Το θεατρικό έργο "Τα δάκρυα της Κλυταιμνήστρας" (Clytemnestra's tears) της Ελληνίδας συγγραφέως κας Αύρας Σιδηροπούλου θα παρουσιάσει η Ελληνική θεατρική ομάδα "Persona Theatre Company", για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων κατά το διάστημα από 17 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2007, στο θέατρο "La Mama" (First Floor Τheater- 74 A East 4th street, between Bowery and 2nd Avenue).

 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ερμηνεύσει η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός, γνωστή από τη συμμετοχή της σε επιτυχημένες θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές,  κα Θέμις Μπαζάκα.

To έργο βασίζεται στο μύθο του Οίκου των Ατρειδών και τον αρχετυπικό χαρακτήρα της Κλυταιμνήστρας, η οποία κατατρύχεται από τη θυσία της κόρης της, Ιφιγένειας, το χωρισμό από τα παιδιά της και τη δολοφονία του συζύγου της, Αγαμέμνονα. 

Οι παραστάσεις θα δοθούν στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Η θεατρική ομάδα "Persona Theatre Company", ιδρύθηκε το 2003 από τη σκηνοθέτη και συγγραφέα κα Αύρα Σιδηροπούλου, με στόχο την παρουσίαση κλασικών κειμένων με μία σύγχρονη καλλιτεχνική προσέγγιση. Η εν λόγω παραγωγή παρουσιάζεται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και με τη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης".

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.lamama.org/ ή καλώντας στο εκδοτήριο του La Mama (τηλ.: 212 – 4757710).  

Eξάλλου, συνέντευξη Τύπου των συντελεστών της παράστασης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2007, στις 11: 00 π.μ., στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ν. Υόρκης (55 East, 59 Street, μεταξύ Madison και Park Avenues).