Αλεξάνδρεια, 20 Ιουλίου 2007

Ημέρα περισυλλογής, μνήμης και τιμής η σημερινή για τον ελληνισμό απανταχού της οικουμένης.

Πέρασαν 33 χρόνια από την  τραγική εκείνη ημέρα, της 20ης Ιουλίου 1974, που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στην Κύπρο και καταπατώντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της Μεγαλονήσου.

Δυστυχώς η παράνομη αυτή κατοχή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ο Κυπριακός ελληνισμός, δεν ξεχνά, θρηνεί  τα θύματα, τους αγνοούμενους, τις χαμένες περιουσίες, τα κατεστραμμένα σπίτια, τις λεηλατημένες εκκλησίες του αλλά υπερήφανα και με πείσμα συνεχίζει τον αγώνα του για εθνική δικαίωση, για μια Κύπρο ενιαία, δυνατή.

Ο ελληνισμός σε όποιο μέρος της γης και να βρίσκεται συμπάσχει, συμπαραστέκεται και συμμετέχει με όσες δυνάμεις διαθέτει στο πλευρό του ηρωικά  και περήφανα αγωνιζόμενου κυπριακού λαού.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε ιερή υποχρέωση όχι μόνο να συνεχίσουμε τον αγώνα αλλά να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς όλες τις κατευθύνσεις για να γίνει εφικτό και πραγματοποιήσιμο το όραμά μας και να γιορτάσει ενωμένος όλος ο ελληνισμός μαζί στην Ελεύθερη, ενωμένη Κύπρο.

Το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, πιστό στις αρχές αυτές θα συνεχίσει να στηρίζει την ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου και του Κυπριακού λαού γιατί τα ζητήματα Εθνικής σημασίας για τον Ελληνισμό, αποτελούν ένα πεδίο συνεργασίας και κοινής δράσης και ο ρόλος μας πρέπει να είναι ξεκάθαρος και  εποικοδομητικός.

Στέφανος Π. Ταμβάκης

Πρόεδρος