"Οι ήρωες του 1821 πάλαιψαν και έγραψαν λαμπρές σελίδες στην ιστορία, πολεμώντας εναντίον του Οθωμανικού ζυγού που για 400 ολόκληρα χρόνια καταδυνάστευε την Ελλάδα. Σήμερα τιμάμε του προγόνους μας.  Τους  προπάτορες μας. Τους μεγάλους ήρωες του Έθνους μας.

 

Αν θέλουμε να είμαστε άξιοι  απόγονοι και συνεχιστές αυτών των αγώνων, οφείλουμε να συνεχίσουμε τον καθημερινό διπλό αγώνα μας. Τον αγώνα της επιβίωσης και συνέχειας μας εδώ σε τούτη τη φιλόξενη και δημοκρατική χώρα, αλλά και τον συνεχή και αδιάλειπτο αγώνα για τα εθνικά μας ζητήματα. Το Κυπριακό. Το ζήτημα της ονομασίας της F.Y.R.O.M. Η αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου. Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των αδελφών μας Β.Ηπειρωτών  αλλά και ιερής μνήμης για  τα αλύτρωτα κομμάτια του Ελληνισμού. Είναι ένας αγώνας που χρήζει συνεχούς αφύπνησης και επαγρύπνησης, με συνεργασία για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων, σεβόμενοι τις αρχές του διεθνούς δικαίου. Αυτή η ιστορική επέτειος ας αποτελεί σταθμό και έναυσμα για νέους και ευγενικούς αγώνες για τον Ελληνισμό της Αμερικής που εδώ και δεκαετίες στέκεται όρθιος στην μάχη της συνέχειας και επιβίωσης του έθνους των Ελλήνων στην άλλη Μεγάλη Ελλάδα του Ελληνισμού της Διασποράς.

 Το έργο της ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων σήμερα γίνεται πιο δύσκολο, αντιμετωπίζοντας μια νέα πρόκληση και πρόσκληση. Να μεταφέρει το Φως της Ελλάδας που αντέχει χιλιάδες χρόνια τώρα σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση τείνει να συγκεράσει τα πάντα. Το οφείλουμε στην ιστορία και την ηρωική και πνευματική καταγωγή μας. Γιατί οι καλύτεροι Απόστολοι  πρέπει να είμαστε εμείς. Ο Ελληνισμός της Αμερικής".