ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Την 186η επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας τίμησε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ με δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν της ελληνοαμερικανικής Κοινότητας της πόλης το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στο Μανχάταν.  

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μπλούμπεργκ επέδωσε στους οργανωτές της παρέλασης την καθιερωμένη διακήρυξη για την «Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας», ενώ πιστός στην παράδοση που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, παρουσίασε και φέτος, το «Bloomberg- Greek Trivia Quiz», όπως το έχει ονομάσει, με θέματα που δηλώνουν την ελληνική παρουσία και προσφορά στην αμερικανική κοινωνία.  

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, εξήρε τη συνεισφορά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην πόλη και συνεχάρη τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον επίτιμο πρόεδρο του A& E Network, Νίκολα Νταβάτζη, τελετάρχες της φετινής παρέλασης που θα λάβει χώρα στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στις 15 Απριλίου.   «Είμαι ο 108ος δήμαρχος αυτής εδώ της πόλης και ο πρώτος που είχε την τιμή να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο», τόνισε ο Δήμαρχος Μπλούμπεργκ.  

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε το δήμαρχο της Νέας Υόρκης για το «ενδιαφέρον και την αγάπη» που επιδεικνύει για όλα τα θέματα του Ελληνισμού, ενώ επισήμανε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πόλης αυτής, που αποτελεί τόπο κατοικίας και δημιουργίας για ανθρώπους από 198 χώρες του κόσμου.  

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Αικατερίνη Μπούρα αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά της ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, η οποία αποτελεί έναν πολύτιμο και δυνατό σύνδεσμο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, ενώ στους πολύχρονους αγώνες του Ελληνισμού για την ελευθερία και τη δημοκρατία αναφέρθηκε η Γενική Πρόξενος της Κύπρου Μάρθα Μαυρομμάτη, εκφράζοντας την ευχή να γιορτάσουμε μια μέρα τη λευτεριά και την επανένωση της Μεγαλονήσου.  

Στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Νίκος Διαμαντίδης, ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στην Αμερική, Πρέσβης Λουκάς Τσίλας, ο πρώην Πρέσβης Μάικλ Σωτήρχος, ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Μάικλ Τζαχάρης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης Γιάννης Κατσιματίδης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας Ντίνος Ράλλης και η «Μις Ανεξαρτησία 2007», Λίνα Πάξος.  

ΕΡΑ5