Εμείς οι Έλληνες

Της Νίκης Πλάτωνος

 

Στην Ευρώπη έχει περάσει νόμος, όπου αυτοί που αρνούνται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων οδηγούνται στη φυλακή, ενώ η Γαλλία θεσπίζει ως ποινικό αδίκημα την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ( πράγμα που έκανε τους Τούρκους να «παραμιλάνε», αν θυμόσαστε ).

 

Όμως, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτοί που αρν ούνται τη Σφαγή της Σμύρνης και διαβάλλουν την ιστορία μας είναι…Έλληνες και μάλιστα εκπαιδευτικοί!

Μάλιστα, κύριοι! Έλληνες, εκπαιδευτικοί που συγγράφουν το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού. Βάσει ποιας λογικής η, όπως την αποκάλεσαν μερικοί, ποιας ήπιας πολιτικής, παραχαράσσουν τα ιστορικά γεγονότα και αρνούνται  την ιστορία μας;

Απλός συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης οι χιλιάδες Έλληνες που προσπαθούν να φύγουν για την Ελλάδα μέσα στην ανείπωτη φρίκη του ξεριζωμού τους, κανένα δεν έκαψαν, δεν βίασαν, δεν λεηλάτησαν, αντίθετα ο Κεμάλ απελευθέρωσε τη Σμύρνη από τους Έλληνες! «Μύθευμα» και τα κρυφά σχολειά, ενώ αναφέρεται πόσο προοδευτικά ήταν τα σχολεία της εποχής αφού οι Τούρκοι εισήγαγαν νέες μεθόδους διδασκαλίας! Ανύπαρκτοι κι οι Γενίτσαροι αφού το παιδομάζωμα ήταν απλά  η στρατολόγηση των παιδιών των Χριστιανών από τους Οθωμανούς και ευνοούσε την κοινωνική ανέλιξη.  Και άλλα πολλά…!

Αφού το όλο θέμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα, τελικά η  Ακαδημία Αθηνών αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι το βιβλίο περιέχει 78 λάθη και πρέπει να αποσυρθεί. Όσο για το αρμόδιο Υπουργείο…δεν θα το αποσύρει αλλά θα προβεί στις απαραίτητες δορθώσεις.

Για την κ. Μαρία Ρεπούση( στενή φίλη της Υπουργού Παιδείας της χώρας) και την ομάδα των συγγραφέων του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄Δημοτικού είναι άλλη η ιστορία που μάθαμε εμείς, οι γονείς, οι παππούδες κι οι παππούδες των παππούδων μας κι άλλη ιστορία αυτή που καλούμεθα να διδάξουμε πλέον στα παιδιά μας.

Βλέπετε, μέχρι κάποτε και για όσο ήθελαν, κάποιους συνέφερε η ιστορία μας. Οι καιροί όμως άλλαξαν, μαζί και τα συμφέροντά τους και οι τρόποι διασφάλισής τους. Έτσι, οι ίδιοι τώρα έρχονται και αναιρούν τα γεγονότα, μας λένε να κλείσουμε τα μάτια στο ξεριζωμό, στις σφαγές, στους ακρωτηριασμούς, τους βιασμούς, την ισοπέδωση. Στα ποτάμια αίματος που έβαψαν κόκκινα τούτα τα άγια χώματα, κρύβοντας  στα έγκατά τους το πόνο και τον οδυρμό από τα δεινά και τις φρικαλεότητες που υπέστη ένας ολόκληρος λαός.

Εκτελεστικά τους όργανα ασυνείδητοι, μη Έλληνες, που είχαν το θράσος να επιβάλλουν μέσα στα ίδια μας τα σχολεία μας(που αλλού…!) το νέο καθεστώς που εξυπηρετεί τη νέα τάξη πραγμάτων!

Θα το δεχτούμε; Είμαστε ο μόνος λαός που δεν ακολουθεί τους ρυθμούς και δεν έχει απορροφηθεί από το σύστημα παγκοσμιοποίησης του πλανήτη.

Να αρνηθούμε την ταυτότητά μας; Τότε ποιοι είμαστε, αν δεν είμαστε οι Έλληνες που μάθαμε να είμαστε!…χωρίς τη μοναδικότητα της Ιστορίας μας, της ράτσας μας, της ελληνικότητάς μας…είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Ισοπεδώνοντας το μοναδικό, ιστορικό μας παρελθόν, χωρίς την εθνική μας υπόσταση, σίγουρα είμαστε ευκολότερα ελεχγόμενοι, πιόνια των διεθνών σκακιστών.

Οι πολιτικοί μας προσυπογράφουν αυτές τις ανοησίες και δεν κάνουν τίποτα για να τις εμποδίσουν να διδάσκονται στα σχολεία μας, στο όνομα της συμφιλίωσης των λαών, λέει. Τότε, καλά κάνουν κι οι κουκουλοφόροι και καίνε τη σημαία μας κι όταν μεθαύριο κάψουν και τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν θα είναι ιερόσυλοι, αφού, η ίδια η πολιτεία, μέσω του Υπουργείου Παιδείας αρνείται την Ελληνική Ιστορία όπως αυτή είναι γραμμένη επάνω του.