ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

 

Του Σάκη Σερέτη*

Η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή της φετεινής παρέλασης των Ελλήνων στο Μανχάταν,εχει αρχίσει και την Κυριακή που μας ερχεται,τα Ελληνικά χρώματα αναμένεται να πλημυρίσουν την Νέα Υόρκη. Ο καιρός ομως, θα ειναι αυτός που θα παίξει σημαντικό ρόλο,οσον αφορά στην παρουσία του κόσμου,η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων,αναμένεται να ειναι ιδιαίτερα εντονη.

Η παρουσία των Ελλήνων πολιτικών αναμένεται να φτάσει τον διψήφιο αριθμό των 10-11 βουλευτών καιΥπουργών, οι οποίοι ελπίζω να παραμείνουν στην εξέδρα των επισήμων, μέχρι το τέλος της παρέλασης,ακολουθώντας το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Δημητρίου.

Αντιλαμβάνομε οτι οι υποχρεώσεις των πολιτικών  που θα μας  επισκεφθούν, ειναι πολλές και ποικίλες και τα χρονικά περιθώρια της παραμονής τους ειναι πολύ στενά. Ομως θεωρώ οτι εχουν ιερά υποχρέωση,να τιμήσουν με την παρουσία τους και τον τελευταίο σύλλογο που θα παρελάσει.(Αυτός ειναι αλλωστε και ο λόγος της εδώ επίσκεψης τους). Η ολιγόλεπτη παρουσία μόνο και μόνο για τα φωτογραφικά φλάς των ρεπόρτερς,δεν δικαιολογεί το μεγάλο ταξίδι και πολύ περισσότερο ουτε και τα εξοδα αποστολής που καλύπτει αγγόγυστα το Ελληνικό κράτος.

Θα περιμένουμε λοιπόν μέχρι την Κυριακή, ωστε να διαπιστώσουμε ποιοί θα παραμείνουν μέχρι την λήξη της παρέλασης και ποιοί θα αναφερθούν στην ιστορική σημασία της επετείου,καθόσον τελευταία, κανένας επίσημος δεν αναφέρεται στην επανάσταση ενάντια στον Τουρκικό ζυγό.

Το θέμα της αποδόμησης της Ελληνικής Ιστορίας,εχει φέρει μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της Ομογένειας και θέλω να πιστεύω, οτι θα εχει απασχολήσει σοβαρά τους διοργανωτές της παρέλασης, πέρα απο τις αλλες τους ασχολίες. Οι εκπρόσωποι του Ελληνικού κράτους,πρέπει φεύγοντας απο εδω, να παρουν στις βαλίτσες τους και το ηχηρό μύνημα της Ομογένειας, που αφορά τις Ιστορικές εκπτώσεις που προσπαθούν να μας σερβίρουν τα κεφάλια του Υπουργείου Παιδείας.Οι Ομογενείς δεν συμφωνούν με την παραποίηση των Ιστορικων γεγονότων και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να ενστερνισθούν τις οποιες θεωρίες( π.χ.συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης)των Αρχαγγέλων της παραποίησης και της εσωτερικής υπονόμευσης του Ελληνισμού. Καθολικό αιτημα ολων των Ομογενών,ειναι να αποσυρθεί το βιβλίο της ντροπής και οι συγγραφείς σχολικων βιβλίων τέτοιου "διδακτικού περιεχομένου",να ξανακάτσουν στα θρανία μήπως και μπορέσουν να εμπεδώσουν αυτό που περιγράφει ο Ευρωπαίος συγγραφέας Μίλαν Κούντερα σε μια φράση του."Για να εξαφανίσει κανείς ενα εθνος,του αφαιρεί πρώτα την μνήμη.

Καταστρέφει την παιδεία του,την ιστορία του.Και κάποιος του γράφει αλλα βιβλία,του μεταφυτεύει αλλη παιδεία και επινοεί αλλη ιστορία. Κατόπιν το εθνος αρχίζει σιγά-σιγά να ξεχνάει ποιό ειναι και ποιό ηταν.Ο κόσμος τριγύρω θα το ξεχάσει πολύ γρήγορα"

Ο ραγιαδισμός δεν ταιριάζει στους Ελληνες και φυσικά κανένας Ομογενής, δεν θα επιτρέψει να διδαχθούν τα παιδιά του αυτή την Ιστορία που θέλουν να επιβάλλουν οι ενδοτικοί συγγραφείς του βιβλίου της ντροπής.

Ας πάρουν το μύνημα οι Ελληνες πολιτικοί που θα μας επισκεφθουν και ας το μεταφέρουν αυτούσιο στον Πρωθυπουργό,μαζί με τις ευχές μας για ανάταση του Εθνους.

* ο Σάκης Σερέτης είναι συνάδελφος που ζει χρόνια στη Νέα Υόρκη και βαθύς γνώστης όσων διαδραματίζονται στα κοινά της Ομογένειας, με ποιοτικό  και τεκμηριωμένο δημοσιογραφικό λόγο. Στην ομογένεια έχει γίνει γνωστός από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του σε τοπικούς ομογενειακούς σταθμούς. Ακόμα και αν έχουμε διαφωνήσει μαζί του δημοσίως για επί μέρους θέματα- αλίμονο αν συμφωνούσαμε σε όλα – εν τούτοις αποτελεί μια ακόμα "Φωνή" ενημέρωσης με κριτική αντίληψη και εγνωσμένη την καλή έξωθεν μαρτυρία. Η καρδιά της Δημοκρατίας είναι ο πλουραλισμός. 

HELLENIC VOICE NEW YORK http://www.hellenicvoiceny.com/