Στην Νέα Υόρκη θα βρίσκονται την εβδομάδα μετά του Πάσχα πολλοί Έλληνες πολιτικοί με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που κορυφώνεται με την μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρου του Manhattan στις 15 Απριλίου.  

Στις φετινές εκδηλώσεις εκ μέρους της Ελληνικής κυβερνήσεως  θα παρευρεθούν  ο Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, και ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης, ενώ την πρόσκληση έχει αποδεχθεί  και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος  Καλαντζής(πέρσι εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση).

Εκ μέρους της Ελληνικής  Βουλής  θα έρθουν  οι  Γιάννης Τραγάκης, Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής,  πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Ευγένιος Χαϊτίδης,  Γρ. Νιώτης αντιπρόεδρος της επιτροπής, ,  Στέλιος Παπαθεμελής, ο  κ. Γκάτζης Νικόλαος από το ΚΚΕ, ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ Παπαδόπουλος Μιχάλης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Παναγιώτης  Σκανδαλάκης από τη ΝΔ και  η Ξηροτύρη Ασημίνα από το ΣΥΝ.  

Την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού θα εκπροσωπήσει η κ. Ειρήνη Σακελάρρη.

Στην Νέα Υόρκη θα βρίσκεται  επίσης από τις 14 Απριλίου  και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης κ. Πάνος Λιβαδας με αφορμή την ομιλία που θα κάνει στο American Hellenic Institute στην Washington με θέμα «Ελλάδα: Η Μετα-Ολυμπιακή Εποχή» την Παρασκευή 20 Απριλίου.   

Αναλυτικό ρεπορτάζ και αποκαλυπτικό  παρασκήνιο  σε επόμενες συνδέσεις σας.