Δ Ι Α Χ Ρ Ο Ν Ι Κ Ο Τ Η Τ Α

Από το αρχείο του  Πολίτη Βάιου Φασούλα

Οι καθημερινές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις κάθε μορφής και διεθνώς είναι πλέον και μια Πρώτη του Μάη! Ωστόσο μέσα απ' τον απόηχο των Πολέμων και τις εγκληματικότητας έφτασε και η Πρώτη του Μάη του 2002! Ημέρα διεκδικήσεων κάθε εργαζόμενου όλων των κλάδων, συνδικάτων, κυβερνήσεων και αντιπολιτευόμενων κομμάτων. Εύλογα ερωτήματα για τον κάθε διαδηλωτή της μεγάλης μέρας προς τους ταγούς- κυβερνήτες των Χωρών ενώ αντίστοιχα θ' ακουστούν τα μεγάλα και βαρύγδουπα ευαγγέλια των κυβερνώντων κομμάτων, που σφύζουν από απάτη, ψέμα και κομπασμό.

 Και τη μέρα αυτή, η αντιπαράθεση θα προβάλει και πάλι το δικό της πρόσωπο: της ένθερμης σύγκρουσης, όπως γίνεται πάντα, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο. Οι… δακτυλοδεικτούμενοι-αντιφρονούντες (φασίστες, μοναρχικοί, ακροδεξιοί, φιλελεύθεροι, αναρχικοί, κουκουλοφόροι, κομμουνιστές, αριστεριστές, σύγχρονοι επαναστάτες και άλλες κοινωνικές ομάδες) θα διατρανώσουν και πάλι το…αγωνιστικό τους μένος υπό μορφή βίας, συγκρούσεων και υλικών καταστροφών την Πρώτη του Μάη, για να έχουμε την άλλη να λέμε για το χτες, αδιαφορώντας για τα πλατιά εγκλήματα των υπόλοιπων εκατοντάδων ημερών του χρόνου, που δεν τα κάνει ο Μάης.

Τι θα διαδηλώσουν αυτή τη φορά οι ευρωέλληνες και τι θα διεκδικήσουν μαζί με τα προπαρασκευαστικά κέντρα αλλοίωσης ιδεών, -γνωστά ως Συνδικάτα- και τα θεωρητικά προοδευτικά κόμματα; Ποια θέση θα κρατήσουν οι Πολίτες μετά το πέρας της γιορτής; Θα μείνουν στα δικαιώματά τους διεκδικώντας λύσεις εδώ και τώρα; Θα παραμείνουν σε θέση αναμονής περιμένοντας τον επόμενο Μάη; Θα ξαναπεράσουν στη νάρκη και στη σήψη; Θα επιδοθούν στο εφήμερο κυνήγι της πολιτικής ακρόασης, η οποία τους καθιστά άλλοτε σε πειραματόζωα, άλλοτε σε ένθερμους υποστηριχτές της πολιτικοκοινωνικής σήψης και άλλοτε σε «τροβαδούρους» της αυτοκαταστροφής τους;        

Πώς θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες (ευρωέλληνες είπαμε) Πολίτες την πολιτική αποσάθρωση, η οποία αποτέλεσε το εργοστάσιο των οδοστρωτήρων που τους  χρησιμοποίησε για την στρωματοποίηση ηθών και πολιτιστικών αξιών και μέσω της προπαγάνδας της, περί «Παγκοσμιοποίησης» και «ελεύθερων» κοινωνιών μετέτρεψαν την Ελλάδα σε Χώρα, που για το μόνο που μπορεί να είναι περήφανη είναι η μικροπρέπεια της και η υποδούλωσή της στους μεγάλους αφέντες; Αυτό είναι το πενιχρό αποτέλεσμα της σημερινής Ελλάδας, που σπρώχνοντας θεματικά (α ρε Κίσιγκερ «λεβέντη», πρωτεργάτη της αφάνειας) τον Πολιτισμό και την Ιστορία της στο περιθώριο έδωσε δυνατότητα δράσης στους λύκους και στα τσακάλια, τα ίδια τσακάλια, που οι πρόγονοί μας πολέμησαν και μας χάρισαν την ελευθερία.

Και βρισκόμαστε στην «ισχυρή» Ελλάδα (τρομάρα σ' εκείνους που πιστεύουν κάτι τέτοιο) στην Πολιτιστική και Ιστορική Πατρίδα μας, που ακμάζει η ξένη συνταγή και συντελείται ένα «γίγνεσθαι» Σοδόμων και Γομόρρων ή αν θέλετε μιας κοινωνικής αποσάθρωσης. Δεν «μπόρεσαν» οι ελληνικές κυβερνήσεις να πατάξουν τα εξωτερικά φαινόμενα, διότι τους έλειψε η ελληνική μαγιά ή την πέταξαν θεωρώντας τους εαυτούς «ανώτερους» των περιστάσεων.

Ο ξενόφερτος τρόπος ζωής και οι ξενόφερτες «κουλτούρες» έφεραν τα αποτελέσματά τους. Οι Έλληνες πολιτικοί δείξανε στους Έλληνες γηγενείς την κατωτερότητα, την αδράνεια, την αδιαφορία… Τους μάθανε όμως να προτιμούν να μπασταρδεύουνε τη γλώσσα μας, να διασκεδάζουν ξενικά, να ερωτεύονται ευρωπαϊκά, να πίνουν εγγλέζικα και άλλα πολλά και να φυλάει ο Θεός. Τους μάθανε ακόμα, και πρέπει να το καταθέσουμε, να… διαμαρτύρονται και να περιμένουν. Τους μάθανε να δίνουν το ιμάτιό τους μέσω εράνων (και καλώς) σε λαούς που οι άνθρωποι καταστρέφουν. Και μια και είναι Μεγάλη Βδομάδα, παρεμπιπτόντως ας πούμε ότι, δεν τους μάθανε να έχουν στα στήθια τους κι ένα βούρδουλα για να διώχνουν όταν χρειάζεται τους κάθε «σωτήρες».   

Όλα τα παραπάνω φαίνονται περίτρανα σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας: Αποσαρθρωμένοι κρατικοί μηχανισμοί και ανάμεσα και πρώτη ως θύμα η περιβόητη ΕΛ.ΑΣ, όπως μας την παρουσιάζουν, και πληρωμένη από τον ελληνικό ιδρώτα. Διαφθορά μέχρι αηδίας (επιτρέψτε την οργή μας) οικονομικό έγκλημα, πορνεία, ρατσισμός, εμπόριο, με μια δικαιοσύνη με τραβηγμένο το μισό σπαθί απ' το θηκάρι. Με ΜΜΕ που προβάλλουν το έγκλημα, τη «δράση» και τη βία και καθοδηγούν τους νέους στο έγκλημα. Με γήπεδα που μεταβλήθηκαν σε πολεμικές αρένες (πολιτισμός σου λένε)με δακρυγόνα και κλομπ (εδώ δουλεύει η αστυνομία όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πολιτείας και πρόσφατα -19.03.2002- τους καλέσαμε να πετάξουν τα όπλα). Με κλοπές και διαρρήξεις, που τώρα αφήνουν και θύματα για να φτάσουμε και στα άβατα. Ο καθένας πλέον μπορεί να οπλοφορεί και να σκοτώνει. Τα παιδιά μας από ανήλικα γίνονται πλέον εγκληματίες. Και μετά έχουμε να λέμε «ψυχολογικά» προβλήματα.  

Κύριοι πολιτικοί αχταρμάδες της Ελλάδας, η Ελλάδα δεν ήταν τέτοια. Οι Έλληνες δεν ήταν τέτοιοι. Τι μηνύματα θα στείλετε αυτή τη φορά; Δημοκρατίας, πολιτισμού, ειρήνης;

Και τι θα λάβουν οι αποδέκτες πέρα από υποσχέσεις; Να περιμένουν τον επόμενο Μάη; Ζήσε Μάη! Έλληνες Πολίτες του Κόσμου, ξυπνήστε, βρε! Ξυπνήστε και γκρεμίστε τα είδωλα που συντελούν στην κοινωνική αποσάθρωση και δείξτε έναν Μάη με τριάντα μία Πρωτομαγιές!! Καλό μήνα!

Υγ.

Για τους κωφάλαλους πολιτικούς, ευρωέλληνες και ευρωπαίους, θα κλείσουμε με δυο αποσπάσματα:  του Μπ. Μπρεχτ και του Α. Σούτσου αντίστοιχα.  Ο πρώτος λέει «Για την Κριτική στάση»:

«Την κριτική στάση πολλοί τη λογαριάζουν άγονη. Και τούτο επειδή το κράτος μένει κουφό και άλαλο στην κριτική τους. Όμως η στάση τούτη είναι άγονη μόνο και μόνο επειδή 'ναι  α δ ύ ν α μ η. Η οπλισμένη κριτική μπορεί και κράτη να ξεθεμελιώσει»

Και ο δεύτερος μας λέει για το: «Ο περιπλανώμενος».

»Της αγνώμονος Ευρώπης καί σεις γαύροι διπλωμάται, 

»Τήν μικρότητα του έθνους, ξένοι, μή καταγελάτε!

»Αυτουργοί  τού συνεχούς του εξευτελισμού και πένθους

»Εις το στάδιον ο Έλλην ίσως τρέξει πάλι ένθους

»Το αδάμαστόν του γένους ίσως ενωθεί εκ νέου 

»Από κορυφών του Αίμου μέχρις άκρων του Μαλέου,

»Εύξεινον καί Προποντίδα 

 »Υπό τήν αυτήν συνέχων θριαμβευτική αψίδα…

 

Ε.Ε.-Γερμανία – Απρίλης 30 2002  Web: http://www.fasoulas.de/  *  e-mail:   vaios@fasoulas.de