Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλης Παυλίδης και ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, Γεώργιος Μαχαιρίδης στην έδρα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, την περασμένη Κυριακή 11 Μαρτίου, 2007.

Ο υπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του στο έργο της Ομοσπονδίας και ευχήθηκε να συνεχίσει την εθνική προσφορά της στους Έλληνες του εξωτερικού.

 

Ο νομάρχης ευχαρίστησε για την «υπερηφάνεια που έζησαν κοντά μας» και υπογράφοντας στο βιβλίο επισήμων επισκεπτών της Ομοσπονδίας έγραψε τα ακόλουθα: «τί κι να είμαστε μίλια μακριά, η καρδιά κτυπάει πιο δυνατά στην ξενιτιά και η αγάπη για την πατρίδα είναι πιο μεγάλη».

Τόσο ο υπουργός όσο και ο νομάρχης ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Νίκο Διαμαντίδη για το έργο που επιτελεί η Ομοσπονδία, για τα τεκτενόμενα στην Ομογένεια αλλά και για την πορεία προετοιμασίας της Εθνικής μας Παρέλασης, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή, 15 Απριλίου 2007 στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν.

Ο co-chairman της επιτροπής παρέλασης και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας, κ. Ντίνος Ράλης, έδωσε εκ μέρους της Ομοσπονδίας δώρο στον υπουργό και στον νομάρχη από μία αφίσα της παρέλασης, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων αλλά και ένα αναμνηστικό λεύκωμα της περσινής Παρέλασης όπου γινόταν εκτενής αναφορά στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία.

Ο υπουργός Αιγαίου και ο Νομάρχης Δωδεκανήσου βρίσκονται στην Νέα Υόρκη προσκεκλημένοι της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά και τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα