Η στήριξη της δημιουργικότητας των Αποδήμων που με το αξιόλογο έργο τους τιμούν και προβάλλουν την Ελλάδα, καθώς και η διεθνής προβολή της ελληνικής πρωτεύουσας μέσω των εκδηλώσεων που μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία του ΣΑΕ και του Δήμου Αθηναίων, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

 

Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκε η προώθηση της υλοποίησής τους ήταν η διοργάνωση διαδοχικών συνεδρίων από τις έδρες ελληνικών σπουδών και διακεκριμένους ομογενείς επιστήμονες, το πρόγραμμα ανταλλαγής τάξεων με ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και η υποστήριξη της συμμετοχής καλλιτεχνών σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, σήμανε την αφετηρία μίας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΑΕ και του Δήμου Αθηναίων στη δράση για τη  διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας.  

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κ. Λάζαρο Ευφραίμογλου στον «Ελληνικό Κόσμο», το Πολιτιστικό Κέντρο του ΙΜΕ. Αφού ενημερώθηκε εκτενώς για το αξιόλογο και διεθνώς καταξιωμένο έργο του Ιδρύματος, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για μία δημιουργική συνεργασία που θα συνεισφέρει στον στόχο του ΣΑΕ για την καταγραφή του Απόδημου Ελληνισμού και για τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής Ιστορίας και Παιδείας, μέσα από διαδικτυακές εφαρμογές.