Κολωνία, Μάρτιος 2007. «Νοιώσαμε και για μια φορά υπερήφανοι με την ελληνική παρουσία στην φετινή ProWein» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου και Αντιπρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Φαίδων Κοτσαμπόπουλος που επισκέφθηκε επι κεφαλής κλιμακίου του Συνδέσμου την έκθεση. Και συνέχισε: «Παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια τις ελληνικές συμμετοχές – κρατικές και μή – στις διάφορες εκθέσεις στην Γερμανία.

Αυτό όμως που συναντήσαμε σήμερα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η Ελλάδα δέσποζε της αίθουσας 3 του εκθεσιακού χώρου με έντονα σύγχρονη και προσεγμένη παρουσία. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΕ Παναγιώτη Δρόσο και την ομάδα του που εργάσθηκαν γι αυτόν τον σκοπό και ευχόμαστε και οι επόμενες συμμετοχές της Ελλάδας να είναι εξ ίσου ολοκληρομένες».

Κεντρικό ρόλο έπαιξε και σ΄αυτήν την έκθεση το ΚΕΡΑΣΜΑ που είχε ετοιμάσει μια σειρά εκδηλώσεων για την προβολή των ελληνικών κρασιών. Το ελληνικό περίπτερο, εκτάσεως 986 τετραγωνικών μέτρων με 54 ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες, διέθετε τρία wine bars όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάζουν τις ποικιλίες των ελληνικών κρασιών. Τα μπαρ ήταν επανδρωμένα με Έλληνες και Γερμανούς sommeliers. Υπήρχε επίσης χώρος φιλοξενίας για VIP, όπου επίλεκτοι επισκέπτες και δημοσιογράφοι μπορούσαν να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις Ελλήνων sommeliers με θέμα το ελληνικό κρασί δοκιμάζοντας συγχρόνως γεύσεις "Kerasma".

prowein_2007___2.jpgΤο ελληνικό περίπτερο και όλους τους Έλληνες εκθέτες επισκέφθηκε επίσης ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βερολίνο, κ. Κωνσταντίνος Τριτάρης. Η έκθεση ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 20 Μαρτίου. Σ΄αυτήν συμμετέχουν 3.041 εκθέτες από 43 χώρες, για πρώτη φορά πάνω από τον μυθικό αριθμό 3.000.

Στις φωτογραφίες: 1. Ο Αντιπρόεδρος του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος και ο Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στην Βόννη Γιάννης Βασιλείου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΕ Παναγιώτη Δρόσο και 2. με την Γενική Διευθύντρια του ΟΠΕ Αναστασία Γαρυφάλλου.