της μεταναστευτικής κοινότητας σε Βαυαρία και Βάδη-Βυρτεμβέργη

Ο DHW* χαιρετίζει την συνέχιση του προγράμματος υποτροφιών του Ιδρύματος Robert Bosch

Κολωνία, «Οι υποτροφίες αυτές κινούν το ενδιαφέρον των μαθητών και τους δίνουν ένα έναυσμα για ενασχόληση όχι μόνον με τα σχολικά και οικογενειακά τους καθήκοντα αλλά και με κοινωνικές δραστηριότητες» τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, χαιρετίζοντας την απόφαση για συνέχιση αυτής της ωραίας και επιτυχημένης προσπάθειας του ιδρύματος Robert Bosch (Robert-Bosch-Stiftung) σε συνεργασία με τα κρατικά ιδρύματα της Βάδης Βυρτεμβέργης (Landesstiftung Baden-Württemberg) και της Βαυαρίας (Stiftung Bildungspakt Bayern). Στην Βαυαρία μάλιστα το πρόγραμμα υποτροφιών τελεί υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού Dr. Edmund Stoiber.

Αυτές οι υποτροφίες θα δοθούν και την επόμενη σχολική χρονιά σε 50 μαθητές από την 8η  έως την 12η τάξη λυκείων (Gymnasium) των παραπάνω κρατιδίων. Μέχρι την 1η Απριλίου του 2007 στην Βάδη-Βυρτεμβέργη και την 1η Μαίου στην Βαυαρία κάθε ταλαντούχος και αριστούχος μαθητής από οικογένεια μεταναστών μπορεί να υποβάλει αίτηση είτε ταχυδρομικώς είτε μέσω διαδικτύου. Με τις υποτροφίες αυτές οι παραπάνω φορείς θέλουν να στηρίξουν παιδιά με επίδοση στο σχολείο αλλά και ενασχόληση με τα κοινά και των οποίων η οικογενειακή ή κοινωνική κατάσταση θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν εμπόδιο στην σχολική τους καριέρα. Το πρόγραμμα υποτροφιών όμως δεν περιορίζεται μόνο σε χρηματική ενίσχυση, αλλά ακολουθεί ένα ευρύτερο σχέδιο υποστήριξης λαμβάνοντας υπόψη τόσο το οικογενειακό όσο και το σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον του εκάστοτε μαθητή. Την υποτροφία αποτελούν μηνιαία χορήγηση 200 Ευρώ, προσωπική φροντίδα από ειδικούς συμβούλους και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων, εκπαιδευτικών ημερών και καλοκαιρινής ακαδημίας. Επίσης επιχορηγούνται ανάλογα επί πλέον μαθήματα εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας, σχολικές εκδρομές ή και η απόκτηση ενός υπολογιστή.

«Καλούμε όλους τους ταλαντούχους ομογενείς μαθητές να εκμεταλλευθούν αυτήν την πρωτοποριακή ευκαιρία και εύχομαι να δούμε πολλούς Έλληνες και πολλές Ελληνίδες στον κατάλογο των υποτρόφων του 2008. Πρέπει να ωθήσουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες, διότι καλή παιδεία σημαίνει πολλαπλές ευκαιρίες και είναι το κλειδί για μία επιτυχημένη μελλοντική επαγγελματική καριέρα του καθενός τόσο στην Γερμανία, όσο πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος μαθητής, γονέας ή και εκπαιδευτικός να απευθυνθεί στις εξείς διευθύνσεις:

Βάδη-Βυρτεμβέργη

Arbeitsstelle Talent im Land

Universität Tübingen

Wilhelmstraße 19

72074 Tübingen

Ansprechpartnerinnen:

Frau Susanne Mayr und Frau Lejla Bubi

Tel. 07071 / 2974382

Fax. 07071 / 295193

E-Mail: talentimland@uni-tuebingen.de

http://www.talentimland.de/

Βαυαρία

Arbeitsstelle Talent im Land – Bayern
bei der Stiftung Bildungspakt Bayern
Claudia Piatzer
Jungfernturmstraße 1
80333 München
Tel.: 089 2186-2085
Fax: 089 2186-1803
claudia.piatzer@stmuk.bayern.de

Helena Rigatos
Tel.: 089 2186-2086
Fax: 089 2186-1803
helena.rigatos@stmuk.bayern.de

 

*Deutsch-Hellenische Wirtschaftsvereinigung

Γερμανο-Ελληνικός  Επιχειρηματικός  Σύνδεσμος

Gothaer Allee 2 * D – 50969

KölnTel.: +49 (0) 221 3979776 * Fax: +49 (0) 221 3979778

e-mail: dhwv@aol.com