόθητη Αλλαγή, ώστε το ΣΑΕ να αφορά όλους τους Έλληνες της Διασποράς. Το ΣΑΕ είμαστε όλοι Εμείς – και μας ανήκει.

 

Για την ΕΕΛΣΠΗ

Ο πρόεδρος του ΔΣ

Βάϊος Φασούλας

 

Τα μέλη:

Γαβριήλ ΠΑΝΑΓΙΩΣΟΥΛΗΣ, ΗΠΑ  

Γεώργιος ΠΛΑΚΙΑΣ, Γερμανία  

Ελευθερία ΜΠΕΛΜΠΑ, Ελλάδα  

Ιάκωβος ΓΑΡΙΒΑΛΔΗΣ, Αυστραλία   

Κώστας ΔΟΥΡΙΔΑΣ, Καναδάς   a

Σπύρος ΔΑΡΣΙΝΟΣ, ΗΠΑ

Στράτος ΔΟΥΚΑΚΗΣ, Βενεζουέλα   

Παντελής ΞΑΝΘΙΔΗΣ, εκπρόσωπος της ΕΕΛΣΠΗ στην Ελλάδα