Δ ι α φ θ ο ρ ά

  Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

 

Η διαφθορά, μέσω της μέθης της εξουσίας εξελίχθηκε και πρόβαλε τρομακτικές διαστάσεις χάρη στις  εκκολαπτικές μηχανές των κομμάτων εξουσίας, την αδιαφορία ή και την ανεκτικότητα των Πολιτών. Διαφθορά και διεφθαρμένοι έχουν συμπυκνωθεί σ' ένα τουλούμι, τουλούμι που η διαχρονικότητά του φαίνεται στα τεντωμένα τοίχη του και παρόλο που είναι έτοιμο να σκάσει και να ελευθερωθούν όλα τα κομματικά και άρρωστα σύνδρομα, το «σκουριασμένο μαχαίρι» της Ν.Δ. όχι μόνο δεν τόλμησε να φτάσει στο «κόκαλο», όπως υποσχέθηκε, αλλά δεν άγγιξε μήτε το πετσί του.

Από την άλλη έχουμε και τους «ακονιστές» του Πασόκ, που…σαν φιλότιμοι και «σοσιαλιστές» καθώς είναι και από θέση ασφαλείας, δεν πάψανε στιγμή να το «ακονίζουν» στον τροχό της διαχρονικότητας και να το «προσφέρουν» στη ΝΔ… ζητώντας εκλογές εδώ και τώρα. Μακάρι να το πετύχουν και να βάλουν αυτοί το μαχαίρι που επί είκοσι χρόνια το ακόνιζαν!

Οι «συγκρούσεις» των δυο «μονομάχων» έχουν πλέον αποκτήσει κωμικοτραγικό χαρακτήρα, όσο συχνά μας θυμίζουν – καλή τους ώρα-  μια κοκορομαχία σε χώρους που ναι μεν τους εμπιστεύθηκαν οι Πολίτες να τους διαχειριστούν, που όμως όχι μόνο δε τους σεβάστηκαν ως όφειλαν αλλά δεν αντιλήφθηκαν οι άμοιροι ότι στο αλώνι της κοκορομαχίας τους ακολουθεί και το μέγα δημιούργημά τους: το παραγεμισμένο τουλούμι της διαφθοράς.

Δε θα αναφερθούμε στα «κατορθώματα» τής δικομματικής και διπλοπρόσωπης Κίρκης-διαφθορά που έχει κάνει τα «αδύνατα δυνατά» με πρώτο την αφαίμαξη των Πολιτών και παράλληλα την μετεξέλιξή τους, αν όχι σε ολοκληρωμένο όχλο, σίγουρα σε οπαδούς ανίδεους και βολικούς-βολεμένους.

Βόλεμα-βολεμένος είναι το ζητούμενο ενώ παράλληλα, στα πλαίσια της διαχρονικότητας έχει ενσωματωθεί κι αυτό, το βόλεμα, στη διαφθορά με το θλιβερό αποτέλεσμα να μην έχουμε μόνο κυβερνήσεις και κόμματα διεφθαρμένα αλλά ολόκληρη την κοινωνία και τους μηχανισμούς της.(Ας βγει κάποιος να μας πει ότι αυτός ο μηχανισμός-οργανισμός, ιδιωτικός ή δημόσιος, μεγάλος ή μικρός, τοπικός ή εθνικός βεβαίως και οι κομματικοί μηχανισμοί, λειτουργεί αδιάφθορος

     Βέβαια, δεν είναι μόνο οι Έλληνες Πολίτες που υπόκεινται αυτό το μαρτύριο της διαφθοράς. Όλος ο δυτικόκοσμος τα ίδια μαρτύρια αντιμετωπίζει. Μόνο που στην Ελλάδα το κακό έχει παραγίνει, συντηρείται με μαεστρική δεξιοτεχνία ενώ, μέσα από γελοίες κάλπικες, εξωπραγματικές και επικίνδυνες «αντιπαραθέσεις» «καταπολεμείται» από τα κόμματα εξουσίας. Εκεί θα δούμε και τον άμοιρο Πολίτη να κρατά στα χέρια του την κομματική …ελπίδα και να ελπίζει το ανέλπιστο μπαίνοντας και στο δικό του πετσί η διαφθορά με τη μορφή της απώλειας της νοημοσύνης του.

Στων «δεξιοτεχνών» αρπάχτρων και μεγαλόσχημων κομμάτων εξουσίας, τα οποία στο όνομα του… εκσυγχρονισμού και της… ελεύθερης αγοράς έχουν χάσει όχι μόνο την προσωπικότητα και το χαρακτήρα τους αλλά και την πορεία, αυτοί εισπράττουν και την ευθύνη.

Ασφαλώς, στα κόμματα εξουσίας, αντιπαραθέσεις υπάρχουν, άλλου όμως  επιπέδου που αμή τι άλλο ξεκάθαρα δείχνουν για ποια πράγματα τελικά ενδιαφέρονται οι βολευτές. Πρόσφατα διαβάζαμε στην «Ελευθεροτυπία» «τριβές» εσωκομματικές που αφορούν το «μαχαίρι και το κόκαλο» της ΝΔ. Παραθέτουμε απόσπασμα: 

«Δίπλα στη γαλάζια άμιλλα, ωστόσο, καραδοκούν και τα εσωτερικά «μαιχαιρώματα»:
*Σε επίπεδο… κοινοβουλευτικής κορυφής μεγαλώνει η κόντρα μεταξύ του γραμματέα της «γαλάζιας» ομάδας Απ. Σταύρου και του προέδρου της Επιτροπής Συντάγματος Γ. Τραγάκη για τα όσα εξοργιστικά σημειώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση: ο κ. Τραγάκης αρνείται, πλέον, να δικαιολογήσει δημοσίως τον κ. Σταύρου (ψήφισε χωρίς να είναι μέλος της επιτροπής), ενώ ο δεύτερος τον κατηγορεί ως υπεύθυνο για την εξέλιξη της ψηφοφορίας.

*Στον Πειραιά Μιχαλολιάκος και Μαντούβαλος έχουν κόψει ακόμη και την τυπική «καλημέρα».

*Με γνώμονα την προσωπική του επιτυχία, βουλευτής από τον θεσσαλικό κάμπο προσυπογράφει… όλα τα αιτήματα των αγροτών -ακόμη κι αυτά που ξέρει ότι είναι λάθος. Στέλνει μάλιστα και «μηνύματα συμπαράστασης» στις κινητοποιήσεις, αφού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

*Σε νησιωτικό νομό, πάλι, οι δύο τοπικοί βουλευτές αποφάσισαν να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν το «νέο αίμα». Η υποψηφιότητα «φερέλπιδος 40άρη» (και πρώην κρατικού αξιωματούχου) θεωρείται δεδομένη, ενώ οι δύο παλιοί πιστεύουν ότι αυτός βρίσκεται πίσω από εναντίον τους δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Και αντεπιτίθενται…

*Σε νομό της Κεντρικής Μακεδονίας ακονίζονται «μαχαίρια» και ο ένας εκ των μονομάχων υπόσχεται «αιχμηρές» αποκαλύψεις εις βάρος του άλλου.

*«Βουνίσιος» βουλευτής από τη Δυτική Ελλάδα, τέλος, απειλεί υπουργούς που περιφρονούν τα ρουσφέτια του: «Αν δεν τα ικανοποιήσετε, θα διοχετεύσω πληροφορίες για μαζικές προσλήψεις που κάνατε σε δικούς σας ψηφοφόρους».

Κατόπιν όλων των παραπάνω, αξίζει προσοχής το ερώτημα που θέτει παλαιός κοινοβουλευτικός της Ν.Δ.: «Μήπως οι πρόωρες εκλογές είναι μια λύση και για μας, πριν δούμε τους καβγάδες μας να μετατρέπονται σε κανονικό εμφύλιο πόλεμο;»