Επιστολή προςτην Υπουργό παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΑΕ Σ. Ταμβάκης με την οποία θέτει το κρίσιμο θέμα της παιδείας των Αποδήμων Ελλήνων.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Α.Π.:105/105

Αλεξάνδρεια, 1 Μαρτίου 2007

Κυρία Μαριέττα Γιαννάκου

Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

          Εκ μέρους του Προεδρείου του ΣΑΕ και του Απόδημου Ελληνισμού εν γένει, θα ήθελα να σας εκφράσω θερμές ευχαριστίες για την ικανοποίηση του αιτήματος των Ομογενών και ιδιαίτερα της Ομογένειας της περιφέρειας Ευρώπης, σχετικά με την τροποποίηση των ποσοστών και των όρων εισαγωγής των ελληνοπαίδων του εξωτερικού στα ελληνικά ΑΕΙ, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση του αριθμού εισαγωγής τους.

          Η αναντίρρητη ευαισθητοποίησή σας στα ζητήματα Παιδείας των Ελλήνων του εξωτερικού με την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, μας χαροποιούν και μας ενδυναμώνουν για την περαιτέρω άσκηση του γνωμοδοτικού, εισηγητικού διεκδικητικού και υποστηρικτικού ρόλου του ΣΑΕ, η οποία με τη συνδυασμένη και επιτυχή όπως απεδείχθη, δραστηριοποίηση των ομογενειακών φορέων, απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ισχυροποιώντας το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για όλους.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Στέφανος Π. Ταμβάκης

Πρόεδρος