Σε καθημερινή βάση η Οργανωτική Επιτροπή και οι η επιτελική ομάδα οργάνωσης  του  Α΄Συνεδρίου που οργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  με θέμα " ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα" συνεχίζει τις επαφές ενημέρωσης  και πρόσκλησης των επίσημων φορέων της περιοχής.  Χτες σύμφωνα με σχετική ανανκοίνωση αποδέχθηκαν την επίσημη πρόκληση  και η Γενική Πρόξενος της Κύπρου στη ΝΥ Μάρθα Μαυρομάτη αλλά και ο Πρέσβης της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης.

1.Πραγματοποιήθηκαν σήμερα {05 06 2007} στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα» διαδοχικές συναντήσεις με την Γενική Πρόξενο της Κύπρου στην Νέα Υόρκη και Μάρθα Μαυρομμάτη και τον Πρέσβη της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη και Ανδρέα Μαυρογιάννη. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου επισκέφθηκαν την κ. Μαυρομάτη οι κ. Δημήτρης Δημητρίου και Χρήστος Βουρνάς, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, και ταμίας της Ομοσπονδίας και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου αντίστοιχα. Οι κ.κ. Βουρνάς και Δημητρίου ενημέρωσαν διεξοδικά για το σκοπό του συνεδρίου, καθώς και για τις θεματικές όπου αναπτύχθηκε συζήτηση ανά θεματική. Η Γενική Πρόξενος κα. Μαυρομμάτη επαίνεσε την πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας πως η διοργάνωση αυτή έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, ώστε η ομογένεια δραστηριοποιείται θετικά και αποτελεσματικά πάνω στα μεγάλα ζητήματα που την απασχολούν. Η κυρία Μαυρομμάτη αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση να μετάσχει των εργασιών του συνεδρίου, τονίζοντας ότι θα προσέλθει στην έναρξη στις 23 Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια των εργασιών να κάνει και σχετική εισήγηση σε θέμα της επιλογής της. 

mavromati_dimitriou_vournas.jpgΣτο τέλος της συνάντησης που κράτησε περισσότερο από μια ώρα σε ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα η κ. Μαυρομμάτη προσκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο στο αποχαιρετιστήριο πάρτι που δίνεται προς τιμή της στις 13 Ιουνίου. Εν συνεχεία οι κ.κ. Βουρνάς και Δημητρίου επισκέφθηκαν τον πρέσβη της Κύπρου στο γραφείο του, προκειμένου να του επιδώσουν τον επίσημο φάκελο του συνεδρίου και την πρόσκληση. Ο Πρέσβης κ. Μαυρογιάννης αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση για την την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, που διεξήχθη σε ζεστό και εγκάρδιο κλίμα ο κ. Πρέσβης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για όλες τις θεματικές,  εστιάζοντας την προσοχή του όχι μόνο στα εθνικά θέματα που θα τύχουν σχετικής ανάλυσης από τους συνέδρους αλλά και στα άλλα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, όπως η παιδεία, η εσωτερική οργάνωση του Ελληνισμού, με τα οποία καταπιάνεται το συνέδριο στο σύνολο του.

2. Από το γραφείο Τύπου του συνεδρίου ανακοινώνεται πως την Παρασκευή στις 8 μ.μ. το απόγευμα οργανώνεται ανοικτή συγκέντρωση στο ΣΤΑΘΑΚΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Θέμα: Ενημέρωση για το συνέδριο που οργανώνει η ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα». 

3. Ως προς το συνέδριο ανακοινώνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει και καταφθάνουν τα πρώτα papers και αντίστοιχες δηλώσεις συμμετοχής από επιστήμονες της Νέας Υόρκης, εκπαιδευτικούς, ομογενειακούς παράγοντες, εκπροσώπους φορέων, πολιτικών της περιοχής, καθώς επίσης και δηλώσεις συμμετοχής εκτός περιοχής, ενώ πληθώρα αιτήσεων κατατίθενται καθημερινά  και στην Ελλάδα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται σχετικές ανακοινώσεις με τα ονόματα που είτε θα προβούν σε παρουσιάσεις αυτοπροσώπως είτε αποστέλλουν την εργασία τους προς το επιστημονικό συμβούλιο.  Μέχρι στιγμής οι προσκλήσεις σε guest speakers έχουν υπερβεί τις 350, οι οποίοι υποχρεούνται να καταθέσουν τις εργασίες και τις εισηγήσεις τους  στις αντίστοιχες ημερομηνίες που έχουν δοθεί από την οργανωτική επιτροπή  και το επιστημονικό συμβούλιο.  

Αναλυτικά:  Για τις δυο συνεδρίες της Νέας Υόρκης {23,24, 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου} οι προθεσμίες υποβολής συνόψεων εργασιών και σχετικής περίληψης λήγει την 15η Ιουνίου, ενώ για το συνέδριο των Αθηνών η προθεσμία υποβολής σύνοψης εργασιών   λήγει στις 28 Ιουλίου. Για ολοκληρωμένες εργασίες η προθεσμία υποβολής λήγει στις οκτώ το βράδυ της 22ας Ιουνίου, ενώ για τις συνεδρίες των Αθηνών η προθεσμία υποβολής λήγει την 24η Αυγούστου. Διευκρινίζεται ότι η προθεσμία υποβολής papers χωρίς αντίστοιχη παρουσίαση λήγει την 29η Σεπτεμβρίου. Όσες εργασίες δεν παρουσιασθούν και απλά σταλούν θα αξιολογηθούν και θα ανακοινωθούν στο συνέδριο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τέλος εκ μέρους του επιστημονικού συμβουλίου και της γραμματείας του συνεδρίου ανακοινώνεται ότι ο χρόνος παρουσίασης εισήγησης {εργασίας} δεν μπορεί να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τα δέκα λεπτά.          

Εκ του Γραφείου Τύπου του Συνεδρίου