Εντός του υπολοίπου της θητείας της κυβέρνησης η κατάθεση του ν/σ για τις αδειοδοτήσεις των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης

«Ο Προϋπολογισμός του 2007 σηματοδοτεί τη συνέχιση μίας πορείας που ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια για το νοικοκύρεμα της οικονομίας, την απαλλαγή της από στρεβλώσεις και αγκυλώσεις και την υιοθέτηση νέου αναπτυξιακού προτύπου. Σηματοδοτεί το πέρασμα της οικονομίας στην περίοδο της απτής και μετρήσιμης οικονομικής πραγματικότητας», τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος, και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πως οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση, είναι αναγκαίες, καθώς -όπως είπε- στη σημερινή εποχή θέσεις συντήρησης δεν σημαίνουν πλέον στασιμότητα, αλλά οδηγούν και σε οπισθοδρόμηση. «Δεν τόλμησε όμως να τις υιοθετήσει, καθώς το σκληρό κομματικό κράτος που το ίδιο δημιούργησε, δεν το άφησε», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του υπουργείου του, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στη διαφάνεια στη χορήγηση της κρατικής διαφήμισης, τη θέσπιση ετησίων βραβείων περιφερειακών εντύπων, την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των συμβασιούχων της ΕΡΤ (με μονιμοποίηση 1.492), τη σύσταση και λειτουργία εθνικού οπτικοακουστικού αρχείου, καθώς και την επέκταση της δράσης των γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας εξωτερικού, τα οποία επικούρησαν εκατοντάδες ελληνικές αποστολές.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης θα κατατεθεί εντός της θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

ΑΠΕ