Κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  άρχισε πρίν από λίγη ώρα {20:40 ώρα ΝΥ} στο "Σταθάκειο Κέντρο" υπό την προεδρία του κ. Νικολάου Διαμαντίδη. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες  πληροφορίες μας ο κ. Διαμαντίδης όλως  αιφνιδίως αμέσως μετά την απρόσμενη επιστροφή του στην Νέα Υόρκη (το Σάββατο 7 Ιουλίου) καταθέτει σήμερα 11 Ιουλίου 2007  πρόταση αναβολής του Συνεδρίου, άγνωστο μέχρι στιγμής για ποιους λόγους και με ποια επιχειρηματολογία ζητά να ανατραπεί απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 31ης Μαϊου αλλά και αλλεπάλληλες ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ.  πλην εκείνης της 10ης Μαϊου που ήταν για διαδικαστικό θέμα όπως έχει αποκαλυφθεί. Ταυτόχρονα το Δ.Σ. συνέρχεται ως γνωστόν προκειμένου να εξετάσει και να επικυρώσει, όπως αναμένεται την πρόταση του Βασίλειου Σταθάκου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες σήμερα νωρίς το απόγευμα ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Σταθάκος παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο της Οργανωτικής  Επιτροπής επιταγή 15.000$ όπως υποσχέθηκε με βασικη προϋπόθεση ότι το Συνέδριο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναβληθεί για κανέναν λόγο και θα συνεχιθεί υπό την παρούσα σύνθεση και οργάνωση του. 

Η πρόταση -εκτός απροόπτου- αναμένεται να ψηφισθεί κατά πλειοψηφία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Οργ. Επιτρ. του Συνεδρίου θα παρουσιάσει και άλλες δωρεές το ύψος των οποίων μέχρι στιγμής  λέγεται πως ξεπερνά τις 10.000$ ενώ καθημερινά αρκετοί Ομογενείς απλοί και επώνυμοι επικοινωνούν με την Γραμματεία του Συνεδρίου για να συνεισφέρουν οικονομικά με την επισήμανση ότι θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι όπως ο Ομογενής που σήμερα προσέφερε 5000$ ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος δωρητής.

Το κλίμα στο σημερινό κρίσιμο οχι μόνο για την πορεία του Συνεδρίου όσο για την συνοχή και την εσωτερική ενότητα του παρόντος Δ.Σ., το οποίο φαίνεται να  κλυδωνίζεται  μετά την αιφνίδια "αντί-πρόταση Διαμαντίδη", η  οποία προσκρούει σε προηγούμενες αποφάσεις του Δ.Σ. αλλά και τις  Γ.Σ. που αφορά στο Συνέδριο. Χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας, η οποία χαρακτηρίστηκε από επαφές, μυστικές συναντήσεις σε όλα τα μέτωπα αλλά και ένα τηλεφωνικό μαραθώνειο που από προχθές έχει επιδοθεί ο πρόεδρος κ. Διαμαντίδης προαναγγέλοντας την αναβολή του Συνεδρίου ερήμην μάλιστα του Δ.Σ., το οποίο συνεδριάζει αυτή την ώρα {00:30 ώρα ΝΥ} σε ηλεκτρισμένο κλίμα.

Ο κ. Διαμαντίδης αναμαίνεται να ζητήσει επίσης την απομάκρυνση των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συνεδρίου  κ. Α. Στεφανόπουλου και εκπροσώπου Τύπου  καθώς και   της  Εκτελεστικής Γραμματέως Δέσποινας Συριοπούλου. "Πρόταση" που κύριο στόχο έχει να πληγεί ο οργανωτικός τομέας του συνεδρίου το οποίο προχωρά με ταχείς ρυθμούς.  Η  συγκεριμένη πρόταση προκαλεί  έντονους τριγμούς στο εσωτερικό του Δ.Σ. αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν καθέτως με την τακτική  Διαμαντίδη.     

Να σημειωθει ότι τη Δευτέρα 9 Ιουλίου ο πρόεδρος επεχείρησε να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα αλλά τελικώς δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει απαρτία. Τη  Δευτέρα μάλιστα το βράδυ και εν όψει του Δ.Σ. σημειώθηκε σοβαρότατο επεισόδιο μεταξύ του κ.Διαμαντίδη και του μέλους του Δ.Σ. Γιάννη Γκώρου, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και εκτός συμβουλίου. Αιτία του επεισοδίου η προσπάθεια του κ. Διαματίδη να συγκαλέσει Δ.Σ. χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Γ.Γ. 

Νωρίτερα την Κυριακή 8 Ιουλίου  το βράδυ σημειώθηκε επίσης  σοβαρότατο  επεισόδιο μεταξύ του προέδρου κ. Διαμαντίδη και του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου ενώπιον δεκάδων μαρτύρων σε γνωστό καφέ Ζαχαροπλαστείο της Αστόριας.

Αιτία του σοβαρότου επεισοδίου η φραστική επίθεση και ο προπυλακισμός που εν συνεχεία  δέχθηκε απρόκλητα   ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος όταν  διέψευσε δημοσίως τον πρόεδρο κ. Διαμαντίδη  αναφορικά με χειρισμούς του στο όλο θέμα του Συνεδρίου που έγιναν εν κρυπτώ  από την Οργανωτική Επιτροπή και τα λοιπά όργανα του Συνεδρίου. 

Συγκεκριμένα ο  δημοσιογράφος  αποκάλυψε στους παριστάμενους συμβούλους Δημήτριο Δημητρίου και Γιάννη Γκώρο αλλά και στους θαμώνες   ότι ο κ. Διαμαντίδης ψεύδεται ασυστόλως συστηματικά  και κατ' επανάληψη προβαίονοντας  σε ενέργειες και πράξεις του που γίνονται ερήμην του Δ.Σ. Ενέργειες που αφενός στο μέλλον αρνείται να καλύπτει και αφετέρου  εκθέτουν ανεπανόρθωτα το Δ.Σ. αλλά κυρίως πλήτουν τον ιστορικό  Θεσμό.

Μάλιστα αποκάλεσε τον κ. Διαμαντίδη  ψεύτη προκαλώντας την οργή, τον θυμό, και εν συνεχεία  τον προπυλακισμό του.    Η τοποθέτηση αυτή του δημοσιογράφου και υπεύθύνου Τύπου του Συνεδρίου  η οποία συνοδεύονταν από στοιχεία που αποκάλυψε δημοσίως  άναψε τα αίματα και χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Μάλιστα αρκετοί από τους παριστάμενους έμειναν έκπληκτοι από τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προέτρεψαν τον δημοσιογράφο να καταγγείλει στο Δ.Σ. και να γράψει όσα γνωρίζει.

Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις των δυο το τελευταίο διάστημα ήταν τεταμένες και σε  έντονα  βαρύ κλίμα που δυσχέραινε όμως την συνεργασία εν όψει του Συνεδρίου. Πριν από αυτό το επεισόδιο έχουν ποηγηθεί άλλα επίσης σημαντικά φραστικά επεισόδια τα οποία όμως έπαιρναν τέλος χάρη στην πάρεμβαση του Γενικού Γραμματέα και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημητρίου.    

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα τελευταία δυο χρόνια συστηματικά ο κ. Διαμαντίδης προβάλλοταν από τον δημοσιογράφο, ο οποίος διάκειντο  φιλικά προς το πρόσωπο του μέχρι που περιήλθαν στα χέρια του βαρύτατες καταγγελίες εις βάρος του, οπότε και άλλαξε στάση χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει ποτέ την όποια αντίθεση του προς το πρόσωπο του.  Ωστόσο παρόλα αυτά και εν όψει του Συνεδρίου ήταν εκείνος που του οργάνωσε την παρουσιάση στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha την προηγούμενη εβδομάδα.  Το ποτήρι στις σχέσεις των δυο φαίνεται να ξεχείλισε μόλις είδε στον αέρα τον κ. Διαμαντίδη να προβάλλει εαυτόν αντί να μιλά και πληροφορεί το κοινό για το επερχόμενο Συνέδριο αφού αυτός ήταν ο μοναδικός  λόγος που τον συνέστησε στην εκπομπή της κ. Μενεγάκη ωστόσο ο κ. Διαμαντίδης φαίνεται να παραβιάσε την συμφωνία που έγινε στο πλαίσιο της διακριτικής προβολής της Ομοσπονδίας αλλά κυρίως του Συνεδρίου.  Γεγονός που εξόργησε το δημοσιογράφο, ο οποίος εξ αρχής με την αιφνίδια και απρόσμενη επιστροφή του κ. Διαμαντίδη διάκειντο ψυχρά προς τον κ. Διαμαντίδη.   

Επισημαίνεται ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι εκείνος που επίσης κατά την προηγούμενη  προεκλογική περίοδο πρόβαλλε τον κ. Διαμαντίδη με συνεχή δημοσιεύματα του στην Ελλάδα  αλλά όπως αποκαλύπτεται εκείνο που κλώνισε τις σχέσεις των δυο είναι ότι  ουδέποτε  τελικά έδωσε τα στοιχεία, όπως είχε υποσχεθεί και  σε συνέντευξη του σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που θα αποδείκνυαν ότι ουδεμία εμπλοκή είχε με όσα του καταλόγιζε το πόρισμα των Σερέτη – Τραχανή- και Χελιώτη. 

Ο κ. Διαμαντίδης σε συμφωνία που είχε κάνει με τον εν λόγω δημοσιογράφο, ο οποίος ως γνωστόν αρθρογραφεί σε γνωστές και έγκυρες εφημερίδες είχε υποσχεθεί -και  σε συνέντευξη του- κάθαρση  η οποία ποτέ τελικά  δεν έγινε αφενός, και αφετέρου παραπλάνησε συστηματικά τον δημοσιογράφο σχετικά με το γεγονός ότι παρανόμως ήταν ελέχγων και ελεχόμενος στη σύνθεση του πειθαρχικού που είχε συσταθεί εναντόν των Α. Τομόπουλου και Γ. Γεωργόπουλου  γεγονός εντελώς  ασύμβατο ως προς την σύνθεση της πειθαρχικής επιτροπής την οποία επίσης προσπάθησε συστηματικά να επηρρεάζει υπέρ του…

Η όλη εξέλιξη και η αναμονή του δημοσιογράφου αναφορικά προς τα στοιχεία που θα του  παρέδιδε και τα οποία ποτέ τελικά δεν έλαβε,  κλώνισε την εμπιστοσύνη του και διακριτικά απεσύρθη διακόπτοντας κάθε σχέση μαζί του.

Το ποτήρι στις σχέσεις των δυο ξεχείλισε όταν ο κ. Διαμαντίδης ανακάλυψε πως η πρότση για το επίμαχο συνέδριο κατατέθηκε στον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Δημητρίου  και όχι στον ίδιο. Μάλιστα τον Μάρτιο είχε προηγηθεί άλλο σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των δυο στο Σταθάκειο Κέντρο πάλι εν όψει του Συνεδρίου για το οποίο συστηματικά ο Πρόεδρος κ. Διαμαντίδης υπέγραφε επιστολές προς πάσα κατεύθυνση αλλά ήθελε να μένει κρυφό όπως χαρακτηριστικά έλεγε "μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες".

Με την τοποθέτηση αυτή συστηματικά ήταν αντίθετος ο δημοσιογράφος στον οποίο συχνά πυκνά εκ μέρους του κ. Διαμαντίδη γίνονταν διακρικτικές συστάσεις να μένει στο παρασκήνιο, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία αλλά και "να γίνεται η δουλειά μας".

Τελικά όμως όπως απεκαλύφθη εν συνεχεία στις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ο μοναδικός στόχος που κ. Διαμαντίδης ήθελε να μένουν όλα κρυφά χωρίς ενημέρωση ακόμα και του executive board, θέση που  προκαλούσε την αντίδραση του Δημοσιογράφου διότι θεωρούσε ότι αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά. Ο κ. Διαμαντίδης όμως επέμενε όπως κατέδειξαν και οι συνεδριάσεις στο Δ. Σ όλο το Μάϊο διότι όπως προκύπτει ήθελε να "κάνουμε τη δουλειά μας χρησιμοποιώντας τον  στο περιθώρειο και κρυφά και μετά να τον ευχαριστήσουμε απομακρύνοντας τον διακριτικά η ιδέα είναι εκπληκτική και δεν μπορούμε να την διακινδυνεύσουμε " στην Τοποθέτηση αυτή είχε αντιδράσει  ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτριος Δημητρίου κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. τις 8ης Μαϊου αποκαλώντας ανήθικο, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και πως δεν τιμούσε ούτε το Συμβούλιο, ούτε την Ομογένεια μια τέτοια ενέργεια όπως αυτή η πρόταση που προωθούσε ο πρόεδρος κ. Διαμαντίδης. Μάλιστα εκείνη η συνεδριάση ήταν η πλέον θυελλώδης.

Στόχος όπως εν συνεχεία αποκαλύφθηκε του προέδρου κ. Διαμαντίδη ήταν να "γίνει η δουλειά και μετά τους διώχνουμε" όπως χαρακτηριστικά είχε ειπωθεί προκαλώντας τις αντιδράσεις και άλλων μελών του Δ.Σ. Με την "πρόταση" Διαμαντίδη συμφωνούσε και ο κ. Ράλλης ο οποίος χαρακτηριστικά είχε πει "οτι πήραμε,  πήραμε (σ.σ. υποννοώντας από  τους Δέσποινα Συριοπούλου και Αλέξανδρο Στεφανόπουλο) τους ευχαριστούμε και να πάνε στο καλό μπορούμε και μόνοι μας να κάνουμε το συνέδριο αυτό" τοποθέτηση που επίσης ξεσήκωσε τη μήνι των άλλων  συμβούλων. 

Η υπόθεση της συνεργασίας του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου με την Ομοσπονδία στην οποία πρότεινε τη διεξαγωγή του εν λόγω Συνεδρίου   τελικά κρίθηκε και  'τελεσφόρησε" μετά την  ψηφοφορία στις 10 Μαίου με το γνωστό 7 υπέρ 4 κατά και ένα λευκό. Ψηφοφορία που πολλοί καπηλεύτκαν εναντίον της Ομοφωνίας που υπήρξε για την διεξαγωγη του Συνεδρίου προβάλλοντας εσκεμμένα και τεχνηέντως  την μεμονωμένη και συγκεριμένη ψηφοφορία  προκειμένου να πλήξουν την διοργάνωση.   

Όλο αυτό το κλίμα και οι συνεχείς ατυχείς χειρισμοί Διαμαντίδη ως προς το θέμα του Συνεδρίου, το οποίο ναι μεν ήθελε αλλά δεν ήθελε όπως διεφάνη τον "κομιστή και εμπνευστή"  της κατά τ' άλλα "θαυμάσιας ιδέας". Έτσι συστηματικά τορπίλιζε το συνέδριο υπογείως προβάλλοντας διάφορες αιτίες και εμπόδια επί παντώς θέματος,  ενώ την ίδια ώρα υπέγραφε κρυφά, κανονικά επιστολές για την διεξαγωγή του από την 1η Μαρτίου μέχρι και την 5η Μαϊου που έγινε η επίσημη παραουσίαση της όλης διοργάνωσης στο Δ.Σ.

Στόχος και προσπάθεια του Ν. Διαμαντίδη  ήταν όπως μέχρι  τώρα έχει δείξει η όλη "πολιτεία" και η  δημόσια "δράση" του να τα έχει  καλά με όλους και ταυτόχρονα να κερδίζει όσο περισσότερα μπορούσε σε κάθε τομέα από οποιονδήποτε  μη διστάζοντας να ξεπουλήσει ακόμα και αυτούς που τον ευεργέτησαν… 

Άλλωστε η όλη διαμάχη στο προηγούμενο  Διοικητικό Συμβούλιο με  (Τομόπουλο -Γεωργόπουλο κτλ) ξεκίνησε όταν πούλησε τον συνδυασμό που τον εξέλεξε για να πάει με τον άλλο συνδυασμό (Δημητρίου -Καλαμαρά) με το πρόσχημα ότι θέλει να είναι δίκαιος και ανεξάρτητος να κάνει την κάθαρση -την οποία ποτέ δεν έκανε – αλλά όπως τελικά κατέδειξε  η  σκληρή πραγματικότητα μοναδικός του στόχος ήταν να επιβιώσει των καταστάσεων και να επανεκλεγεί όπως και εν συνεχεία  έγινε. Κοινώς πολύ   απλά πατά επί πτωμάτων μέχρι να εξυπηρετήσει τους προσωπικούς και ιδιοτελείς στόχους του.  

Πρακτική που ακολούθησε δυστυχώς και με το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου την εμπιστοσύνη  ξεπουλά εν μια νυκτί  χάρην εξυπηρετήσεως προσωπικών και   ιδιοτελών συμφερόντων. Στην προκειμένη περίπτωση της κατάθεσης της πρότασης του για αναβολή δηλ. ματαίωση, έναν και μόνο στόχο φαίνεται πως εξυπηρετεί. Την διάλυση του συνεδρίου και της όλης διοργάνωσης έναντι υποσχέσεων που προφανώς  του έχουν δοθεί για πιθανή  θέση σε τριτοβάθμιο φορέα που μάλιστα  έχει αντιταχθεί έναντι οποιδήποτε τιμήματος στην διογάνωση του Συνεδρίου αφενός,  και αφετέρου για να προσφέρει "υψηλές υπηρεσίες" σε άλλους ντόπιους  κύκλους και συμφέροντα  που επίσης αντιτάσσονται για τους δικούς τους λόγους στην διοργάνωση του Συνεδρίου.

Αντάλλαγμα σε όλα αυτά; Η εξασφάλιση του  και εξυπηρέτηση για ακόμα μια φορά  αποσκοπώντας σε  άλλα προσωπικά  οφέλη.  Οφέλη που ελπίζει να καρπωθεί στο άμεσο μέλλον με "ευλογίες" και "ευχές" όχι φυσικά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αλλά άλλων πολύ μικρότερης εμβέλειας και επιρροής κύκλων, προωθώντας παράλληλα και υπογείως την εκλογή Ράλλη για να μπορεί να ελέχγει την Ομοσπονδία πάντα  προς ίδιον όφελος και αυτοπροβολή. 

Ή ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει περάσει τις 02:00 τα ξημερώματα ξημερώνοντας Πέμπτη 12 Ιουλίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπονται αποκαλύψεις που θα συνταράξουν την Ομογένεια προκαλώντας ακόμα πεισσότερο την αηδία και την αποστροφή της από τα λεγόμενα κοινά  και το Δ.Σ. συνεχίζει τη μαραθώνεια συνεδρίαση του…

αντιπαλεύοντας για ακόμα μια φορά η φυλή μας εν όψει του 21ου αιώνα  το χειρότερο εχθρό της. Τον ίδιο της τον εαυτό.

η νύχτα φαίνεται  θα είναι μακριά αλλά   το ρεπορτάζ και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται….

Μείνετε εδώ…