Τους ασκούς του  Αιόλου για τα όσα συμβαίνουν στον ιστορικό οργανισμό της Παμμακεδονικής  φαίνεται πως άνοιξε η αποκάλυψη του Greek American News Agency στις 22 Απριλίου με την δημοσιοποιήση της επιστολής παραίτησης του πρώην Ύπατου Γραμματέα  Θεόδωρου Τόσκου. Ο κ. Τόσκος σε αποκλεισιτκή συνεντευξη που μας  παραχώρησε στις 27 Απριλίου κάνει συγκλονιστικές καταγγελίες. Στη συνέντευξη  του ο κ. Τόσκος αποκάλυψε την αλλοίωση πρακτικών με συγκεκριμένη σκοπιμότητα που είναι η κάλυψη ενεργείων του προέδρου Πάνου Σπηλιάκου καθώς και άλλα πολλά που θα προκαλέσουν πολλές και ραγαδαίες εξελίξεις. 

Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΚΟΥ  ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΣΑΣ  

 

Ήδη η αποκάλυψη της  επιστολής προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της Παμμακεδονικής,το κλίμα για τον πρόεδρο Πάνο Σπηλιάκο είναι βαρύ και προκαλεί προβληματισμό και έντονο σκεπτικισμό στα ιστορικά μέλη του Ύπατου Συμβουλίου(όλοι οι πρών πρόεδροι δηλ) ενώ η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε ακόμα περισότερο  με αφορμή και την εκπομπή του Alter ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του Κώστα  Χαρδαβέλα η οποία ασχολήθηκε με το ίδρυμα ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Η Παμμακεδονική συνεδρίασε στις 28 Απρλίου και  οι αντιδράσεις αλλά και το όλο κλίμα καταγράφηκαν γλαφυρά  στο ρεπορτάζ που μεταδίδει ο συνάδελφος Διονύσης Σερέτης από την ομογενεική  ιστοσελίδα  HELLENIC VOICE NNEW YORK  -το οποίο και παραθέτουμε ολόκληρο.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ….

E-mail
30.04.07

Του Σάκη Σερέτη

  Το Σάββατο 28 Απριλίου,διεξήχθη στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών,η συνεδρίαση του Υπατου συμβουλίου της Παμμακεδονικής Ενωσης με την συμμετοχή ολων των μελών του συμβουλίου,εκτός του παραιτηθέντα  Υπατου γραμματέα κ.Θ.Τόσκου. Πρώτο θέμα συζήτησης ηταν η συκοφαντική επίθεση που δέχθηκε το διεθνές ιδρυμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου,μέσω μιας τηλεοπτικής εκπομπής απο το Ελληνικό κανάλι ΑΛΤΕΡ,της οποίας παρουσιαστής ηταν ο δημοσιογράφος Κ.Χαρδαβέλας.

Το θέμα εφερε στην επιφάνεια η hellenicvoiceny με αρθρο που δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου 07 και στο περιεχόμενο υπάρχει η επιστολή απάντηση ,προς τον κ.Κ.Χαρδαβέλα και τον σταθμό που τον φιλοξενεί(ΑΛΤΕΡ),του πρώην προέδρου του ιδρύματος κ.Π.Μητούλη.

Η συνέχεια δόθηκε απο τον καθηγητή Αρχαιολογίας και πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής του ιδρύματος κ.Δ.Παντερμαλή ο οποίος προσέφυγε στο Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο,πρός αποκατάσταση της αλήθειας,πράγμα που επέτυχε και ετσι επεσαν και οι πρώτες συγγνώμες,που αναμένεται να συνοδευτούν και απο την ανάλογη εκφραση συγγνώμης εκ μέρους του παρουσιαστή στον "αέρα".

Ομως η υπόθεση δεν σταματάει εδώ,καθώς οι πληροφορίες λένε ,οτι η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης ,προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να επιβληθούν ποινικές κυρώσεις,στους «εντιμότατους φίλους»του ιδρύματος,καθώς και σε αυτούς που τους χρησιμοποίησαν,προκειμένου να διμιουργήσουν πρόβλημα στο ιδρυμα,με σκόπο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των Ομογενών.

Μυστήριο αλυτο παραμένει η τηλεοπτική συμπεριφορά του βουλευτή της Ν.Δ.κ. Ευγ.Χαϊτίδη,ο οποίος τυγχάνει να ειναι πρόεδρος του ιδρύματος στην Ελλάδα και φυσικά γνωρίζει εκ των εσω την ολη αλήθεια.

Η στάση του κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής,εδειξε τάσεις πολιτικής φυγομαχίας με αποτέλεσμα οι μη γνωρίζοντες το θέμα, να εξάγουν λανθασμένα συμπεράσματα,που μειώνουν την αξιοπρέπεια και την υπόληψη ανθρώπων, που εδωσαν πάρα πολλά στον αγώνα για την διμιουργία αυτού του ιδρύματος.

Την σκυτάλη της υπεράσπισης, παρέλαβε ο σημερινός πρόεδρος  της Ανωτάτης αρχής του ιδρύματος΄,Κ.Φώτης Γερασόπουλος,πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης,του οποίου η παρουσία στα κοινά ,μετράει δεκαετίες σκληρών αγώνων και χαίρει απόλυτης εκτίμησης απο ολους τους κύκλους της Ομογένειας.

Ο κ. Γερασόπουλος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δημοσιογράφο κ.Κ.Χαρδαβέλα,με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και την ΕΣΗΕΑ,διαψεύδοντας τις συκοφαντίες που προσάπτουν στο ιδρυμα ,οι χθεσινοι υμνητές του,ενω διαμαρτύρεται και για την ανιση μεταχείρηση προς το πρόσωπο του,τονίζοντας οτι ο δημοσιογράφος συνεργάτης του κ. Χαρδαβέλα, τον εστησε στο τηλέφωνο και δεν του εδωσε το δικαίωμα να εκφράσει την αποψη του.

Για αλήτες και κλέφτες ,εκανε λόγο στην εγγραφη αναφορά του (για το ιδιο θέμα) πρός τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής κ. Π.Σπηλιάκο,ο πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών κ. Ηλίας Νεοφυτίδης,ο οποίος καλεί τον πρόεδρο να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει ποιός ειναι ο ρόλος του σε αυτή την υπόθεση.

Γράφει χαρακτηριστικά ο κ.Νεοφυτίδης "παρακολουθώντας ενα πολύ κακό και υβριστικό πρόγραμμα απο αλήτες (γιατί ετσι θα τους χαρακτήριζα) ειδα τον Λάμπρο……ο οποίος ηταν δάσκαλος της γυμναστικής σε παιδάκια του δημοτικού σχολείου του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης,να εμφανίζεται στην Ελληνική τηλεόραση σαν καθηγητής Πανεπιστημίου και δημοσιογράφος της Αμερικής και με ψευτιές να εκθέτει τίμιους συμπατριώτες του.

Ο ιδιος ισχυρίζεται πως με γράμμα που του εστειλε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ.Π.Σπηλιάκος του εζητήθει να καθαρίσει την βρωμιά απο το ιδρυμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου..

 Θέλω να μάθω κύριε πρόεδρε,εάν εσείς του στείλατε τέτοιο γράμμα; Και εαν οχι, θέλω να μάθω εαν τον διαψεύσατε, ωστε να προστατεύσετε τα ονόματα των ανθρώπων του ιδρύματος στην Ελλάδα.

Πρίν καν εσείς πληροφορηθείτε για το τι ειναι Παμμακεδονική,οι ανθρωποι αυτοί προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και αγωνίσθηκαν για το ιδρυμα.

Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε αλήτες να τους χαρακτηρίζουν "κλέφτες".Εχετε υποχρέωση να καθαρίσετε την βρωμιά και τα ονόματα τους".

Αυτό ειναι ενα μέρος της επιστολής που παρέδωσε ο κ.Νεοφυτίδης στον πρόεδρο

 κ.Π.Σπηλιάκο του οποίου την τοποθέτηση θα φιλοξενήσουμε πολύ ευχαρίστως,αν και τον τελευταίο καιρό μου δίνει την εντύπωση,οτι αποφεύγει να πάρει θέση σε θέματα ουσίας και επιδίδετε σε ενα κλεφτοπόλεμο, μέσω του περιοδικού της Παμμακεδονικής,οδηγώντας ουσιαστικά την οργάνωση σε επικίνδυνα μονοπάτια, ενω παράλληλα μεταχειρίζεται τα ονόματα κάποιων αγωνιστριών  της ωργάνωσης,χωρίς καν οι ιδιες να εχουν γνώση.

Να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που διμιούργησε με την συμπεριφορά του, ο κ.Πρόεδρος και να αφήσει ολα τα νέα  λουλούδια να ανθήσουν, η οργάνωση χρειάζεται ανανέωση και εμπλουτισμό με νέο αιμα.

Κάτι  ξέρει ο κ. Νεοφυτίδης που προωθεί νέα παιδιά στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών και το παράδειγμα του ισως πρέπει να ακολουθήσουν και οι αλλοι.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALTER 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ    

26.04.07

Του Σάκη Σερέτη  Η σκανδαλολογία φαίνεται πως εχει περάσει για τα καλά στο DNA του Ελληνα και θύμα αυτής της περίεργης κατάστασης, που επικρατεί σε κάποια Ελληνικά ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό,επεσε το ιδρυμα  του Μεγάλου Αλεξάνδρου που εχει εδρα το Λιτόχωρο Πιερίας και διμιουργήθηκε το 1989 με χρήματα των  Ομογενών απο την Αμερική και τον Καναδά. .Στίς συμπληγάδες πέτρες της υποψίας, προσπάθησαν κάποιοι εντιμότατοιφίλοι του ιδρύματος,να διαλύσουν ανθρώπινες αξίες και ιδανικά ,που ποτέ δεν μπόρεσαν λόγω χαρακτήρα, να ενστερνισθούν οι ιδιοι. Αυτοί, που παρόλα τα μαθήματα δημοκρατίας και ευγενικού ανταγωνισμού, που διδάχθηκαν,από τους ανθρώπους της Παμμακεδονικής και που σήμερα κατηγόρησαν αβασάνιστα και χωρίς αποδείξεις, κάποτε ευεργετήθηκαν ας μη το ξεχνάνε. Σε αυτούς λοιπόν τους εντιμότατους κυρίους ,που σε πρώτη φάση δεν θα αναφέρω τα ονόματα τους ,(μέχρι να ολοκληρωθεί η ερευνα μας),απευθύνεται η επιστολή διαμαρτυρίας που συνέταξε ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος,κ.Π.Μιτούλης, την οποία απέστειλε στον δημοσιογράφο Κ.Χαρδαβέλα,και στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΛΤΕΡ. Η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας, που ελαβε τηλεοπτικώς σάρκα και οστά,στηριζόμενη σε ανακρίβειες και κακόβουλες προθέσεις,θα καταρεύσει σαν χάρτινος πύργος, αφου η υπόθεση αναμένεται να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν, θα κατατεθούν στο δικαστήριο και η αλήθεια θα λάμψει σαν τον ηλιο της Βεργίνας. Οσον αφορά τις προθέσεις των ανθρώπων, που επλεξαν αυτό τον ιστό της αράχνης,θα τους υπενθυμίσω οτι, ο δρόμος πρός την κόλαση ειναι στρωμένος απο καλές προθέσεις σαν τις δικές τους. Εμείς θα αρχίσουμε μια ερευνα γύρω απο αυτό το θέμα και πολύ σύντομα τα αποτελέσματα της θα δημοσιευθούν,ωστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη,για το ποιός ειναι τι ;οπως και ποιοί απέργαζονται τέτοια σχέδια συκοφάντησης, και με ποιό σκοπό.  

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας:   

Προς τον αθεατο κοσμο του Κωστα Χαρδαβελα, για την αποκατασταση της αληθειας της εκπομπης 27ης Μαρτιου για τον Μεγα Αλεξανδρο. Διαμαρτυρομαι εντονως για το περιεχομενο της εκπομπης σας, προσπαθησα επανηλλημενως δια τηλεφωνου απο Αμερικη να επεμβω και να σταματησω την αθλιοτητα των λεγομενων, αλλα δυστυχως με αγνοησατε, φαινεται ο σκοπος σας ηταν αλλος. Ειναι ντροπη να παρουσιαζετε τετοιες ανακριβειες στην τηλεοραση, δεν εχεται ουτε ιχνος ευαισθησιας. Για την ιστορια και την αληθεια το Διεθνες Ιδρυμα του Μεγαλου Αλεξανδρου, ιδρυθηκε το 1989 στη Νεα Υορκη απο την Παμμακεδονικη ενωση Αμερικης Καναδα, πολυ πριν απο την εξαρση του Σκοπιανου.  Σκοπος του εκτος των αλλων και η καταπολεμηση της Σκοπιανης προπαγανδας που οργιαζε στο εξωτερικο. Εγιναν πολλες προετοιμασιες και ενεργειες με πολλαπλες επισκεψεις στην Ελλαδα για να βρεθει ο τοπος που θα στηθει το μνημειο του Μεγαλου Αλεξανδρου και πολιτιστικο κεντρο πολλων χρησεων. Με εντολην του αειμνηστου Προεδρου της Δημοκρατιας Κωνσταντινου Καραμανλη και επιτιμου Προεδρου του Διεθνους Ιδρυματος Μεγαλου Αλεξανδρου, παρεχωρηθη απο το δημοσιο εκταση 50 στρεμματων στην περιοχη Λιτοχωρου να γινουν τα ανωτερω. Επισης με παρακληση του Προεδρου Κωνσταντινου Καραμανλη να γινει πρωτα το πολιτιστικο κεντρο και κατοπιν διαγωνισμος για το αγαλμα. Ετσι αρχισε η  χρονοβορα διαδικασια κατασκευης του Αλεξανδρειου. Τυγχανει να ημουν ο Προεδρος της ανωτατης αρχης στην Νεα Υορκη απο το 1989 εως το 2005. Ολα  αυτα τα χρονια αφιλοκερδως προσεφερα τις υπηρεσιες μου για τον σκοπο του Ιδρυματος και θελω εδω να τονισω, κανενας απο το συμβουλιο της ανωτατης αρχης δεν πηρε ουτε μια δραχμη απο τα χρηματα που μαζευτηκαν, πολλοι δε απο μας προσφεραμε περισσοτερα  απο καθε αλλον. Επισης θελω να τονισω εδω οτι ο Προεδρος της εκτελεστικης κ. Δημητριος Παντερμαλης και το συμβουλιο δεν ελαβαν ποτε ουτε μια δραχμη για τα επανηλλειμενα ταξιδια στο εξωτερικο και στην Ελλαδα. Γι αυτο και θλιβομαι για τις ανακριβειες και ψευτιες  που παρουσιαστηκαν στην εκπομπη σας. Ειρωνευτηκατε την υπερηφανεια μου για το Αλεξανδρειον. (Ποσα χτισατε εσεις κ. Χαρδαβελα;) Συνεχιζω να ειμαι υπερηφανος για το Αλεξανδρειο γιατι με πολυ μεγαλες θυσιες κατορθωσαμε να το κτισουμε και απο το 1999 που τελειωσαν οι εργασιες συνεχιζει να ειναι ανοιχτο με δυο μονιμους υπαλληλους καταρχην και τωρα μια.   Να γινουν δυο παγκοσμια συνεδρια των Μακεδονων ολου του κοσμου με συμμετοχη χιλιαδων Μακεδονων και προπαντος νεολαιων. Να γινουν τα εγκαινια απο τον Προεδρο της  Βουλης κ. Κακλαμανη και συμμετοχη πολλων υπουργων και ολων σχεδον των βουλευτων της Μακεδονιας και πανω απο πεντε χιλιαδες κατοικων της περιοχης και του εξωτερικου. Πολλαπλων δε εκδηλωσεων τοπικα και φιλοξενια  φοιτητων απο την Αμερικη καθε καλοκαιρι ανελλιπως απο τον Ιουνιο εως τελη Αυγουστου. Σεις ολα αυτα τα αγνοησατε διοτι δεν ερευνησατε. Μπορουσατε καλλιστα να εχετε ολα τα στοιχεια διοτι το κλιμακιο που στειλατε να παρει συνεντευξεις ηταν παρων κατα την διαρκεια της γενικης συνελευσεως που εγινε στο Αλεξανδρειον την ημερα εκεινη και ακουσαν ολα αυτα οπως επισης και τις αναφορες των αξιωματουχων και της εξελεκτικης επιτροπης με προεδρο τον καθηγητη πανεπιστημιου κ. Κοζυρη ο οποιος διαβεβαιωσεν την γενικη συνελευση οτι τα βιβλια των οικονομικων του Ιδρυματος ειναι ενταξει χωρις καμμια απολυτως διαφορα με το νουμερο που παρουσιασε ο Πρωην  Προεδρος της εκτελεστικης γραμματειας καθηγητης Δημητριος Παντερμαλης. Ρωτησατε κ. Χαρδαβελα τους συνεργατες σας για ολα αυτα;   Ή η αληθεια δεν σας ενδιαφερει; Οπως φανηκε σκοπος σας ηταν να δυσφημισετε το Ιδρυμα και να σπιλωθει η τιμη ενος αξιολογου ανθρωπου διεθνους φημης του καθηγητη αρχαιολογιας Δημητρη Παντερμαλη. Ειναι λυπηρο που δεν ερευνησατε αυτα που σας κατειγγειλαν (ή μηπως το κανατε σκοπιμως για να δημιουργησεται εντυπωσεις;)  Οι ανθρωποι αυτοι ηξεραν ποσα χρηματα μαζευτικαν και που πηγαν. Ολα τα στοιχεια παρουσιαστηκαν στο δικαστηριο και οι κυριοι αυτοι δικαστηκαν για τις ψευδεις κατηγοριες. Εσεις πηρατε τα ψεμματα και χωρις να τα  εξετασετε την αποφασιν του δικαστηριου, στησατε μια εκπομπη τυπου λαικου δικαστηριου, με ψευτικες κατηγοριες. Απο ανθρωπους αμφιβολου χαρακτηρος κατηγορησατε το Ιδρυμα και εναν ανθρωπο υπερανω αμφιβολιας, τον καθηγητη Δημητρη Παντερμαλη. Για την αποκατασταση της αληθειας  (εαν βεβαια σας ενδιαφερει, αμφιβαλλω γιαυτο). Το Αλεξανδρειον κτιστηκε με εισφορες απο ομογενεις του εξωτερικου και ως επι το πλειστον απο Μακεδονες με μεγαλες προσφορες απο το συμβουλιο της Ανωτατης Αρχης και των μελων του Ιδρυματος. Τα χρηματα μαζευτηκαν στο ταμειο του Ιδρυματος που ειναι αφορολογητα απο την εφορια της Αμερικης και με εμβασματα πηγαιναν κατευθειαν στην εθνικη τραπεζα στην Κατερινη. Αναληψεις απο την τραπεζα γινονταν με αποδειξεις πληρωμων. Οι προσφορες απο το Ελληνικο Δημοσιο εγιναν με αποδειξεις πληρωμων για την κατασκευην του Αλεξανδρειου και των βοηθητικων χωρων. Επισης ολες οι ενεργειες που εγιναν απο την εκτελεστικην γραμματεια και ειδικα απο τον Προεδρο αυτης  κ. Δημητρη Παντερμαλη συμφωνα με το καταστατικο του Ιδρυματος ειχαν την εγκριση της Ανωτατης Αρχης. Επισης ολες οι δαπανες εκταμιευσεις εχουν ελεγχθει μεχρι και την τελευταια δραχμη. Σας διαβεβαιωνω οτι υπαρχουν ολες οι αποδειξεις και ολα τα παραστατικα στα αρχεια του Ιδρυματος.  Και παλιν για την αποκαστασην της αληθειας  σας διδω  αρχεια με ακριβη στοιχεια εσοδων και εξοδων απο το 1992 που εγινε νομιμα και στην Ελλαδα και εκτελεστικη γραμματεια εως τον Αυγουστο του 2005.  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΝ Περιοδος 1992 – 2001 

ΕσοδαΑπο επιχορηγησεις και συναλλαγμα Ανωτατης Αρχης 351.596.876 δρχ. Εξοδα 
  Για κατασκευες                      230.000.000 δρχ.
Για μελετες                              11.000.000 δρχ.
Για πρωτη περιφραξη                2.500.000 δρχ.
Για βραβεια διαγωνισμου          8.500.000 δρχ.
Για αμοιβες μελωνΚριτικης Επιτροπης                                  2.400.000 δρχ.
Για εκθεση Αμερικης                 7.500.000 δρχ.
Για φιλοξενια ΑμερικανωνΦοιτητων                                    4.000.000 δρχ.
Για Εκθεση ΜεγαλουΑλεξανδρου                               5.000.000 δρχ.
Για Συνεδριο 2001                   17.000.000 δρχ.
Για βιβλιοθηκη                           4.000.000 δρχ.
Για εξοπλισμο                          15.000.000 δρχ.
Για εξοδα λειτουργιας και λοιπες δαπανες1992-2001                                44.600.000 δρχ.
Συνολο                                   351.500.000 δρχ.

   Περιοδος 2002-14.8.2005 

ΕσοδαΜονο απο ευρωποιηση συναλλαγματος που απεστειλε η Ανωτατη Αρχη ΕξοδαΠληρωμες προσωπικου, ΙΚΑ, φοροι, λογαριασμοι ΔΕΗ-ΟΤΕ, αναλωσιμα
97.526,66 90.990,41

Ακουστηκαν στην εκπομπη σας οτι μαζευτικαν τρια δισεκατομυρια και χαθηκαν, ειναι αυτα λογια απο σοβαρους ανθρωπους χωρις κανενα στοιχειο; Συμφωνα με τα δικα σας λεγομενα  τιποτα απο αυτο που δειξατε δεν εχει καμμια αξια. 2000  τετραγωνικα μετρα  κτηριο ντυμενο με μαρμαρα  200 θεσεις παρκιν αυτοκινητων.  Στη δεξια μερια του κτιριου, 50 στρεμματα περιφραξη με σιδερενια καγκελα και τσιμεντενια βαση, υπαιθριο θεατρο στην αριστερη πλευρα του κτιριου. Προαυλιο, περγουλες και διαδρομος για το αγαλμα. Ειναι δυνατον να υποτιματε ολα αυτα και να λετε τα χρηματα μαζευτηκαν και το αγαλμα δεν εγινε (το οποιο ειναι στα σχεδια μας να γινει). Νομιζω οτι ολα αυτα που εγιναν δεν θα γινονταν ουτε με τα διπλα χρηματα αν πληρωναμε ανθρωπους οπως μας ζητουσαν στην αρχη μονον για τις μελέτες 80 εκατομυρια με τεραστιες οικονομιες και με ανθρωπους που προσεφεραν προσωπικη εργασια  δωρεαν κατορθωσαμε να γινουν ολα αυτα μονον με 230,000,000. Διερωταμε κ. Χαρδαβελα οι προθεσεις σας ηταν να κατηγορηθει το Ιδρυμα και να προβληθουν οι Σκοπιανοι; Δημιουργηθηκαν πολλα ερωτηματα μεσα μου υστερα απο δυο εβδομαδες που μπορεσα να δω την εκπομπη σας μαγνητοφωνημενη. Ειμαι ενας ανθρωπος που πανω απο 40 χρονια προσφερω αφιλοκερδως στην ομογενεια, στις οργανωσεις, στην εκκλησια και προπαντος στα  εθνικα θεματα. Η εκπομπη σας μου εδειξε οτι κανουμε εμεις στο εξωτερικο, εσεις με ψευδεις παραστασεις τα γκρεμιζετε ολα, τα ισοπεδωνετε.  Αν η τηλεοραση της Ελλαδος στηνει εκπομπες για να καταστρεψει ενεργειες και μοχθους ανθρωπων σαν τον καθηγητη κ. Δημητρη Παντερμαλη που προσεφερε και την ψυχη του να γινει το Αλεξανδρειον, εγω δεν εχω καμμια θεση σαυτον τον διαλογο. Επιφυλασσωμαι ομως να καταφυγω στην δικαιοσυνη. Μαζι μου σαυτον τον αγωνα εχω την στηριξη 150 τμηματων και συλλογων των Παμμακεδονικων ενωσεων και ολων των μελων του ιδρυματος  του Μεγαλου Αλεξανδρου. Επειδη εγινε λογος για τον πινακα του Χατζηκυριακου Τζικα, σας πληροφορω οτι φυλαχτηκε για να πουληθει για την κατασκευη του αγαλματος.  Αυτα για την αποκατασταση της αληθειας  Παναγης Μητουλης

Πρωην Υπατος Προεδρος Αμερικης-Καναδα

Πρωην Προεδρος Ιδρυματος

Μεγαλου  Αλεξανδρου                                                             

 

ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ LINK hellenicvoiceny.com
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=1

ΕΔΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΘ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΚΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ  GREEK AMERICAN NEWS AGENCY ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=1992&Itemid=83

ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΨΑΜΕ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΚΟΥ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΟ ΣΠΗΛΙΑΚΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΛΙΑ ΝΕΟΦΥΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ  "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"  ΦΩΤΗ ΓΕΡΑΣΟΠΟΥΛΟ

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=1994&Itemid=83