Το ΣΑΕ, η ανάπτυξη της συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, νεολαίας και η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Θεσσαλονίκης και Αλεξάνδρειας, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης με το νέο Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας κ. Adel Labib.

Ο κ. Ταμβάκης ενημέρωσε τον Κυβερνήτη για το ρόλο του ΣΑΕ σε σχέση με την ελληνική Διασπορά και τον ευχαρίστησε για τις αγαστές σχέσεις με την ελληνική παροικία, που αντανακλούν το θετικό κλίμα συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης που υπάρχει από αμνημονεύτων χρόνων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο.

Ο κ. Labib από την πλευρά του εκθείασε το ελληνικό στοιχείο και την κουλτούρα του και δήλωσε υπερήφανος που ένας Έλληνας της Αλεξάνδρειας ανήλθε σ'   ένα τόσο υψηλό αξίωμα για τον Απόδημο Ελληνισμό. Ταυτόχρονα δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του σε κάθε προσπάθεια που προάγει τις σχέσεις των δύο χωρών και προβάλλει εποικοδομητικά τον πολιτισμό και τις αξίες τους.

 Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα αποτελέσει τη βάση για την ανανέωση του διαπολιτισμικού διαλόγου, μεταξύ δύο εκ των αρχαιοτέρων και πλέον αξιόλογων πολιτισμών της ανθρωπότητας.