Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών               κ. Θεόδωρο Κασσίμη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα το νομοσχέδιο που προωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο για την άσκηση του εκλογικού  δικαιώματος από τους Έλληνες του εξωτερικού, ώστε να εφαρμοσθεί από τις μεθεπόμενες εκλογές.

 

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου του ΣΑΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλο επετεύχθη μία πρώτη προσέγγιση ως προς τον τρόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Απόδημων από το εξωτερικό. Ο κ. Ταμβάκης μετέφερε στον υπουργό την τάση που διαφαίνεται στις απόψεις της Ομογένειας, μετά τη γνωστοποίηση του προσχεδίου του νόμου και συμφωνήθηκε να συσταθεί μία επιτροπή «ad hoc», που θα συνεργαστεί με το ΣΑΕ καταθέτοντας τις τελικές προτάσεις στον Υπουργό.

Ο κ. Ταμβάκης συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Υφυπουργό Εξωτερικών  κ. Θεόδωρο Κασσίμη,  τον οποίο και ενημέρωσε διεξοδικά, ενώ η ψήφος των Απόδημων  ήταν επίσης στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε νωρίτερα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αρμόδιο από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΑΕ ασκώντας το συμβουλευτικό, γνωμοδοτικό και διεκδικητικό  του ρόλο, μετέφερε το προσχέδιο νόμου προς συζήτηση στη βάση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Αφού ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις και η καταγραφή τους μέσω των Συντονιστών και των Συντονιστικών Συμβουλίων, το Προεδρείο του ΣΑΕ θα μεταφέρει την κοινή συνισταμένη των θέσεων της Ομογένειας στην Ελληνική Πολιτεία, ώστε να γίνει ένας δεύτερος γύρος συζητήσεων, πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.