Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς  οι οργανωτικές  διαδικασίες για το Α΄ Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με θέμα "Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα"  σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας αργά το απόγευμα της 22ας Ιουλίου. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

 

  1. Συνεχίζονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση του Α' Συνεδρίου με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο Αιώνα» που οργανώνει με πρωτοβουλία της η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη (προσυνεδριακός Διάλογος) και 28 με 30 Σεπτεμβρίου στο Πάντειο πανεπιστήμιο, ενώ θα προηγηθεί η Τελετή  έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων στο Ζάππειο Μέγαρο στις 27 Σεπτεμβρίου.
  2. Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της 11ης Ιουλίου το ΔΣ απεδέχθη την πρόταση του Επιτίμου Προέδρου κ. Β. Σταθάκου για τη σύσταση 20μελούς επιτροπής, η οποία και θα οργανώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων αγώνων και δράσης, και του ανέθεσε τη σύστασή της.
  3. Το ΔΣ ευχαριστεί δημόσια τον κ. Σταθάκο και όσους φορείς και πρόσωπα συμβάλουν στην κάλυψη των εξόδων με την οικονομική υποστήριξή τους.
  4. Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της 17ης Ιουλίου αποφασίστηκε ομόφωνα ότι εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Τραχανής.
  5. Ο Δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος παραμένει στα καθήκοντά του ως είχε στην Εκτελεστική Γραμματεία του Συνεδρίου.
  6. Εκπρόσωπος Τύπου του Συνεδρίου στην Νέα Υόρκη αναλαμβάνει η κα Δέσποινα Συριοπούλου.

Καλούμε την ομογένεια να σταθεί στο πλευρό της Ομοσπονδίας για την επιτυχία του Συνεδρίου.