Με άψογο και υποδειγματικό σε σύγκριση με τις ποηγούμενες χρονιές διεξήχθη, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2007 στο ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ κέντρο γνωστό και ως σπίτι του Ελληνισμού στην Αστόρια, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της ΜΙSS ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.

Ο διαγωνισμός αν και κατά το παρελθόν έχει επικριθεί για το τρόπο διοργάνωσης του αλλά και για την σκοπιμότητα που μπορεί να εξυπηρετεί ως θεσμός στο πλαίσιο μάλιστα των εορταστικών  εκδηλώσεων για την εθνική μας παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου του 1821.

Εν τούτοις η τελευταία διοργάνωση του από την πολιτιστική επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Παύλου απέδειξε εμπράκτως ότι έχει περιθώρεια ουσιαστικής βελτίωσης ως θεσμός αλλά και αναβάθμισης με ουσιαστική πολιτιστική συνεισφορά στα κοινά του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης.

Η όλη διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από σοβαρότητα και επαγγελματισμό με την καθοριστική  επί σκηνής συμβολή της κ. Ελιάσαβετ Τζουμάκα η οποία μαζί με την επίσης καλή και ακάματη κ. Αυγερινή Κατέχη  που από κοινού παρουσιάσαν το πρόγραμμα της Εκδήλωσης. Με εξαιρεση την μεγάλη καθυστέρηση της κριτικής επιτροπής η οποία παρέτεινε μεν την αγωνία όλων όσων παρακολουθούσαν τη διαδικασία και κυρίως των διαγωνιζομένων κοριτσιών, όλες οι φάσεις τις διαδικασίας υπήρξαν για πρώτη φορά υποδειγματικές από κάθε άποψη χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ύπάρχουν περιθώρεια βελτίωσης και αναβάμισης τυ θεσμού.     

Η Ελένη (Λίνα) Πάξου, 21 ετών, ανακηρύχθηκε Miss Greek Independence 2007(Μις Ανεξαρτησίας 2007), στο διαγωνισμό που έλαβε χώρα την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 3:30 μ.μ. στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Κόρη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Κωνσταντίνου Πάξου και της Φίλις Πάξου, η Ελένη γεννήθηκε στο Κουϊνς και μεγάλωσε στο Γουέσττσεστερ.

Είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Fordham όπου σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Η Ελένη αγαπά ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο και τον χορό.

Η ίδια ευχαρίστησε την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων για την μοναδική εμπειρία που είχε την ευκαιρία να ζήσει κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την εκλογή της και τόνισε ότι θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να ανταποκριθεί στις ευθύνες που φέρει ο τίτλος της Μις Ελληνική Ανεξαρτησία.

Τον τίτλο της 1ης Αναπληρωματικής κατέκτησε η 19χρονη, Ευαγγελία Ποδαρά, του Παναγιώτη και της Σούλας με καταγωγή από την Εύβοια. Η Ευαγγελία είναι απόφοιτη του σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και φοιτήτρια στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Yale.

Η Σταυρούλα Καβαλιεράτου, 20 ετών, από την Κεφαλονιά, αναδείχθηκε 2η Αναπληρωματική. Η Σταυρούλα, κόρη του Αλέξη και της Μαριάνθης, είναι φοιτήτρια στο Κολέγιο Κουϊνς με ειδικότητα στην εκπαίδευση καθώς όπως τόνισε η ίδια λατρεύει τα παιδιά.

Επίσης αναδείχθηκαν οι εξής Μις:

•1.        Ευτυχία Αργυρού, Μιςς Μαθράκι

•2.        Αγαθή Κατέχη, Μιςς Οθονοί

•3.        Δήμητρα Μαλαματένιου, Μιςς Πάρος

•4.        Μαρία Σορβάνη, Μιςς Πελοπόννησος                  

•5.        Σταματία Θεοτοκάτου, Μιςς Κεφαλονιά

•6.        Ρακέλ Βερντίνα, Μιςς Κρήτη

•7.        Νατάσα Ξένου, Μις Ζάκυνθος

•8.        Αυγερινή Κατέχη, Μιςς Ιόνιο 

•9.        Μαρία Κατέχη, Μιςς Ερίκουσα

•10.     Λάρα Χάστσεκ, Μιςς Κέρκυρα

•11.     Κριστίν Πόλιος, Μιςς Λακωνία

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Νίκος Διαμαντίδης, ευχαρίστησε τις οικογένειες των διαγωνιζόμενων για την παρουσία τους στην εκδήλωση και υπογράμμισε ότι «τα παιδιά σας κοσμούν την παροικία μας και η παρουσία τους στο διαγωνισμό τιμά την Ομοσπονδία και όλη την Ομογένεια». Επίσης τους ευχαρίστησε που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό και τους παρότρυνε να δώσουν δυναμικό παρόν στην 5η Λεωφόρο στις 15 Απριλίου.

Η Μιςς Ελληνική Ανεξαρτησία 2006 Γεωργία Λιλίκα παρέδωσε το στέμμα και την κάπα της τονίζοντας ότι «σας αποχαιρετώ ως Μις αλλά όχι ως Ελληνοαμερικανίδα που αγαπάει και πονάει την Ελλάδα και θα δουλεύει πάντα για το μέλλον της εδώ στην Αμερική, και θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό της Ομοσπονδίας». 

Το δύσκολο έργο της κριτικής επιτροπής είχαν αναλάβει οι: Καλαμαράς Δημήτριος, Esq. (1ος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας), Καρασούλα Ελένη (εκπαιδευτικός, πρώην Μις), Παράλεμος Γεώργιος (2ος Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας), Πρέντζας Κώστας, Μπάρδης Νικόλαος (Πανγκρηγκόριαν, Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία), Γεωργίου Τζίνα (Σύλλογος Πατρινών), Στρουμπάκη Σοφία (Τράπεζα Ατλάντικ), Τσέλεπος Ανδρέας (σκηνοθέτης), Ψαρά Ελένη.

Ο θεσμός της Miss Greek Independence, έχει καθιερωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του '50, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 και διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.

Τα δεκατέσσερα (14) κορίτσια που έλαβαν μέρος εκλήθησαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις Ιστορίας, Θρησκευτικών και Κρίσεως ενώ βαθμολογήθηκαν και για την παρουσία-εμφάνισή τους. Υπενθυμίζουμε ότι οι Μιςς παρελαύνουν στην 5η Λεωφόρο με το άρμα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης.