Λέγεται Hellasshop και σημαίνει ελληνικό μαγαζί. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα στη Γερμανία, που πουλάει ελληνικά προϊόντα: από ελαιόλαδο και ντολμαδάκια, μέχρι κρασιά, ούζο, σερβίτσια για ελληνικό καφέ, αλλά και διάφορες άλλες λιχουδιές της μεσογειακής κουζίνας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), το ηλεκτρονικό αυτό σούπερ μάρκετ υπάρχει εδώ και δύο χρόνια και φαίνεται πως είναι αρκετά γνωστό στους Γερμανούς. Εξάλλου, ο εμπνευστής και ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες του, ο κ. Στέφανος Γουδετσίδης δηλώνει ευχαριστημένος.

«O πρώτος χρόνος», είπε στην «ΝΒ», «ήταν δύσκολος, βγάλαμε μόνον τα έξοδά μας. Ο δεύτερος, όμως, πήγε θαυμάσια. Μπορώ να πω ότι είχαμε 1.000% αύξηση του τζίρου σε σχέση με τον πρώτο». Ασφαλώς, το online ελληνικό μαγαζί στοχεύει στο Γερμανό καταναλωτή, διότι παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί γνωρίζουν τις ελληνικές παραλίες και τα ελληνικά νησιά, δεν ξέρουν τα ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα. Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ, για την αγορά των προϊόντων του ελληνικού online σούπερ μάρκετ ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για κάθε παρόμοια αγορά στο διαδίκτυο.

Οι πελάτες δεν είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες, αλλά πληρώνουν τα ταχυδρομικά τέλη. Μόνον που τα ταχυδρομικά αυτά τέλη είναι στην ουσία ένα πάγιο που πληρώνουν όσοι παραγγέλνουν κάτω από 49 ευρώ. Όσοι παραγγέλνουν  – και μπορούν να παραγγείλουν δυο ή τρεις μαζί –  πάνω από το όριο που θέτει το  Hellasshop, τότε παραλαμβάνουν τα πράγματα στο σπίτι τους χωρίς καμία επιβάρυνση. Ο κ. Στέφανος Γουδετσίδης είναι παιδί μεταναστών από το Ντίσελντορφ και σπούδασε πληροφορική και χημεία.