Πλησιάζουν οι μέρες μέχρι να καθοριστούν τα νέα 7 θαύματα του κόσμου και η εν εξελίξει παγκόσμια ψηφοφορία, η οποία διεξάγεται πυρετωδώς μέσω του Ίντερνετ, θέτει μέχρι στιγμής την δική μας Ακρόπολη στον κίνδυνο να μην βρίσκεται πλέον ανάμεσά τους . Το περίφημο ελληνικό μνημείο βρίσκεται μέχρι στιγμής στην όγδοη θέση, ανάμεσα σε 21 υποψηφιότητες κι αν δεν ψηφίσουμε όλοι με σκοπό να την ανεβάσουμε κατά μία θέση και να την εντάξουμε πάλι στα μνημεία τα οποία θα αποτελούν από τις 7/7/2007 (τότε θα ανακοινωθούν α αποτελέσματα στη Λισαβόνα) τα νέα 7 θαύματα του κόσμου κινδυνεύουμε να μας φάει η μαρμάγκα της αδιαφορίας ακόμα μία φορά.
Γι' αυτό ως Έλληνες οφείλουμε να μετάσχουμε ενεργά στην παγκόσμια ψηφοφορία, για να διατηρήσουμε την Ακρόπολη μέσα σε αυτά.

Η σειρά έως τώρα είναι:
Τα μέχρι στιγμής 7 θαύματα του κόσμου (θέσεις 1-7) :
Colosseum, Great Wall, Machu Picchu, Petra, Pyramids of Giza, Statues of Easter Island, Taj Mahal Middle
Στις επόμενες θέσεις 7 (8-14):
Acropolis ( ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ), Angkor, Chichen Itza , Eiffel Tower , Kremlin/ St. Basil, Stonehenge
Τελευταίες 7 θέσεις (15-21):
Alhambra, Haγia Sofia ( η Αγιά Σοφιά στην Πόλη) , Kiyomizu Temple, Neuschwanstein Castle, Statue of Liberty, Sydney Opera House, Timbuktu.
Επομένως από άποψη τακτικής, επειδή όλοι ρίχνουν επτά ψήφους, εξυπηρετεί να ψηφίσουμε την Ακρόπολη και 6 ακόμα από την τελευταία επτάδα, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η η Αγιά Σοφιά στην Πόλη (Haria Sofia).
Εννοείται ότι μπορείτε να ψηφίσετε και πλήρως αμερόληπτα κατά τα λοιπά 6/7!!! Π.χ. δύσκολο κανείς να αρνηθεί το Κολοσσαίο ή τις Πυραμίδες του Χεόπος ( Pyramids of Giza).
Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσετε την Ακρόπολη και αποφύγετε όπως ο Διάολος το Λιβάνι τα Statues of Easter Island, Taj Mahal Middle, τα οποία καταλαμβάνουν την 6η και thn 7η θέση.

Υπάρχει «ελληνική σημαία» στο σάιτ για να δείτε τον τρόπο ψηφοφορίας στη γλώσσα μας και μετά την ρίψη της ψήφου θα ζητηθεί επιβεβαίωση, με γράμμα που θα σας στείλουν με e- mail.
Βάλτε, λοιπόν, οικογένεια, φίλους, γνωστούς και συναδέλφους να ψηφίσουν της Ακρόπολη στο site:


http://www.new7wonders.com/index.php?id=315&L=10

ή σε έναν από τους διεθνείς τηλεφωνικούς αριθμούς +372 705 00 22, +372 541 117 38 , 4236639002 99.¨