Και σήμερα για ακόμα μια φορά δεν εμφανίστηκε ο Αθανάσιος Κουρτέσης ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Ωστόσο, η δίκη ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, με τους δικηγόρους του Αθ. Κουρτέση να καταθέτουν τουλάχιστον 8 αιτήματα ένστασης, αναβολής είτε και αποβολής εναντίον του δικηγόρου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, κ. Περικλή Μανιατόπουλου. Ολά τα αιτήματα των συνηγόρων του Αθ. Κουρτέση απερρίφθησαν ομόφωνα και το δικαστήριο πλέον έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης για το δημοσίευμα της 29 Οκτωβρίου 2005.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται και την προσεχή Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2007. 

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι σε μια αποστροφή του λόγου της, η πρόεδρος του δικαστηρίου είπε τα εξής: "Θα δικάσουμε, έστω και αν χρειαστεί να μείνουμε εδώ δυο μέρες".  

Το δικαστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μετά από μήνυση του Νικολάου Φύλλα, ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού Hellas Fm. Το επόμενο δικαστήριο που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα αφορά στην μήνυση που έχει υποβάλει ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος για το ίδιο δημοσίευμα της 29ης Οκτωβρίου 2005.  

Αναλυτικό ρεπορτάζ τις επόμενες ώρες. 

ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ.