Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε σήμερα στο Φανάρι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμηση του στο πρόσωπο του Πατριάρχη όλων των Ορθοδόξων και μετέφερε την στήριξη του Προεδρείου του ΣΑΕ, του ιδίου, αλλά και του απανταχού Ελληνισμού στα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη θερμά τον κ. Ταμβάκη για την εκλογή του και του ευχήθηκε δύναμη στο έργο που έχει αναλάβει ο ίδιος και το νέο Προεδρείο του ΣΑΕ. 

Ο κ. Ταμβάκης εξέφρασε την ευχή να βρεθούν σύντομα τρόποι για την επίλυση των προβλημάτων που απειλούν την ύπαρξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παράλληλα τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ του ΣΑΕ και των φορέων της Εκκλησίας είναι δεδομένη και καθημερινώς ενισχύεται και αναπτύσσεται, προς όφελος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας σε κάθε γωνιά της γης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης άκουσε με προσοχή την ενημέρωση του κ. Ταμβάκη για τη λειτουργία του ΣΑΕ,  την ενεργοποίηση του συμβουλευτικού, γνωμοδοτικού και διεκδικητικού του ρόλου, τη δυναμική δραστηριοποίηση του Προεδρείου και των επτά Περιφερειών, καθώς και για άλλα θέματα που άπτονται στην αρμοδιότητά του.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθούν στους κόλπους της παγκόσμιας οργάνωσης τα ομογενειακά ιδρύματα της Κωνσταντινούπολης,  τα οποία έχουν πρόσφατα επαναδραστηριοποιηθεί.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Ταμβάκη να δεχτεί στις αρχές του φθινοπώρου στο Φανάρι το νέο Προεδρείο του ΣΑΕ.