Πρωτοχρονιάτικο Αφιέρωμα για την Κύπρο

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Όταν η αναλγησία και ο αμοραλισμός, η υποκρισία και ο εμπαιγμός, η εκμετάλλευση και η καταστροφή -μέσω πολέμων- το εγώ και το πάθος και άλλα πολλά ανήθικα υποπροϊόντα της εξουσίας των ελίτ συναντιόνται, τότε, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, το έκτρωμα που προκύπτει είναι το βάρβαρο· το όναγρο· το ανήθικο και για τη «σύγχρονη» εποχή μας (21ος αιώνας) και ευκολότατα θα μπορούσαμε να το πούμε φασισμός. Άνθρωποι και Οργανισμοί «προσβάλλονται» απ’ τα παρασιτικά, αφύσικα και ανώμαλα που περιγράψαμε, τα οποία στη συνέχεια μεταβάλλονται σε επικίνδυνο και ακαταμάχητο ιό του αιώνα και παράλληλα, μέσω των παραπάνω φυσικών προσώπων και Οργανισμών, προσβάλλεται και η νοημοσύνη των λαών.

 

 

Αυτοί οι Οργανισμοί δεν είναι άλλοι από τους: ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε. Ε, ΔΝΤ, καθώς και άλλοι που συγκροτούν το στερεό «σκύβαλο» της «Παγκοσμιοποίησης», όπως το αποκαλούν. Όλοι αυτοί οι Οργανισμοί αποτελούν το «εργαλείο» στα χέρια των ραδιούργων αγγλοσαξόνων, που μέσω της… διεθνούς τρομοκρατίας οδηγούν την ανθρωπότητα σε ατραπούς που δεν έχουν επιστροφή ή αν υπάρχει κάποια θα πρέπει να δεχτούν τις αξιώσεις – υποχωρήσεις. Την αναλγησία και τον αμοραλισμό, την υποκρισία και τον εμπαιγμό, την εκμετάλλευση και την καταστροφή -μέσω πολέμων- το εγώ και το πάθος και άλλα πολλά ανήθικα υποπροϊόντα της εξουσίας των ελίτ, τα έζησε η ταλαίπωρη Κύπρος που στο όνομα των ανήθικων Διεθνών Οργανισμών και αξιωματούχων αυτών, επί δεκαετίες ταλαιπωρείτε. Κι αυτό είναι καταισχύνη, έγκλημα, προϊόν Ασιατών και ευρωάτλαντων ονάγρων.

 

Έτσι λοιπόν μετά την «καριέρα» έρχεται η «δόξα» που η ολιγόχρονη και ταυτόχρονα πολυτάραχη και ατέρμονη πορεία άφησε, όσο αφορά τον περιβόητο αποχωρών γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Κόφι Ανάν, «πατριάρχη» κατ’ εμάς, (οφείλαμε να  δώσουμε ένα τιμητικό τίτλο), ο οποίος για την επίλυση του Κυπριακού μέσω ευρωατλαντικών σχεδίων, έδωσε τον… καλλίτερο εαυτό του.

Λοιπόν, όπως διαβάζουμε στα ΜΜΕ, ο «παλιός πατριάρχης» εξακολουθεί να «φροντίζει»(καλή του ώρα) για τη λύση του Κυπριακό και μέσω του διαδόχου του Μπαν Κι Μουν. Διαβάζουμε λοιπόν:

«Ο αποχωρών γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνέντευξης Τύπου στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε τη σιγουριά ότι ο διάδοχός του Μπαν Κι Μουν, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2007, θα εργαστεί για την επανάληψη των συνομιλιών με σκοπό τη λύση του Κυπριακού. Ο κ. Ανάν ανέφερε ότι ο ΟΗΕ παραμένει ενεργοποιημένος στο ζήτημα της Κύπρου και ο ειδικός του αντιπρόσωπος στο νησί, Μάικλ Μόλερ, «εργάζεται μαζί τους για οικοδόμηση εμπιστοσύνης», σημειώνοντας: «Έχουμε συγκεκριμένες δραστηριότητες στις οποίες έχουν εμπλακεί και οι δύο πλευρές και τους έχω επισημάνει ότι την κατάλληλη στιγμή, όταν πιστεύουμε ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος, θα ορίσουμε διαπραγματευτή πλήρους απασχόλησης για να εργαστεί μαζί τους». Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «η ευθύνη θα πέσει στους ώμους του διαδόχου μου, και είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσει πάνω στην ίδια γραμμή», προσθέτοντας ότι «το Κυπριακό δεν είναι μόνο θέμα που επηρεάζει τις δύο κοινότητες, ή την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά σήμερα έχει γίνει ευρωπαϊκό πρόβλημα και είναι κάτι που πρέπει να επιλύσουμε, όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Ελπίζω τα Ηνωμένα Έθνη να ηγηθούν των προσπαθειών».(news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Τετάρτη, 20 – 12 – 2006)

Λίγες μέρες μετά, 25.12.2006, διαβάζουμε: «Χώρες της ΕΕ επιχειρούν πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους, λέει ο Τ. Παπαδόπουλος. Αποφασισμένη να αντιταχθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει στην εκτροπή που προωθείται από κράτη – μέλη της ΕΕ για πολιτική αναβάθμιση του ψευδοκράτους είναι η Λευκωσία, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Χαραυγή, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι η δήθεν απομόνωση των Τουρκοκυπρίων χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την Τουρκία, ώστε να μην εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Ο Κύπριος πρόεδρος εξηγεί ότι δεν υπάρχει απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, «εκτός από αυτή που είναι συνέπεια της τουρκικής κατοχής ή αυτή που είναι αυτοεπιβαλλόμενη από την ηγεσία του ψευδοκράτους, της οποίας μόνη επιδίωξη είναι η πολιτική αναβάθμισή του». Σε ερώτηση εάν διαπιστώνει ταύτιση των θέσεων της ΕΕ με εκείνες των Αμερικανών και των Αγγλών, ο Τάσσος Παπαδόπουλος απαντά αρνητικά»( news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στον ρου της αδολεσχίας, της φιοριτούρας και λοιπών συμπαρομαρτούντων των εν λόγω Οργανισμών και «πατριαρχών» ας μας επιτραπεί να κλείσουμε με ένα παλιότερο σχόλιό μας μόνο και μόνο για να θυμούμαστε. Γράφαμε: 

 

«Στον απόηχο του Κυπριακού ΟΧΙ! Prost, Europa! Prost! Αφιέρωμα στην Ε.Ε.(7ον)  (Ε .Ε. Γερμανία  Απρίλιος 26 2004)

            Prost, Europa! Prost! Με τις ευρωπαϊκές πολιτικές φιγούρες, που βγήκαν μέσα από το ευρωκοινοβούλιό σου, πρώτα να παροτρύνουν τους ελληνοκυπρίους με τους πιο επαίσχυντους τρόπους, όπως απειλές, εκβιασμοί και καταστροφολογίες να ψηφίσουν το «Ναι» των Αμερικανών και την υποταγή τη δική σου και αμέσως, μετά το μαζικό και με πάθος ΟΧΙ των Κυπρίων συμπολιτών μας, που συγκλόνισε την ανθρωπότητα, άρχισαν την επιθετικότητα, με μορφή «διαμαρτυριών», με κροκοδειλίσια δάκρυα από μεγάλη «λύπη» τους και ωμές προειδοποιήσεις. Πολιτικά σου άτομα, μεταξύ και της μεγάλης-ενωμένης Γερμανίας – που κι αυτή, την ένωσή της, την επικαλέστηκαν-, Ευρώπη, δεν πρέπει να έχουν θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωσή σου.

            Δεν θα ‘ναι υπερβολή αν πούμε ότι κι εμείς λυπηθήκαμε και ντραπήκαμε από αυτές τις «απογοητευμένες» δηλώσεις των ευρωπαίων πολιτικών σου, που προκάλεσε το δημοψήφισμα και τους χάλασε το χατίρι, οι οποίοι, ούτε λίγο, ούτε πολύ χρησιμοποίησαν συμπεριφορές, που θυμίζουν τη συμπεριφορά της μητριάς έναντι στο «αποπαίδι» της. Δεν μπορεί να «κριτικάρεται» αρνητικά η ετυμηγορία ενός λαού, έστω κι αν αυτός ο λαός είναι μικρός. Είναι δικό του θέμα και είναι ο μόνος αρμόδιος να το αντιμετωπίσει και να επιλέξει την πορεία του.

            Δεν μπορεί να έχουν θέση τέτοιου είδους άτομα στην Ε.Ε. και πολύ περισσότερο άτομα που έχουν θέσεις κλειδιά, είτε αυτοί είναι «σοσιαλδημοκράτες», είτε «πράσινοι» και «λαϊκοί» και λοιποί, που συμμετείχαν στον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και τη μετατροπή των Βαλκανίων σε καντόνια και ορμητήρια, σε κέντρα ναρκωτικών, σε προπαρασκευαστικά στρατόπεδα «επαναστατών» και σε μόνιμη και εγκρινόμενη απ’ τους ευρωάτλαντες εστίες πυρός.

            Άτομα που επί τριάντα χρόνια όχι μόνον δεν κατάφεραν να λύσουν το Κυπριακό βελτιώνοντας τη μοίρα του και επανορθώνοντας το μεγάλο κακό που τους προξένησε ο Αττίλας, αλλά δεν τόλμησαν να κάνουν «κιχ» στο επίσης μέγα πρόβλημα της Μέσης Ανατολής και γενικότερα της Κεντρικής Ασίας. Μπόρεσαν όμως να ενθαρρύνουν την εξοντωτική και φασιστική πολιτική του Σαρόν σε βάρος των Παλαιστίνιων, όπως σήμερα ενθαρρύνουν την πολιτική των Τούρκων στρατοκρατών σωβινιστών σε βάρος των ελληνοκυπρίων και των Ελλήνων γενικότερα.

            Prost, Europa! Prost! Καμάρωνε λοιπόν αυτά τα άτομα που σε συγκροτούν σε Ε. Ε. και αποτελούν μια «ουμανιστική» πανσπερμία -Made in Νέα Τάξη Πραγμάτων-, άτομα εξοπλισμένα με στοιχεία φραμασονίας και αμοραλισμού, φατρίας και οπορτουνισμού, άτομα που επί τριάντα ολόκληρα χρόνια, άλλοτε κινήθηκαν ως διελκυστίνδα στις «πυραμίδες» του «δυτικού εκσυγχρονισμού» και άλλοτε σαν ευρωπαϊκοί Κίσινγκερ σκυταλοδρόμοι.. («Έχει μελετήσει κανείς σ’ αυτό το κτίριο τι θα συμβεί εάν γίνει πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Συρίας το επόμενο καλοκαίρι και οι Ρώσοι επιχειρήσεις να παρέμβουν, πώς μπορούμε να δράσουμε επιχειρησιακά στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς τους Τούρκους;»(ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΤΖΕΡ: ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ).και μέσω εξανδραποδισμένων αχταρμάδων, (σημερινές φιγούρες, περιττό να τις φωτογραφίζουμε κάθε φορά) μεταθέτουν συνεχώς τα προβλήματα σε μόνιμη βάση καθιστώντας τα άλυτα ή λυμένα, όταν αυτά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αρπαχτικών κορακιών των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και υποτάσσονται οι λαοί στο θέλημά τους. Αυτό ακριβώς εισέπραξαν από τους ελληνοκυπρίους: Δεν υποτάχτηκαν στο θέλημά τους.

            Λοιπόν, ας μην ξεχάσουμε το καθιερωμένο από μας: Prost, Europa! Prost! Και πίνοντας το ανοιξιάτικο ποτήρι να πούμε, για μια φορά ακόμη, ότι υπό τέτοιες συνθήκες και προδιαγραφές, ένας υγιής σκεπτόμενος Πολίτης δεν μπορεί να σε πάρει σοβαρά υπόψη, Ευρώπη. Δεν μπορείς να μιλάς για πολυπολιτισμικές κοινωνίες -Χώρες, χωρίς προηγουμένως να έχεις κοινωνικοποιήσει τις δικές σου κοινωνίες εξασφαλίζοντας τα προς το ζειν, διότι προς τα εκεί πορευόμαστε.

            Κι από δω, την Κεντρική Ευρώπη, μια Ε.Ε. με τις δυο Γερμανίες ενωμένες, με μια Γερμανία ειμαρμένη, που θέλει μεν να έχει τον πρώτο ρόλο στο χώρο της και έξω από αυτόν, αλλά δεν μπορεί δε. Τα άτοπα δολώματα, που ανεπιτυχώς έσπειρε ο κ. Φερχόιγκεν μεταξύ και αναφορές στην ένωση των δυο Γερμανιών, (παρότρυνση μεγάλων μεγεθών προς τους Κυπρίους) όχι μόνο δεν έφεραν θετικά αποτελέσματα αλλά αντίστροφα τα μηδένισαν. Την «ευημερία» και τη «δυναμική» της Ε.Ε. οι ελληνοκύπριοι, τη γνωρίζουν πολύ καλά. Και επί πλέον κανείς δεν είναι ενάντια στην Ένωση της Κύπρου, κ. Φερχόιγκεν, όπως δε ήμασταν ενάντια στην Ένωση της Ευρώπης. Αλλά, σε ό,τι αφορά την Ε.Ε. που τόσος λόγος γίνεται περί δημοκρατίας και ειρήνης, περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων (τα είδαμε στην Κύπρο, τα βλέπουμε με τους Κούρδους τι παθαίνουν, τα βλέπουμε στη Μέση Ανατολή και αλλού) και της ευημερίας των λαών σου…εμείς εκείνο που βλέπουμε είναι ότι απ’ όλα αυτά είσαι μίλια μακριά και μόνο οι πολιτικές φιγούρες σου, όπως προαναφέραμε, δεσπόζουν. 

            Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, απλά η άποψή μας είναι ότι από τη μια η τόσο μεγάλη εμμονή σου στο «Ναι», ιδιαίτερα από πλευράς της Γερμανίας, που μύριζε με ψόφιο ψάρι όσο και οι εννιά χιλιάδες σελίδες του «πατριάρχη κ. Ανάν δεν μπόρεσαν να πείσουν. Και από την άλλη το δημοψήφισμα έδειξε ότι ο κόσμος μας δε είναι τόσο αλλήθωρος ή βλάκας, όσο θεωρείται.

            Το ΟΧΙ των ελληνοκυπρίων δε σημαίνει άρνηση στη λύση των προβλημάτων αλλά άρνηση στη μεθόδευση αλλαγής του νησιού σε Αμερικανικό προτεκτοράτο. Μέση Ανατολή, βλέπεται.

            Το ΟΧΙ των ελληνοκυπρίων είναι και ΟΧΙ όλων των καταπιεσμένων λαών άσχετα αν ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν πρόσφατα δήλωσε: «Στην Κύπρο έχουν αλλάξει τα πάντα. Έχουν σηκωθεί οι πέτρες. Όποιος ασχοληθεί με το θέμα από δω και πέρα πρέπει να λάβει υπόψη τη νέα πραγματικότητα στο νησί..»

            Προς το παρόν δε σχολιάζουμε. Εν κατακλείδι θα σηκώσουμε τα ποτήρια μας προς κάθε κατεύθυνση, θα φωνάξουμε: Prost, Europa! Prost! θα ποιούμε στην υγειά σου και σ’ αυτούς που αντιστάθηκαν και είπαν ΟΧΙ στη «Νέα Τάξη Πραγμάτων», που διαμορφώνεται στον Κυπριακό και ελλαδικό χώρο γενικότερα, θα τους πούμε πάλι:

            «Μη χάνετε το θάρρος σας και είναι μακριά, εκείνος ο χειμώνας που φαίνεται ψηλά. Μόνο να φυλαχτείτε! Βάλτε βαθιά τις ρίζες σας μαζί αγκαλιαστείτε, αγέρας είναι δυνατός, να μη τον φοβηθείτε..!»

            Είμαστε Πολίτες αυτής της Ηπείρου και μας νοιάζει η τύχη της, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η τύχη των Πολιτών της. Δεν θα αφήσουμε την ελπίδα να σβήσει. Όμως μην προκαλείς άλλο τους Πολίτες, Ευρώπη. Οι κοινωνικές εκρήξεις στο χώρο σου και οι διεθνείς αποτροπιαστικές καταστάσεις θα σε φέρουν σε αναπόφευκτες αντιπαραθέσεις. Ο μονόδρομός σου είναι καθοριστικός: να βρεις το δρόμο σου και τον εαυτό σου. Ας πάρουμε τα ποτήρια μας για άλλη μια φορά και ας βροντοφωνάξουμε, μπας και πλαντάξουν τα μιάσματα, που θέλουν να χαλάσουν τον Κόσμο μας..!

Στην υγειά σου, Ευρώπη, στην υγειά σου..!

 

Ε .Ε., Ελλάς, Τρίκαλα, Δεκέμβρης 27.12.2006 

http:\\www.fasoulas.de  –  pelasgos@fasoulas.de