Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ επανέρχεται και πάλι σήμερα 29/6/2007 με μακροσκελές δημοσιεύμα της  στο θέμα του Συνεδρίου που οργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με θέμα “ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα”  δημοσιεύοντας  επιλεγμένα αποσπάσματα της εμπεριστατωμένης απάντησης που απέστειλε ο κ. Αλέξανδρος Στεφανόπουλος εκπρόσωπος Τύπου του Συνεδρίου (και όχι εκπόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας) στα επίμαχα δημοσίευματα της Παρασκευής 22ας και αντίστοιχα της 25ης Ιουνίου. Δυστυχώς και σήμερα στις απαντήσεις που δημοσεύει η  “Ε” ως ανταπάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου του Συνεδρίου πουθενα δεν δίδονται απαντήσεις στα κρίσημα στοιχεία που παραθέτει από την πλευρά του ο κ. Αλ. Στεφανόπουλος ενώ και πάλι οι “απαντήσεις” του ανταποκριτή της “Ε” βρίθουν ανακριβειών και ασύστολων ψευδών. 

 

Διαβάστε και κρίνετε την αντικειμενικότητα των γραφομένων και των δυο πλευρών.

Το σημερινό δημοσίευμα της “Ε”  http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=41025492

Για το σημερινό δημοσίευμα της “Ε” σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει επίσης εκτενής και αναλυτική  απάντηση με στοιχεία και ντοκουμέντα που ανατρέπουν για ακόμα μια φορά τα γραφόμενα του συντάκτη της “Ε” κ. Θανάση Τσίτσα ο οποίος δεν απαντά επί της ουσιας σε κανένα από τα κρίσημα ερωτήματα που θέτει με στοιχεία και ντοκουμέντα από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνεδρίου -και όχι εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας δεδομένου ότι τέτοια θέση δεν υπάρχει- κ. Αλ. Στεφανόπουλος.

Σύμφωνα τώρα,  με πληροφορίες  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μείζονος Νέας Υόρκης στην τελευταία συνεδρίαση του {26.06.2007} αποφάσισε εν αναμονή της δημοσίευσης της απαντήσεως στην “Ε” εάν δεν καλύπτεται και δεν υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη αποκατάσταση της αλήθειας με παράθεση όλων των επιχειρημάτων και των στοιχείων που απέστειλε στην “Ε”,  να αναθέσει σε δικηγόρο των Αθηνών ειδικό σε θέματα Τύπου την διερεύνηση δυνατότητας αγωγής για κατά συρροή και κατά σύστημα  συκοφαντική δυσφήμιση και μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Θανάση Τσίτσα.  

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΤΗΣ 22ας ΙΟΥΝΙΟΥ

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=22.06.2007,id=100594676

ΚΑΙ ΕΔΩ  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ που… λόγω χώρου περικόπηκε

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

ΤΗΣ 22ας  ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 του κ. ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ   

Κύριε Διευθυντά

Με έκπληξη και αισθήματα  έντονης  αγανάκτησης διαβάσαμε την «ανταπόκριση» του κ. Θανάση  Τσίτσα  στο φύλλο της 22ας  Ιουνίου 2007  η οποία καταρχήν  διαπνέεται από  αδικαιολόγητη εμπάθεια εκτοξεύοντας βαρείς, αστήρικτους, ατεκμηρίωτους  και προ πάντων αβάσιμους   χαρακτηρισμούς.  Επί πλέον συν τοις άλλοις   βρίθει ανακριβειών και ασύστολων ψευδών που θίγουν βάναυσα  το ήθος, την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και κυρίως την προσωπικότητα  όλων όσων εθελοντικά θέλησαν να προφέρουν στην πρωτοβουλία που είχε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης η οποία διοργανώνει το Α΄ Συνέδριο της με θέμα «ο Ελληνισμός της  Αμερικής τον 21ο αιώνα».  Σε πρώτη φάση  διερμηνεύοντας και εκφράζοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης είναι ένας ανεξάρτητος και αυτοδιοίκητος  ιστορικός ομογενειακός Ελληνοαμερικανικός  non profit οργανισμός που διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο το  οποίο εκλέγεται από τους αντιπροσώπους συλλόγους μέλη του. Υπάγεται νομίμως καθόλα στην αρμοδιότητα και τον πλήρη έλεγχο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης άρα υπόκεινται στους νόμους και τον έλεγχο των αντίστοιχων αμερικανικών αρχών ελέγχου σε κάθε τομέα ως νόμιμη ανεξάρτητη εταιρία (corporation).   Ως εκ τούτου ουδείς δικαιούται να υποδεικνύει τι θα πράξει και τι θα  αποφασίσει ένας αυτόνομος και αυτοδιοίκητος οργανισμός. Πολύ δε περισσότερο να αναμιγνύεται εις τα εσωτερικά του. Επί πλέον οιοσδήποτε θέλει να μάθει για τα εσωτερικά δρώμενα στον οργανισμό μπορεί να απευθυνθεί αρμοδίως εγγράφως και να ζητήσει όποια πληροφορία θέλει καθότι οι αποφάσεις αλλά και κάθε αναφερόμενο έγγραφο που μπορεί να απαντήσει ή να διαφωτίσει υπεύθυνα τον οποιοδήποτε πολίτη είναι public record. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων θέτουμε υπόψιν σας τα εξής:  Ο οργανισμός συμπληρώνοντας τα 70 έτη από ιδρύσεως του αποφάσισε ομόφωνα σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ομόφωνα(πλην μιας ψηφοφορίας επί διαδικαστικού θέματος  στις 9/5  στην οποία η ψηφοφορία ήταν 7 υπερ , 4 κατά , 1 αποχή ) την διεξαγωγή του Α΄ Συνεδρίου με θέμα « Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα». Η διαδικασία του συνεδρίου έχει  ξεκινήσει στην Νέα Υόρκη από τις 23,24, 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου , θα συνεχίσει στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου επίσης στη ΝΥ και θα ολοκληρωθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2007. Στις 27 / 9 θα προηγηθεί η τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων ενώπιον των επίσημων αρχών στο Ζάππειο Μέγαρο. Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη σε έκταση διοργάνωση που έχει οργανωθεί από  πλευράς ομογένειας εξ ου και οι «αντιδράσεις» ποικιλόμορφων ιδιοτελών και διαπλεκομένων συμφερόντων που λειτουργούν στους κόλπους της ομογένειας. Ενημέρωσε ας πούμε για παράδειγμα ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που έλαβε μέρος η Πανομογενειακή Συνδιάσκεψη στο πλαίσιο του συνεδρίου παραβρέθηκε ο πολιτειακός βουλευτής Zack Space  και αφού έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και καυτηρίασε την απουσία όσων θα έπρεπε να ήταν εκεί αλλά και το γεγονός ότι τα ομογενειακά ΜΜΕ έλαμψαν δια της απουσίας τους… Και φυσικά υπάρχουν και άλλα πολλά στοιχεία που έπρεπε να καλυφθούν ειδησεογραφικά αλλά αυτό δεν είναι δική μου δουλειά αλλά του συντάκτη σας…   Αυτά ως προς το αληθές  γεγονός και την αφορμή για τα όσα αυθαίρετα έστειλε ως  «ανταπόκριση» ο κ. Τσίτσας.    Ερωτάται λοιπόν ο συντάκτης σας τα εξής απλά πράγματα :
  2. Πότε επικοινώνησε και με  ποιό μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ή της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου  για να πληροφορηθεί  υπευθύνως και αρμοδίως  να λάβει απαντήσεις στα όσα αστήρικτα και αδιασταύρωτα περιγράφει  de facto ως αληθή γεγονότα; Βάση ποιας  δεοντολογίας εκφράζει ως «είδηση» και προϊόν «ρεπορτάζ» την   υποκειμενική κρίση και άποψη με χαρακτηρισμούς που ενέχουν ποινικές ευθύνες;  Πότε ήρθε να ενημερωθεί για την διεξαγωγή του συνεδρίου το οποίο αμφισβητεί  και πότε εμφανίστηκε στις αλλεπάλληλες προσκλήσεις της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου που του έγιναν ενώ παράλληλα έλαβε-όπως  και όλα τα Ομογενειακά ΜΜΕ-  τον επίσημο φάκελο του συνεδρίου  ώστε να μορφώσει γνώμη, να θέσει ερωτήσεις και αν δεν καλυφτεί  εν συνεχεία να ερευνήσει και εν συνεχεία να  προβεί σε κρίσεις και χαρακτηρισμούς ;
  3. Ωστόσο ερωτάται ο κ. Τσίτσας.  Ποιοι είναι οι τυχοδιώκτες;  οι εκβιαστές; οι ανεπάγγελτοι με αμφιλεγόμενο βιογραφικό;  Σε ποιους αναφέρεται ;   και  γιατί δεν τους αποκαλύπτει αφού για να  τους «φωτογραφίζει» άρα τους γνωρίζει; Τον παρακαλούμε και τον προκαλούμε  να το κάνει.  Ειλικρινά  θα έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ομογένεια και ειδικά στην Ομοσπονδία η οποία βάλλεται και συκοφαντείται και   από το «ρεπορτάζ» του συντάκτη σας. Αλλιώς θα αποδειχθεί κοινός συκοφάντης εμφορούμενος από εμπαθή και ιδιοτελή αισθήματα που λειτουργεί υπογείως  στο πλαίσιο ενός σκοτεινού μηχανισμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή ενάντια αυτής της προσπάθειας,  οπότε   ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και ας αποδείξει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης όλους τους ισχυρισμούς του.
  4. Από που προκύπτει και πως τεκμηριώνεται με ρεπορτάζ και στοιχεία  ότι παρασύρθηκαν  ή ακόμα χειρότερα παραπλανήθηκαν υπεύθυνοι οργανισμοί, ομογενειακοί  φορείς , αξιωματούχοι της Ελληνικής πολιτείας έως και αυτοί ακόμα οι Ανώτατοι  Άρχοντες  της Ελλάδος και της Κύπρου αλλά  και ιδιώτες ; έχει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία ;  και αν  ναι γιατί δεν τα αποκαλύπτει ; 
  5. Ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας πρόεδρος της Νομαρχιακής της Ν.Δ.  ουδεμία ανάμειξη έχει σε όσα περιέργως και υπόπτως  ο συντάκτης σας του «καταλογίζει» προφανώς διότι φοβάται να αποκαλύψει εκείνους που είχαν την ιδέα και την έμπνευση να εισηγηθούν  την διοργάνωση αυτού του συνεδρίου προς  το οποίο ο ανταποκριτής σας ολοφάνερα και εμπαθώς κινούμενος  διάκεινται μεροληπτικά, ακρίτα, υπόπτως και περιέργως αδικαιολόγητα  εχθρικά και πέραν πάσης δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επί πλέον «ξεχνά»  ο συντάκτης σας να αναφέρει ότι ο κ. Γαλάτουλας είναι  επικεφαλής του συνδυασμού που «αποκλείστηκε» στις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006  και εκ των μελών του συνδυασμού και της ομάδος που έχει καταφύγει στα δικαστήρια και ως τώρα  ακόμα δεν έχει δικαιωθεί, ενώ είναι και από εκείνους που επίσης  έχουν διαχωρίσει τη θέση   ως προς την  διοργάνωση του συνεδρίου.     
  6. Ο Συντάκτης σας παραποιεί εντέχνως δηλώσεις όπως αυτή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου  ο οποίος κληθείς να σχολιάσει αν συμφωνεί ή όχι  με το συνέδριο ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα Ευλογίας ή  όχι  του Συνεδρίου»  αυτή είναι η αρχή της δηλώσεως του κ. Δημητρίου την οποία περίτεχνα απέκρυψε ο συντάκτης σας αποδίδοντας μόνο αποσπασματικά και καθ’ ερμηνεία την δήλωση του η οποία δημοσιεύθηκε σε τοπική ομογενειακή εφημερίδα με την οποία η συντάκτης σας κατά το πρόσφατο παρελθόν  διατηρούσε  σχέσεις συνεργασίας και συναλληλίας. Εκτός και  αν η «Ε» και ο συντάκτης σας είναι της άποψης ότι για να εκφράσει κάποιος την ελεύθερη Βούληση του, πολύ δε περισσότερο να οργανώνει ένα συνέδριο  ή να αποφασίζει τα του οίκου του θα πρέπει πρώτα να ερωτά την  τοπική Εκκλησία ή άλλους φορείς.  Όντως, πράγματι  εξέφρασε ζωηρές  επιφυλάξεις και ερωτηματικά ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος όχι ως προς τη διοργάνωση αλλά ως προς το κατά πόσο είναι προετοιμασμένος ο διοργανωτής  φορέας που είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  για ένα τόσο μεγάλο βήμα,   αλλά πόρρω απέχουν οι επιφυλάξεις και οι εύλογες ερωτήσεις από το «φανερά ενοχλημένος  από τα τεκταινόμενα» όπως τον εμφανίζει ο συντάκτης σας. Τίθεται όμως εδώ ένα μείζον θέμα ως προς την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των πολιτών αρχή για την οποία όχι μόνο η εφημερίδας αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αγωνιστεί.  Το ίδιο ατόπημα της διαστρέβλωσης επαναλαμβάνει   σε ότι αφορά και άλλους θεσμούς όπως το Γενικό Προξενείο.  Ερωτάται αλήθεια ο κ. Τσίτσας με ποιο τρόπο η Γενική Πρόξενος  «άδειασε» την οργανωτική επιτροπή ; Μήπως έκανε στην «Ε» κάποια ειδική δήλωση ;
  7. Συμφωνεί δηλαδή η  «Ε» και ο συντάκτης σας με την ενέργεια του υφυπουργού κ. Κασσίμη που ζητά -για τους λόγους που εκφράζει στην από 18 Ιουνίου επιστολή προς την Ομοσπονδία παρεμβαίνοντας  για πρώτη φορά στα εσωτερικά ενός  οργανισμού  που απλά θέλησε να εκφραστεί  – να αναβληθεί το συνέδριο ; επομένως και με το βαθύτερο  δημοκρατικό σκεπτικό της εν λόγω ενέργειας;  Να μην εκφραστούν δηλαδή  οι θέσεις και απόψεις των μετεχόντων σε ένα ελεύθερο  συνέδριο διαλόγου  και διαβούλευσης πάνω στα καυτά προβλήματα χωρίς «προστατευτικές» ομπρέλες… Γνωρίζει ο κ. Τσίτσας   πολύ καλά  όλοι εκείνοι που  θέλουν πάση θυσία και με οποιοδήποτε τίμημα  να ελέγχουν και να επιδεικνύονται ως  οι «γνωστοί» ταγοί και « ηγέτες» της καθεστηκυίας τάξης που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια σε ένα σάπιο και σηψαιμικό «καθεστώς» που επιβιώνει στους κόλπους ισχυρών και παραδοσιακών  θεσμών    επιχειρώντας να ελέγξουν  με κάθε τρόπο ότι δεν κινείται πέραν των ορίων και του ελέγχου,    μιας δυστυχώς  ολιγαρχίας κάποιων ισχυρών οικονομικών και πολιτικών κέντρων που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα που θέλουν και πολιτικά να ελέγξουν την Ομογένεια εν όψει και της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
  8. Ποιος άραγε είναι αυτός που νομιμοποιεί κατά τον συντάκτη  σας  την ελεύθερη βούληση των πολιτών κατ’  επέκταση και ενός συνεδρίου;  η πολιτεία, οι  θεσμοί και η κάθε μορφής εξουσία  και τα όποια συμφέροντα;  Ή , οι  οργανωτές, οι μετέχοντες και εν τέλει ο κάθε πολίτης που και κρίση έχει και αντίληψη όταν συμμετέχει ενεργά ;     
  9. Σε ότι αφορά την διοίκηση της Ομοσπονδίας και το Δ.Σ.  ερωτάται ο κ. Τσίτσας γιατί εντέχνως και σκοπίμως αποκρύπτει  από τους αναγνώστες σας ότι τον παρόν Διοικητικό Συμβούλιο έχει δικαιωθεί δυο φορές από την Αμερικανική  δικαιοσύνη;  αλλά μάλλον σκοπίμως και με υφέρποντα δόλο επιχειρεί να παραπληροφορήσει αφήνοντας να αιωρείται η «πληροφόρηση» περί  δικαστικής εκκρεμότητας;  Διαιωνίζοντας , υποκινώντας και υποδαυλίζοντας  μια δήθεν κρίση από μια μικρή μειοψηφία η οποία παρόλο που  κατέφυγε  στην Αμερικανική δικαιοσύνη ακόμα δεν κατάφερε να δικαιωθεί…  Αναφέρει ψευδώς ο συντάκτης σας ότι οι μισοί σύλλογοι έχουν καταφύγει στην αμερικανική δικαιοσύνη όταν είναι της πάση γνωστό ότι καταφύγει μόνον ένας σύλλογος με την επωνυμία El Greco και μάλιστα αμφισβητούμενης νομιμότητας αφού ο εν λόγω σύλλογος δεν έχει αποδώσει στο Δ.Σ. όλα τα απαραίτητα παραστατικά των μελών του στην Ομοσπονδία. «Ξεχνά» επίσης   να αναφέρει ο συντάκτης σας ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του ρεπορτάζ,  ότι στην συγκέντρωση που οργάνωσαν οι «διαμαρτυρόμενοι» που έχουν καταφύγει στην Αμερικανική δικαιοσύνη και  ζητούν εκλογές,  στο σύλλογο «Ομόνοια» στις 20 Ιουνίου εμφανίστηκαν    λιγότεροι από εννέα  ως  αναγνωρισμένοι αντιπρόσωποι-και χωρίς να έχουν προσκομίσει απόφαση Δ.Σ. του συλλόγους τους για την συμμετοχή τους σε αυτή την συγκέντρωση –  σε σύνολο 110 εγγεγραμμένων μελών της ταμιακώς εντάξει στις υποχρεώσεις τους,  ενώ οι υπόλοιποι 41  που συμμετείχαν στην εν λόγω συγκέντρωση  ήταν θαμώνες και συμπαθούντες προς την ομάδα αυτή και τίποτε περισσότερο. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκπροσωπεί το 50 +1% που έλαβε μέρος στις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2006 και άρα εκπροσωπεί  την αντίστοιχη ποσόστωση  στη βάση της οργανωμένης ομογένειας της περιοχής ευθύνης μας.          
  10. Ερωτάται ο συντάκτης σας με ποια κριτήρια και ποια δημοσιογραφική δεοντολογία βάλει προσωπικά κατά του Γενικού Γραμματέα κ. Δημητρίου Δημήτρη  ενσπείροντας εντέχνως λάσπη περί «κατηγορίας» εις βάρος του  από τις αμερικανικές αρχές,  όταν είναι  τοις πάση γνωστό ότι  έχει αθωωθεί από την αμερικανική δικαιοσύνη ;  Πότε ρώτησε τον κύριο Δημητρίου για αυτή του την περιπέτεια ; έκανε μήπως κάποια ειδική έρευνα και γνωρίζει κάτι περισσότερο εκείνος από τις Αμερικανικές αρχές; Ανήκει στην κρίση της εφημερίδας και πάνω από όλα στην κρίση των αναγνωστών σας  ο τρόπος γραφής του αλλά και η ερμηνεία για τα κίνητρα που τον ώθησαν σε ένα τέτοιο προσωπικό και επαγγελματικό  ολίσθημα.   
  11. Ποιος είναι ο μηχανισμός παραπληροφόρησης  και γιατί δεν προχωρά με στοιχεία παρά εκτοξεύει ύβρεις και χαρακτηρισμούς; Και ποια θεωρείται παραπληροφόρηση κατά τον συντάκτη σας; Μήπως  γεγονός της υποχρέωσης της διοργανώτριας αρχής του συνεδρίου να δίδονται διαρκώς τα δεκάδες  μηνύματα σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας χωρίς εξαίρεση είναι η φάμπρικα των δελτίων τύπου  είναι ο μηχανισμός παραπληροφόρησης ;
  12. Από που και πως γνωρίζει -αφού τους φωτογραφίζει- και γιατί δεν  κατονομάζει τους εμπνευστές των τυχοδιωκτικών ενεργειών που παραπλανούν σύσσωμη την πολιτική ηγεσία Ελλάδος και Κύπρου που απέστειλαν μηνύματα προς το συνέδριο και την διοργανώτρια Αρχή που είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ που συν τοις άλλοις εορτάζει τη συμπλήρωση των 70 ετών από ιδρύσεως της ;
  13. Σε τελευταία ανάλυση γιατί δεν μας λύνει την απορία  ο συντάκτης σας ποιο το μεμπτό στην διοργάνωση του συνεδρίου αυτού; Και  πως για πρώτη φορά όλως περιέργως  συμπλέει   με τον «χουντικό» Εθνικό Κήρυκα  κατά το ρεπορτάζ της 24ης Απριλίου στη «Ε» που ο ίδιος υπέγραψε με τις γνωστές εξελίξεις;   Μήπως η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι το συνέδριο αυτό οργανώνεται από τη βάση της ομογένειας και   θίγει  σοβαρά θέματα που δεν ελέγχονται και δεν καπελώνονται για πρώτη φορά από τα γνωστά συμφέροντα που νέμονται την εξουσία και την  ελεγχόμενη πληροφόρηση που διοχετεύεται στην Ελλάδα ώστε να μη θίγονται τοπικά  διαπλεκόμενα  πολιτικά και οικονομικά μεγάλα και μικρής εμβέλειας  ιδιοτελή  συμφέροντα διαιωνίζοντας μια αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της ομογένειας σε πολλά επίπεδα… Τα οποία δυστυχώς συντηρεί  ένα συντηρητικό status εξουσίας που επιβιώνει  στους κόλπους της ομογένειας εδώ και δεκαετίες.   Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια  είναι  πολύ διαφορετική από αυτή που περιγράφει  υποκειμενικά    ο συντάκτης σας εμφορούμενος μάλλον από προσωπικά κίνητρα
  14. Τέλος,  αφού συντάκτης σας γνωρίζει πολύ καλά – ως καλός ρεπόρτερ που οφείλει να διασταυρώνει όσα γράφει πριν τα στείλει ως υπεύθυνη  ανταπόκριση- που τελειώνει το ψέμα και που αρχίζει η αλήθεια σε όλο αυτό το παραλήρημα ύβρεων και χαρακτηρισμών, που ενέχει δόλο και σκοπιμότητα με συγκεκριμένο στόχο που είναι ο κλωνισμός της εμπιστοσύνης των μελών του επιστημονικού συμβουλίου και των μελών  της οργανωτικής επιτροπής, και εν τέλει τη διάλυση αυτού του συνεδρίου   με οποιοδήποτε τίμημα! Ας απαντήσει δημοσίως υπεύθυνα και με συγκεκριμένα στοιχεία  σε όλα αυτά τα ψεύδη για τα οποία επιφυλασσόμεθα να ζητήσουμε την απόδειξη τους ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης  καθώς επίσης και εναντίον κάθε άλλου φορέα που υιοθετεί, μεταδίδει και δημοσιοποιεί τα παραπάνω ασύστολα ψεύδη.
  15. Διαχωρίζουμε  τις ευθύνες της κατά τ’ άλλα έγκριτης εφημερίδας σας από τις όποιες  αστικές και ποινικές ευθύνες είναι δυνατόν να επισύρει το δημοσίευμα της Παρασκευής  22ας Ιουνίου 2007,   από εκείνες του συντάκτη σας  αν και μόνο δημοσιευθεί ως έχει η απάντηση αυτή η οποία στόχο έχει την πλήρη  αποκατάσταση της αλήθειας με τεκμηριωμένα  στοιχεία και αποδείξεις ως απάντηση  στο «δημοσίευμα» του συντάκτη σας  το οποίο είναι φανερό ότι ενέχει δόλο και σκοπιμότητα. Ο κ. Θανάσης Τσίτσας  ζει στην περιοχή, γνωρίζει πρόσωπα και πολιτικές  καταστάσεις -τις οποίες όψιμα  ακροθιγώς θίγει σε πολιτικό και μόνο επίπεδο-  και ορθώς επισημαίνει πολύ καλά έστω και καθυστερημένα ,  και επομένως έχουν διπλή βαρύτητα τα όσα μεταφέρει στους αναγνώστες σας τα οποία θα κληθεί να αποδείξει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.     Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

    Δημοσιγράφος, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής , Εκπρόσωπος Τύπου Συνεδρίου  (και όχι εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας όπως …εκ παραδρομής εγράφη την “Ε”)   

ΕΔΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ της ‘Ε” και όχι της 24ης Ιουνίου όπως  εκ παραδορμής εγάφη και από την “Ε”

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=25.06.2007,id=52983172

ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 25ας ΙΟΥΝΙΟΥ

αξιότιμε κ. Παπαδόπουλε,
Για μια ακόμα φορά ο συντάκτης σας ψεύδεται ασυστόλως!
1. Ουδείς υπουργός ή βουλευτής (όλων των κομμάτων)  ζήτησε εξηγήσεις  ή ανακάλεσε μήνυμα όπως προκύπτει από τηλεφωνικές επικοινωνίες επιβεβαίωσης αντιθέτως μερικοί βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν εξηγήσεις για τη στάση Κασσίμη ( για τον οποίο θεωρούν ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά Ελληνομαερικανικού Οργανισμού με απρόβλεπτες εξελίξεις στο μέλλον
2. Ουδείς εμφάνισε ένθερμο υποστηρικτή τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής αν υπάρχει στοιχείο εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής   περί του αντιθέτου ας δημοσιοποιηθεί
3. Στην υπόθεση δεν παρενέβησαν αλλά απάντησαν αναγκαστικά οι πρόεδροι ΣΑΕ και Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Σπρυρόπουλος κ Μανόλης Βεληβασάκης αλλά αναγκάστηκαν να απαντήσουν -αμυνόμενοι σε προηγούμενη επιστολή ο πρώτος της Ομομοσπονδίας της 18ης Ιουνίου και ο δεύτερος σε αντίστοιχη επιστολή που του απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Δημητρίου. Και οι δυο είναι εκτεθημένοι έναντι της Ομογένειας και της Ομσοπονδίας διότι ψεύδονται! Αναφέρουν στην επιστολή τους ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν επισήμως για τη διεξαγωγή του συνεδρίου ενώ η αλήθεια είναι ότι είχαν λάβει επιστολή -προσκληση από τις 27 Μαϊου να μετάσχουν των προσυνεδριακών εκδηλώσεων ακριβώς για να τοποθετηθούν επί του συνεδρίου και των θεματικών ενώσεων. Στη διάθεση σας και οι επιστολές. Ο μεν κ. βεληβασάκης αντί απαντήσεως έστειλε ένα λίβελο προς τον κ. Κυπαρισσίδη και του απάντησε ο κ. Δημητρίου ο δε κ. Σπυρόπουλος επίσης εκλήθει και προσεκλήθει με αντίστοιχη επιστολή της 27ης Μαίου να μετάσχει των προσυνεδριακών εκδηλώσεων.
4. Σε ότι αφορά τα περί κομικωτραγικών εκδηλώσεων απορούμε πως και από ποιον ή ποιους ενημερώθηκε   για τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου αφού ούτε καν εμφανίστηκε!!! ώστε να μορφώσει ιδία αντίληψη! Ούτε καν σας αναφέρει ότι στην εκδήλωση επίσημος προσκέκλημένος το μέλος του Κογκρέσου Zack Space ο οποίος μάλιστα μίλησε για τις ελληνοαμερικανικές θέσεις πάνω σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα αλλά εμμέσως πλην σαφώς αναρωτήθηκε για την απουσία θεσμικών στην εκδήλωση.
5. Μιλά για αποκαλύψεις ο κ. Τσίτσας αλλά δεν  αναφέρει  τίποτα με στοιχεία
6. υιοθετεί άκριτως και αδιασταύρωτα πληροφορία του Εθνικού Κήρυκα περί αιτήματος του προέδρου της Ομοσπονδίας προς τον κ. Κυπαρισσίδη και εντελώς αντιδεοντολογικά αντί να επικοινωνήσει με τα εμπλεκόμενα μέλη (Διαμαντίδη _Κυπαρισσίδη) δημοσιοποιεί “πληροφορία” απο τον Εθνικό Κήρυκα την οποία επώνυμα διαψεύδει ο κ. Διαμαντίδης στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής (σελ 32)
7. Αναφέρει περί 29 συλλόγων οταν είναι γνωστό ότι μόνο επτά σύλλογοι από τους 110 -κ χωρίς έγκριση διοικητικών συμβουλών άρα αυθαίρετα και μεμονωμένα άτομα- φέρονται να ζητούνε εκλογές
Τι άλλο να παραθέσουμε για την αποκαστάση της  αλήθειας;
Η μόνη μας διέξοδος πια αφού η εφημερίδα είναι υποχρεωμένη να “καλύπτει” τον συντάκτη της  είναι να δημοσιοποιούμε τις απαντήσεις και σε άλλα ΜΜΕ προς αποκατάσταση της αλήθειας
φιλικά
Αλέξανδρος Στεφανόπουλος’
Δημοσιογράφος-μέλος της εκτελεστικής γραμματείας και εκπρόσωπος τύπου του Συνεδρίου