Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επίσημη συνάντηση της Ελληνίδας Υπουργού των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον. Πλήρες  ρεπορτάζ και ανάλυση μετά το τέλος των επαφών και συναντήσεων που θα έχει σήμερα η αρχηγός της Ελληνικής Διπλωματίας στο τέλος της ημέρας. Φωτο: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ 

Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Μπακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Μόλις έγινε η συνάντηση με την ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κα Κοντολίζα Ράις. Είχαμε μια εξαιρετικά εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση πάνω σε ευρύτερα θέματα της περιοχής μας και σε θέματα βεβαίως ιδιαιτέρου ελληνικού ενδιαφέροντος, στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας, στις σχέσεις Ευρώπης Τουρκίας. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω στην κα Ράις τη βασική θέση της χώρας μας και για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Νομίζω ότι έγινε κατανοητό ποιες είναι οι ελληνικές θέσεις στους αμερικανούς συνομιλητές μας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν στα ελληνοτουρκικά βρήκε κατανόηση από την αμερικανίδα ομόλογό της, η κα Μπακογιάννη απάντησε τα εξής: «Εγώ δεν μπορώ να μεταφέρω και να δεσμεύσω την αμερικανική πολιτική. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι οι απόψεις τις οποίες καταθέσαμε εμείς. Είναι χρήσιμο και επωφελές πάντοτε στο ανώτατο δυνατό επίπεδο να συζητιούνται οι απόψεις των δυο χωρών. Είναι χρήσιμο διότι η ελληνική πλευρά είχε για τέταρτη φορά τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι απόψεις της στα θέματα αυτά».