Στις 19 Μαρτίου αναμένεται να φτάσει στην Νέα Υόρκη η Ελληνίδα Υπουργός των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, όπου την επομένη, Τρίτη 20 Μαρτίου πρόκειται να έχει δείπνο εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ban Κi Moon.

Στη συνέχεια η κα Μπακογιάννη θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της Αμερικανικής Κυβέρνησης. Την Πέμπτη, 22 Μαρτίου θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό της κα Condoleezza Rice, με τον αρχηγό της Πλειοψηφίας στη Γερουσία κ. H. Reid και της Μειοψηφίας κ. Mitch McConnell, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Nancy Pelosi, η οποία θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν της κας Μπακογιάννη, τον Σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας, κ. Stephen Hadley, και επίσης θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν της, η Σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, κα Frances Frangos Townsend.

Τέλος, την Παρασκευή 23 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η καθιερωμένη ειδική εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Εθνικής Ανεξαρτησίας. Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά πέραν της απόφασης που υιοθετείται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Γερουσία και της σχετικής Διακήρυξης του Αμερικανού Προέδρου, αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο αυτό υιοθετείται για πρώτη φορά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.