ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σε ινδικό πολιτιστικό κέντρο μετατράπηκε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για τις ανάγκες της ταινίας «Accidental Husband» στην οποία πρωταγωγιστεί η γνωστή ηθοποιός  Uma Thurman.

thurman_4 Ολόκληρη η Ελληνοκρατούμενη Astoria τις τρεις τελευταίες εβδομάδες έχει κατακλυστεί από  τα γνωστά κινηματογραφικά van, κάθε γωνιά μετατρέπεται και σε ένα ιδιότυπο ξεχωριστό σκηνικό και μάλιστα με το αζημίωτο αφού σε όποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να κλείσουν ακόμα και μαγαζιά οι ιδιοκτήτες –κατά βάση έλληνες – αποζημιώθηκαν με ένα αρκετά καλό ποσό αναλόγως των ωρών.

 

 

 

uma-omospondiaΗ βάση της κινηματογραφική παραγωγής εδώ και σχεδόν ένα μήνα είναι το γνωστό ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ πολιτιστικό κέντρο ή και «Σπίτι του Ελληνισμού». 

 

 

Το ιστορικό κτήριο έχει μεταμορφωθεί εντελώς, εσωτερικά και εξωτερικά για τις ανάγκες της ταινίας ενώ αρκετοί περαστικοί  που δεν γνώριζαν τις ακριβώς συμβαίνει αναρωτιώταν τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί "κατέβηκαν" οι γνωστές πινακίδες σπεύδοντας να πάρουν τηλέφωνο στα γραφεία του οργανισμού για να μάθουν λεπτομέρειες για αυτή την εξωτερική  "αλλαγή"…

 

Το Σταθάκειο Κέντρο –έχοντας μεταμορφωθεί σε κέντρο ενός άλλου πολιτισμού-,χθες Τετάρτη φιλοξένησε πλήθος ηθοποιών, τεχνικών, για τα γυρίσματα μερικών από τα πλάνα της ταινίας, όπου η γνωστή όμορφη και ιδιαίτερα θελκτική πρωταγωνίστρια συμμετείχε.  

 

thurmanΗ ταινία είναι μια ρομαντική κομεντί με την Uma Thurman να υποδύεται μια παραγωγό ραδιοφώνου, η οποία δίνει συμβουλές σε ακροατές με προβληματικές συναισθηματικές σχέσεις. Όταν μια ακροάτρια ακολουθεί τη συμβουλή της και διακόπτει την σχέση της με τον άνθρωπο τον οποίο συνδέεται, τότε ο τελευταίος αποφασίζει να πάρει εκδίκηση μετατρέποντας τη ζωή της παραγωγού σε κόλαση…

Σήμερα δεύτερη μέρα γυρισμάτων κάποιων σκηνών και η γνωστή ηθοποιός στάθηκε άτυχη αφού χθες βράδυ έσπασε το χέρι της και χρήζει χειρουργικής επέμβασης. Ως εκ τούτου, τα γυρίσματα αναμένεται να παραταθούν για περισσότερο χρονικό διάστημα. 

Τα υπόλοιπα στις οθόνες μας  στα μέσα του καλοκαιριού.

 

Ενημερωτικά να πούμε ότι στην περιοχή της Astoria κατά το παρελθόν έχουν γυριστεί και άλλες ταινίες του Χόλυγουντ με γνωστούς και μεγάλους πρωταγωνιστές. Το πλέον γνωστό σημείο όπου έχουν γυριστεί δεκάδες σκηνές σε πολλές ταινίες είναι το γνωστό καφέ Ζαχαροπλαστείο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ.

 

 

Φαίνεται πως αυτή τη φορά ήταν η σειρά του ιστορικού οργανισμού να επιβεβαιώσει και εμπράκτως με την παραχώρηση –ενοικίαση του χώρου- την μακρά πολιτιστική προσφορά όχι μόνο του  που όταν θέλει μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα,  αλλά και να σταθεί άξιος εκπρόσωπος του Ελληνικού πολιτισμού εδώ στη γη της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης.

 

 

Ενός πολιτισμού  που αιώνες τώρα αποτελεί ένα πολυσυλλεκτικό μάγμα ιδεών, τέχνης,  πλουραλισμού και δημοκρατίας ως αληθινός παγκοσμοιοποιημένος πολιτισμός. Ένας πολιτισμός που προσέφερε και θα συνεχίζει να προσφέρει στην ανθρωπότητα.