Του δημοσιογράφου ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Διευθυντή του Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων Ελλάδος

 

Φωτιά στα μπατζάκια μας, όπως λέει και ο λαός. Εννοώ στα μπατζάκια της Αθήνας μας, αν και τα μπατζάκια είναι τα κάτω άκρα του ανδρικού παντελονιού, τα ρεβέρ, νομίζω γαλλιστί, με τα ψηλά ρεβέρ που λέγαμε και τον Λάκη (εννοώ τον συνθέτη και τραγουδιστή Λάκη Παπαδόπουλο, που εκείνο το ωραίο τραγούδι μας «σήμερα του Αγίου Βαλεντίνου» ακόμη δεν το κυκλοφορήσαμε σε  cd, πολύ Παπαδόπουλο προβλέπω σήμερα). Ενώ τα μπατζάκια είναι τουρκική λέξη, αλλά η φωτιά ήταν στην κεφαλή της Αθήνας, αναφέρομαι στη μεγάλη πυρκαγιά της Πάρνηθας, που έκαψε σε τρεις ημέρες, (τόσο περίμενε να τη σβήσουν αλλά κανείς δεν την έσβηνε), γύρω στα 30.000 στρέμματα, γιατί τα βλέμματα των αρμοδίων ήσαν αλλού εστραμμένα, κοιτάγανε αλλού κατά το κοινώς λεγόμενο, ή σφυράγανε αδιάφορα, ως συνήθως, ηθελημένως ή μη αυτό ο Θεός μόνον θα μπορούσε να αποπειραθεί, ανεπιτυχώς μάλλον, να ψάξει να το βρει, πάει έγινε κάρβουνο ο πνεύμων της Αττικής, κλαίνε όλοι οι οικολόγοι κι αυτοί που δουλειά δεν έχουνε, να κάνουνε ή θέλουν να φανούν πως κάτι ξέρουν, παραμύθια της Χαλιμάς, θα γίνουν κάτι επαύλεις και βιλάρες, ρε πα να λένε αναδάσωση και άλλες μπούρδες, που λέει κι ο εκ Κερκύρας βουλευτής, θα λέμε Παναγία μου τι ανάπτυξη το μέρος, ο Θεός έβαλε το χέρι του και καήκανε τα παλιόπευκα και τα καταραμένα άκαρπα παλιοέλατα. 

Μεγάλη η φράση, αν δεν έβανα και καμμιά τελεία, όπως στις άνευ χειρογράφου ομιλίες του ο αείμνηστος ή αλήστου μνήμης όπως θα λέγανε ειρωνικά μερικοί, συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος, κατά τις πρώτες εμφανίσεις του μετά την 21ην Απριλίου 1967. Και τι περίεργο, αυτοί που τον χειροκροτούσαν  με πίστη, αφοσίωση  και θαυμασμό, υπήρξαν οι πρώτοι δεδηλωμένοι «αντιστασιακοί»  εχθροί του, μετά την 22αν Ιουλίου 1974 – κατά το «πριν αλέκτωρ λαλήσει» ή το «οι ποντικοί πηδάνε  πρώτοι στη θάλασσα μόλις αντιληφθούν ότι το καράβι κινδυνεύει να βουλιάξει».

Γνωστοί μου πολλοί από αυτούς, τους «αντιστασιακούς», περισσότερο τώρα, τα λέμε καμμιά φορά απορρήτως, για να μην ανησυχούν, και μου εξηγούν το γιατί το σκάσανε, κατά το «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος». Δεν εννοώ τους ποντικούς αλλά τους  άλλους που έγιναν τρωκτικά  από της επομένης της αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας, όπως προσπαθούμε να πιστέψουμε εδώ και 33 χρόνια, ανεπιτυχώς, όπως γράφουν και οι εφημερίδες και ιδιαίτερα όπως ακούγεται κατά τις λεγόμενες αριστερές διαδηλώσεις,  «ο αγώνας αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας συνεχίζεται».

Και το πιο αξιοπερίεργο : Άμα μελετήσεις εκείνες τις ατελείωτες φράσεις του δικτάτορα  έβγαζες νόημα και ενδιαφέρον και κατανοητό. Ενώ αν μελετήσεις τις σύντομες συνθηματικές ωραίες εξάψεις-φράσεις του επίσης αείμνηστου αλλά δημοκράτη ή αν θέλεις βάζεις και εισαγωγικά για τους τότε εχθρούς του, Ανδρέα Παπανδρέου δεν βγάνεις στάλα νόημα κατανοητό, ούτε με το να τραβάνε νερό δέκα αντλίες των 100 ίππων κάθε μια από πηγάδι τριών μέτρων. Βρε ούτε σταγόνα.  Κι όμως ποτιζότανε ένας λαός και δροσιζότανε και πρασίνιζε με το «όπιον» του καυτού φανατισμού και της ελπίδος του «εδώ  και τώρα συμβόλαιο με τα χρυσά κουτάλια».

Και για νάμαστε και ειλικρινείς ουκ ολίγοι τα πήρανε και άνευ συμβολαίου και τα  χρυσά κουτάλια και τα χρυσά τραπέζια και τα χρυσά σπίτια και τα χρυσά αυγά και περάσανε χρυσά. Και τα περάσανε και στο Κτηματολόγιο, εννοώ τα χρυσά ακίνητά τους, τα  «κτηθέντα εκ προμηθειών, κοινώς μιζών, του λαού απομυζόντες τον ιδρώτα, όπως έλεγε και ο φίλος μου ο Ανδρέας ο πουλμαντζής στο Παρίσι, αν το θυμάστε εκείνο  το «εκατό τοις εκατό μίζα από Έλληνα υπουργό σε δημόσιο έργο», παρά τα τριάντα δισεκατομμύρια δραχμές με τριάντα δισεκατομμύρια τεκμήρια περί της αρπαγής,  που λείψανε από το λογαριασμό της Ενωμένης Ευρώπης που ενωμένοι πολλοί εδώ φάγανε αμάσητα εκ του αλήστου μνήμης εκείνου  Κτηματολογίου. Που τώρα υπερηφάνως θα πληρώσουμε εμείς οι λεβέντες από τις κολλημένες στα μπούτια μας, ύφασμα και κόκαλο,  ή πανί με πανί, τσέπες μας. Ξαναδιαβάστε τον σιδηρόδρομο-φράση αν κοιμηθήκατε ή εκνευρισθήκατε ή δεν καταλάβατε τίποτα, ή φάτε μαϊντανό να αυξήσετε τη μνήμη σας, αφού η Ιντέλ δεν έχει βγάλει ακόμη μνήμες για ανθρώπινους εγκεφάλους.  

Θα μου πεις τριάντα δισεκατομμύρια δραχμές, ποσόν σταγών εν τω ωκεανώ  μπροστά στα φαγωμένα εκατοντάδες δισεκατομμύρια, που λέει συχνά και ο φίλος μου ο Ανδρέας ο Μαζαράκης, στις ανά Κυριακήν ώρα 7-8 το πρωί, ( άμα τω τρίτω λαλήματι των ερωτύλων αλεκτόρων της αυλής μου στη Αγία Παρασκευή), στις πραγματικά μνημειώδεις εκπομπές του, που τις ακούνε μόνον ξενύχτηδες και φιλομαθείς, αυτοί που γυρίζουν στα σπίτια τους στις εξήμιση με την ροδαυγούλα ή ροζαυγούλα, που λέει ο ίδιος, της Κυριακής. Και συμβαίνει να είναι και ξεμέθυστοι. Και αυτοί που ξαγρυπνάνε τρεις με τέσσαρες ξημερώματα της Δευτέρας και που επαναλαμβάνεται η εκπομπή από τον SKY 100,3 FM, Αθήνα.

Συνιστώ να μην την χάνετε. Μεγάλες φράσεις, μεγάλες κουβέντες, μεγάλες ασκήσεις, μεγάλες προσπάθειες στη γλώσσα μας, ιδιαίτερα από αναγνώστες που λείπουν χρόνια από την Πατρίδα. Αλλά για να επανέλθουμε στη φωτιά της Πάρνηθας, 307 πυρκαγιές συγχρόνως ανάψανε, παραπάνω από τους συντρόφους του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, καίγανε εν λαύρω ρυθμώ ώσπερ κομπιουτερούχος εξομοιωτής  και κάνανε στάχτη αυτόν το δύστυχο Πολύδωρα, τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως,  που αντί να πάει κατά την Αρκαδία να πάρει μια δροσιάς ανάσα, μόνο λόγια λέει, κάθεται και καίγεται στην  Κατεχάκη, χουντικό κτίριο κι αυτό.

Φτιαγμένο με γερά θεμέλια, να μεταστεγασθεί η τότε (1970) πανίσχυρη ΚΥΠ. Φαντάζομαι και σήμερα να είναι το ίδιο δυνατή, γιατί άμα ασθενούν οι μυστικές υπηρεσίες μιας χώρας, ενταφιάζεται το μέλλον του  λαού. Μη βλασθημάτε εσείς οι ευαίσθητοι, που σας λένε ότι παρακολουθούν και πολιτικούς και υπουργούς και πρωθυπουργούς. Και αλίμονο (αλίμονο σε μένα που αναγκάζομαι να γράφω ανορθόγραφα για να μη θεωρηθώ ανορθόγραφος) στις Μυστικές Υπηρεσίες που δεν θα παρακολουθούσαν και του ς πρωθυπουργούς τους και τις; γυναίκες τους και βάλε, τότε τι μυστικές θα ήσαν! Έπρεπε λοιπόν η ΚΥΠ να αποκτήσει δικό της κτίριο, ορθώς, να φύγει από το ενοίκιο, από το κτίριο ιδιοκτησίας του άλλοτε διάσημου γυναικολόγου Λογοθετόπουλου, της οδού Μπουμπουλίνας 22.  Στο 20 ήταν η Ασφάλεια.

Ο οποίος Λογοθετόπουλος, έξι μήνες πριν γεννηθώ προέβλεψε στον πατέρα μου, τι διάολο θα γένναγε η μάννα μου. Κτίριο κυπατζίδικο λοιπόν, η Μπουμπουλίνας 22, που εκεί σχεδιάστηκε, οργανώθηκε, πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του Ανθρώπου με το Κόκκινο Γαρύφαλο, του ήρωα των κομμουνιστών, του παρανόμως εισελθόντος εις την χώραν, μέλους του παρανόμου τότε ΚΚΕ, (το νομιμοποίησε ο Καραμανλής θείος, το 1975 με εντολή, λένε, Κίσσινγκερ, υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, βλέποντας και αποβλέποντας πολύ μακριά, που κατηγορείται ότι επέτρεψε την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου του 1974. Και την κατάληψη του 37 τοις εκατό του εδάφους της, άνευ αντιστάσεώς μας, στις 15 Αυγούστου 1974, εν πλήρει «Δημοκρατία εν Ελλάδι». Με την δικαιολογία, ψευδεστάτη, «τα αεροπλάνα μας δεν μπορούσαν να πάνε να βοηθήσουν την Κύπρο».

Γι' αυτό και δεν ανοίγει φάκελος της Κύπρου, ούτε με τρυπάνι από αυτά που χρησιμοποιούν στη βόρειο θάλασσα για να βγάλουν πετρέλαιο από το κέντρο της Γης. Ο περίφημος λοιπόν άνθρωπος με το κόκκινο γαρύφαλλο, Νίκος Μπελογιάννης, θύμα των συντρόφων του, καταδικάσθηκε εις θάνατον για κατασκοπεία υπέρ των σοβιετικών, από το Στρατοδικείο, κατόπιν προδοσίας και αμοιβής εμπίστων του, ως συνήθως. Έγινε και ταινία και συγκίνησε τα αθώα πλήθη, αλλά ουδεμία σχέση έχει με την αλήθεια η ιστορία-σενάριο. Το σενάριο απέβλεπε σε συγκίνηση και προπαγάνδα, ως συνήθως για αγαθιάρηδες και πέτυχε του σκοπού του. Και ώ της έκπληξής σας, ο μόνος που μειοψήφησε και ζήτησε να μην καταδικαστεί εις θάνατον ο Μπελογιάννης ήταν ο αξιωματικός Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Ήταν ο μετέπειτα αρχηγός της 21ης Απριλίου 1967. Που, εδώ σηκωθείτε όρθιοι και βλαστημήστε με την ψυχή σας, σπάστε και κανά βάζο ώσπερ υστερική γυνή που τη απάτησε ο άντρας με την παπαδιά του χωριού, ο ταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος, ως  προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ειδικών Μελετών ΚΥΠ, (ΥΕΜ) το 1961, κάνοντας το  γκάλοπ πρόβλεψης – κατά προσέγγισιν το λέγανε τότε – του τι θα ψήφιζε ο ελληνικός λαός κατά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 1961, έδινε την κυβέρνηση στην ΕΡΕ, καθώς ετελείωνε η έρευνα από χωρίου εις χωρίον και πόλεως εις πόλιν, την Πέμπτη, για τις εκλογές της μετά τριήμερον ψηφοφορίας. Και ουρλιάξανε όλα τα άλλα κόμματα τότε, (ψάξτε αρχεία εφημερίδων και παντός εντύπου και φάτε τα με λυσσαλέα  μανία). Ακόμη το λένε, πως έγινε βία και νοθεία, ασκήθηκε ψυχολογική βία, ότι ψηφίσανε και νεκροί και δέντρα ξερά και φαντάροι απολυμένοι, και η ουρά του σκύλου του…να μην το πω. Και ήταν αλήθεια. Μα ήταν η μισή αλήθεια. Και όταν ωρκιζόμαστε παλιά…στο Δικαστήριο τότε που ήγαν υποχρεωτικός ο όρκος του μάρτυρα, λέγαμε ότι θα «πούμε όλη την αλήθεια» γιατί η μισή είναι χειρότερη του ψεύδους. Μα η πιο μεγάλη αλήθεια, η ολόκληρη, είναι αυτή που ενταφιάστηκε όπως η Ακαδημία των Αθηνών, κάτω από περίφημο  Μουσείο της Ακροπόλεως. Για πάντα για να μην τη μάθει κανείς. Διότι τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής εκείνης, είχαν βγει από την Πέμπτη το βράδυ.

Δημοσιοποιήθηκαν ως αποτέλεσμα ψηφοφορίας του ελληνικού λαού, το βράδυ της Κυριακής. Μη πάθετε καρδιακή προσβολή, θα είναι άδικο. Ούτε καν να λιποθυμήσετε, δεν αξίζει τον κόπο. Επανελήφθη και πολύ αργότερον, το ίδιο, σχεδόν. Αδίκως εκατηγορείτο ο Στάλιν ότι έπαιρνε τις εκλογές με  99 τοις εκατό, εμείς είχαμε …πρόβλεψη 100 τοις εκατό, κατά το μίζα από υπουργό μας για δημόσιο έργο «εκατό τοις εκατό». Και δια την άγνωστον ιστορίαν, εδώ εφαρμόστηκε απολύτως το «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος». Ο γνωρίζων νοήτω. Θα μου πείτε από ό,τι ακούς τίποτα μην πιστεύεις και από ό,τι βλέπεις τα μισά. Ορθόν. Και  δια την ιστορίαν του κτιρίου της οδού Μπουμπολίνας 22, που αν δεν κάνω λάθος πριν καμμιά εικοσιπενταετία το αγόρασε το ΚΚΕ, αν κάνω λάθος συγγνώμη και μετά μπήκε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μεγαλογιατρός ο πρώτος ιδιοκτήτης του, ο Λογοθετόπουλος, πετούσε με αεροπλάνο την δεκαετία του 1930 και παραθέριζε με Φαρούκ και αρχηγούς κρατών, στο Σαραντάπηχο Κορινθίας όπου υπήρχε αεροδρόμιο και ξενοδοχείο 900 κλινών παρακαλώ, ιδιοκτησίας Χρύση, δια χρήσιν ολίγων. Λογοθετόπουλος λοιπόν, ΚΥΠ, ΚΚΕ, Πολιτισμός σήμερα. Και έχουμε τώρα, την  αμφιβολία αν τις 307 τις βάλανε κάποιοι ή φουντώσανε από μόνες τους, με τη θερμή  αναπνοή του Πανός που θαύμαζε τις Αμαζόνες και ζήλευε τους Σειληνούς. Τόσο έχει φουντώσει η ανοησία μας ως λαού που πιστεύουμε σε 307 ειδών φαντάσματα. Να αφήσουμε όμως τις φλόγες και να πάμε στις ρόδες. Και μάλιστα του τραμ, του αθηναϊκού τραμ, που συμπλήρωσε τρία χρόνια ζωής και κυκλοφορίας και το γλέντησαν οι επιβάτες και πρωτεργάτες του, με ένα beach party στην παραλία Γλυφάδος, όπου πρώτος «έσυρε το χορό ο υπουργός Μεταφορών κ. Λιάπης, προεκλογική περίοδος ούσα όπως φημολογείται.

Όπως για μια ακόμη φορά ο κ.Λιάπης φρόντισε να είναι ο πρώτος επιβάτης της διαδρομής επέκτασης του προαστιακού τραίνου από Κόρινθο μέχρι Κιάτο, ευελπιστώντας ότι κι αυτά τα εγκαίνια θα δώσουν κάποιες ψήφους στις προσεχείς Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Φαντάζομναι τα αποτελέσματα να μην έχουν βγει την Πέμπτη πριν της Κυριακής των Εκλογών.  

Όταν μιλάμε για Ολυμπιακές Αερογραμμές, πρέπει να σεβόμαστε το παρελθόν και το μέλλον τους, τονίζοντας το παρόν τους. Γιατί είμαστε Έλληνες και το οφείλουμε και στους χθεσινούς και στους σημερινούς δημιουργούς και λειτουργούς της, παρά τα όσα για άλλους λόγους λέγονται. Λοιπόν  Συνεργασία των Ολυμπιακών Αερογραμμών με την American Express  μετατρέπει τις καθημερινές αγορές σε δωρεάν πτήσεις με την Ολυμπιακή

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές και η American Express® ανακοίνωσαν μία νέα συνεργασία, καθώς και τα σχέδιά τους να προσφέρουν δύο προγράμματα που θα βοηθήσουν τους  τακτικούς επιβάτες  να κερδίζουν δωρεάν πτήσεις με τον Εθνικό αερομεταφορέα. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Μελών της American Express, με την έκδοση μίας ελκυστικής σειράς co-branded πιστωτικών καρτών, σε συνεργασία με την American Express και την Alpha Bank, την τράπεζα που υποστηρίζει τα προϊόντα καρτών American Express στην Ελλάδα.

Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει δύο σκέλη : Σύμφωνα με το πρώτο, οι κάτοχοι των Καρτών American Express, που μετέχουν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης Μελών της Εταιρείας θα κερδίζουν πόντους πραγματοποιώντας αγορές με Κάρτες American Express.  Στη συνέχεια, θα εξαργυρώνουν τους πόντους που έχουν κερδίσει από το πρόγραμμα, επιλέγοντας από μία μεγάλη ποικιλία δώρων, περιλαμβανομένων και ταξιδιών.  Η American Express είναι σαφώς η προνομιακή κάρτα που επιλέγουν όσοι πελάτες ταξιδεύουν συχνά και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές – με το πρόγραμμα ICARUS – αποτελούν έναν εξαιρετικό εταίρο για την περαιτέρω διεύρυνση των διαθέσιμων επιλογών εξαργύρωσης πόντων του προγράμματος Επιβράβευσης Μελών. Το δεύτερο σκέλος της συνεργασίας αφορά στην έκδοση κοινής ονομασίας (co-branded) καρτών των ΟΑ, εντός του τρέχοντος έτους.

Οι Πιστωτικές Κάρτες Olympic Classic American Express και Olympic Premium American Express είναι οι πρώτες co-branded πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται σε συνεργασία με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.  Στόχος είναι οι κάρτες αυτές να καλύψουν τις ανάγκες ενός πολύ ειδικού τμήματος της αγοράς πιστωτικών καρτών, αυτού των τακτικών επιβατών. Οι κάτοχοι των co-branded καρτών κερδίζουν «μίλια» για κάθε ευρώ που δαπανούν ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να τα μετατρέψουν σε δωρεάν πτήσεις με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.  Η συγκεκριμένη προσφορά περιλαμβάνει bonus ενεργοποίησης, ελκυστικό ποσοστό δωρεάν μιλίων έναντι αγορών, υψηλό πιστωτικό όριο, διάφορες ασφαλιστικές καλύψεις, διαρκή ταξιδιωτική βοήθεια, προστασία αγορών, πρόσβαση στα business lounges της εταιρείας, δωρεάν υπέρβαρο και πολλά άλλα προνόμια. 

Ο κ. Tamer El-Emary, VP Airline Co-brands της American Express, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας με ένα πρωτοποριακό προϊόν συνεργασίας, ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες των σύγχρονων τακτικών επιβατών.  Οι νέες πιστωτικές κάρτες και η συμμετοχή των Ολυμπιακών Αερογραμμών στο πρόγραμμα Επιβράβευσης Μελών, στόχο έχουν να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες αλλά και τις συνήθειες των σημερινών καταναλωτών που ξέρουν να εκτιμούν την καινοτομία, την κομψότητα και τις λύσεις που δίνουν αξία στα χρήματά τους. Κατανοώντας τις τάσεις στην χρηματοοικονομική αγορά και πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών των καταναλωτών, η American Express, σε συνεργασία με το νέο μας εταίρο, τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τη νέα αυτή σειρά προϊόντων που θα δώσει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να μετατρέψουν τις καθημερινές τους αγορές σε δωρεάν πτήσεις με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές. 

Με τις νέες αυτές πιστωτικές κάρτες, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, που θέτει τις τοπικές αγορές στο ίδιο επίπεδο με περισσότερο καθιερωμένες και ώριμες αγορές πιστωτικών καρτών».

Ο κ. Λεονάρδος – Οδυσσέας Βλάμης, Διευθύνων Σύμβουλος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, δήλωσε: «Στους απαιτητικούς και ανταγωνιστικούς καιρούς που ζούμε, το να μπορεί μια εταιρεία να διατηρεί ικανοποιημένους τους πελάτες της, είναι πλέον εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση, ιδιαίτερης μάλιστα σημασίας για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.  Χαιρόμαστε πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε στους πελάτες μας δύο εξαιρετικά προϊόντα: πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα Επιβράβευσης Μελών και δύο πολύ ελκυστικές co-branded κάρτες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου συχνού ταξιδιώτη. Πρόκειται για μία μοναδική συνεργασία στην ελληνική αγορά, για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι.  Είναι προνόμιο για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές να μπορoύν να κάνουν μια δυναμική είσοδο στη χρηματοοικονομική αγορά με την American Express και την Alpha Bank».

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έχουν δημιουργήσει ένα καταξιωμένο όνομα στην αγορά εγχώριων και διεθνών πτήσεων, υποστηρίζοντας ένα δίκτυο 75 προορισμών εκ των οποίων οι 37 στο εσωτερικό και οι 38 στο εξωτερικό. Η American Express θεωρείται ευρέως ως κορυφαία εταιρεία με διεθνή εμπειρία στο χώρο του co-brand με αεροπορικές εταιρείες, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με περίπου 40 αεροπορικές εταιρείες, περιλαμβανομένων και ορισμένων από τα πιο ηχηρά ονόματα του κλάδου όπως BA, Qantas, Air France, American Airlines και άλλων.

Έδωσα όλες αυτές τις λεπτομέρειες γιατί είμαστε Έλληνες και πρέπει να είμαστε και ολυμπιονίκες, στον αριθμό των προτιμήσεων των αεροπορικών μας μετακινήσεων με τις ¨Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Αυτά για σήμερα,

Φιλικά

ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ