Συνήλθε χτες 17 Ιουλίου  στο Σταθάκειο Κέντρο της Αστόριας,   εκτάκτως, εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  βρέθηκε για ακόμα μια φορά μπροστά σε σημαντικές  και κρίσημες  αποφάσεις  εν όψει του πολυσηζητημένου Συνεδρίου.

Αποφάσεις που κρίνουν την ενότητα και τη συνοχή του Δ.Σ.  

Εν αναμονή ο Βασίλειος Σταθάκος, η πρόταση του οποίου υπερψηφίστηκε στη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου με 18 υπέρ και ένα ψήφο κατά (του Ντίνου Ράλλη) το Συνέδριο προχωρά-εκτός απροόπτου- κανονικά στη διεξαγωγή του όπως αρχικώς έχει προγραμματιστεί σε δυο φάσεις.   

Εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Τραχανής με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ποιος αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του Συνεδρίου.

 

 

Τι έγινε  με την "πρόταση" Διαμαντίδη για την απομάκρυνση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου;

Με 12 ψήφους υπέρ, έναντι 4 κατά ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος  παραμένει στη θέση του, ως είχε στην Εκτελεστική Γραμματεία του Συνεδρίου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη συνεχίζοντας να εργάζεται κανονικά για  όλη τη  διοργάνωση του Συνεδρίου με θέμα "Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα". Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη ψηφοφορία στις 10.05.07 η ψηφοφορία για το ίδιο θέμα ήταν 7 υπέρ, 4 κατά, 1 λευκό.

Ρητή δέσμευση του δημοσιογράφου προς το Δ.Σ. χάρη της ενότητας και της σύμπνοιας  ότι μέχρι περατώσης του Συνεδρίου στην Αθήνα στο εξής  δεν θα γίνει καμία ενυπόγραφη αρνητική αναφορά σε ΜΜΕ που συνεργάζεται και αρθρογραφεί  εις βάρος οιουδήποτε  μέλους Δ.Σ.

Ποιος κρατά το κλειδί των εξελίξεων ;

Τι θα κάνει ο αρμόδιος Υφυπουργός Θεόδωρος Κασσίμης;

Ραγδαίες εξελίξεις επί θύραις.   Απρόβλεπτα γεγονότα.

αναλυτικό και πλήρες ρεπορτάζ για τα όσα διδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της 11ης και 17ης Ιουλίου  σε επόμενες συνδέσεις σας.

 Μείνετε εδώ…