Στην Αίγυπτο, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, βρίσκεται από χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανο Ταμβάκη, στην Αλεξάνδρεια.

Ο κ. Μεϊμαράκης, τον συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή του, τονίζοντας ότι η ανάδειξή του ως επικεφαλής των αποδήμων Ελλήνων αντικατοπτρίζει τη δύναμη του απανταχού Ελληνισμού και ευχήθηκε ένα καλό ξεκίνημα στο νέο Προεδρείο του Οργανισμού.

Καλωσορίζοντας τον υπουργό Εθνικής Αμυνας- συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας Πάνο Καμμένο- ο κ. Ταμβάκης τόνισε ότι «οι απόδημοι Έλληνες παραμένουν πάντοτε στρατευμένοι στην υπηρεσία της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Όποτε και όπου χρειασθεί, είμαστε έτοιμοι να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, με αποτελεσματικότητα, προς όφελος της πατρίδας μας».

Ο κ. Μεϊμαράκης προσκάλεσε το νέο πρόεδρο του Σ.Α.Ε να τον επισκεφθεί στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για να επιλύσουν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ομογενείς σε όλο τον κόσμο.