Προετοιμασμένη για κάθε σενάριο, ακόμη και για πόλεμο, δήλωσε η Τεχεράνη. Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ μίλησε μεν για διαπραγματεύσεις, όμως παρομοίασε το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με «τρένο χωρίς φρένα». Στο Λονδίνο σήμερα Δευτέρα μεταβαίνουν οι εκπρόσωποι των μόνιμων κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας για να συζητήσουν πιθανά μέτρα κατά του Ιράν.

Μπροστά στην προοπτική υιοθέτησης και δεύτερου ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών, ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοχαμαντί έσπευσε να ξεκαθαρίσει χθες πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη στην πυρηνική διαμάχη της με τη Δύση.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση, ακόμα και για πόλεμο. Εάν ψηφίσουν μία δεύτερη απόφαση, το Ιράν θα συνεχίσει τις πυρηνικές του δραστηριότητες» δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι χθες το Ιράν ανακοίνωσε την πρώτη και επιτυχή εκτόξευση πυραύλου στο Διάστημα, περιοριζόμενο να αναφέρει πως μεταφέρει υλικό έρευνας χωρίς να δώσει όμως πληροφορίες για το δραστικό βεληνεκές.