Με πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Θριαμβευτική παρέλαση σε γαλάζιο και λευκό» και φωτογραφία ενός δίχρονου Ελληνόπουλου ντυμένου τσολιά, η αγγλόφωνη εφημερίδα Gazette αναφέρεται σήμερα στην παρέλαση της ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.  

Ο Καναδός δημοσιογράφος Αλαν Χούστακ μίλησε με τον 24χρονο ομογενή, τελετάρχη της παρέλασης, Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος τιμήθηκε για τον αλτρουισμό του στην επιχείρηση διάσωσης των φοιτητών του Κολεγίου Ντάουσον, όταν οπλισμένος άνδρας εισέβαλε εκεί, τον περασμένο Σεπτέμβριο, και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια φοιτήτρια.  

«Έλαβα μέρος στην παρέλαση πολλές φορές ως παιδί», είπε ο Γιώργος Σταμάτης και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που ηγούμαι της παρέλασης».   Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ Γιάννης Θεοδοσόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Η παρέλασή μας είναι πιο ελληνική από εκείνες στην Ελλάδα». «Εδώ γιορτάζουμε», πρόσθεσε, «την Ελλάδα όπως ήταν, όπως τη θυμόμαστε πριν έρθουμε στον Καναδά, πριν η Ελλάδα εξελιχθεί».  

Το άρθρο αναφέρει την παρουσία στην παρέλαση των Ελλήνων βουλευτών Σταύρου Κελέτση και Θεοδώρας Τάγκρη, όπως και του γερουσιαστή Μαρσέλ Προυντόμ, του υποψήφιου για το χρίσμα των Φιλελευθέρων στην περιοχή, Τζάστιν Τρουντό και της αντιπάλου του ελληνοκαναδής δημοτικής συμβούλου Μαρίας Ντέρος, καθώς και άλλων επισήμων.  

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ