Έκκληση προς τον απανταχού Ελληνισμό απευθύνουν τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας της Μποτσουάνα, να συνδράμει τις προσπάθειες τους στην απόκτηση  Ελληνικής εκκλησίας και σχολείου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της κοινότητας, η οποία πρόσφατα εκπλήρωσε όλες της διαδικασίες και είναι πλέον μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ζητούν από τους αρμόδιους φορείς αλλά και όλες της ελληνικές κοινότητες ανά τον κόσμο την οικονομική ενίσχυση της οργάνωσης, ώστε να καλυφθεί η δαπάνη ανέγερσης μιας μικρής εκκλησίας και ενός σχολείου ελληνικής γλώσσας για τα 22 ελληνόπουλα που ζουν στο Γκαμπερόν.
Υπενθυμίζεται ότι η Μποτσουάνα είναι η μοναδική χώρα όπου η Ελληνική κοινότητα δεν έχει Ορθόδοξη Εκκλησία και σχολείο για τα παιδιά της.
«Όλα όσα ονειρευόμαστε δεν μπορούν να γίνουν από 10 οικογένειες, τα μέλη των οποίων μόνο με τα απαραίτητα. Έχουμε μαζέψει λίγα χρήματα, αλλά δεν είναι αρκετά για τον στόχο μας. Έχουμε λίγα λεφτά αλλά μεγάλη ελπίδα και θέληση για το καλό των παιδιών μας. 
Παρακαλούμε όλους εσάς να μας σκεφτείτε μόνο, ακόμα και για ένα λεπτό, πως είναι να γιορτάζεις  Άγιο Πάσχα χωρίς να ακούς ούτε Χριστός Ανέστη» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τους.  
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Site : www:Botswana-hellenic-society.co.nr (κατω μερος της Σελιδας), ή απευθυνθείτε στην Μητρόπολη της Ζιμπάμπουε τον Σεβ. Γεωργιο (Τηλ¨+26391261258) ή στην Πρεσβεία της Πραιτόρια τον κ. Πρέσβη Αρ. Σανδή (Τηλ+271234422822). 
ert.