Σε δημόσια επώνυμη καταγγελία εναντίον του τοπικού ραδιοφωνικού συνδρομητικού σταθμού (Subcarriers)  Greece 365 που εδρεύει στην Αστόρια της ΝΥ, προχώρησε χτες ο  ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Κώστας Τερεζής. Οι σχέσεις παραγωγού και διεύθυνσης του σταθμού ήταν από καιρό τεταμένες λόγω της συστηματικά αρνητικής στάσης του σταθμού εναντίον του συνεδρίου που οργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ με θέμα "Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα".  Η καταγγελία  έγινε με αφορμή το "κόψιμο" προγραμματισμένης συνέντευξης του Δημοσιογράφου και  μέλους της Εκτελεστικής  Γραμματείας κ. Αλέξανδρου Στεφανόπουλου προς την εκπομπή "Ομογενειακός Αγών" του κ. Τερεζή η οποία θα μεταδίδοταν στις 31.07.07 στη καθιερωμένη  ώρα όπως κάθε Τρίτη 8 – 10 μ.μ.

Αιτία της νέας  έντασης στα Ομογενειακά ΜΜΕ η προσφυγή του  κ. Αλεξ. Στεφανόπουλου  στην Ελληνική δικαιοσύνη με αστικά και ποινικά ένδικα μέσα κατά των "Γ. Λυκομήτρου, Δ. Φιλιππίδη, και Θ. Μπογιαντζή καθώς και κάθε άλλου νόμιμου ιδιοκτήτη" μετά από εκπομπή  που έγινε στις  7 Ιουλίου στον συγκεκριμένο σταθμό.  Ηδη ο σταθμός έχει ενημερωθεί για την προσφυγή στην Ελληνική δικαιοσύνη αλλά και το αντίστοιχο γραφείο του Federal Communications Commission {FCC} στην Πολιτεία της ΝΥ  με σχετικό εξώδικο που  έχει αποσταλεί. 

Ολόκληρη η Καταγγελία του κ. Κώστα Τερεζή καθώς και η εξώδικος δήλωση του κ. Αλεξ. Στεφανόπουλου  προς τον συνδρομητικό σταθμό  Greece 365.

 

     «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ»

ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΡΕΖΗΣ

                                                      ΤΕΛ: 212 203 2401

NEW YORK  31 07 2007

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

         

Ως γνωστόν εδώ και μήνες που  συνεργάζομαι με το σταθμό σας  με την εκπομπή μου «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ»  προσπαθώ να προσφέρω στα κοινά με το δικό μου τρόπο αναδεικνύοντας τα θέματα που αφορούν την Ομογένεια. Δεν θα μιλήσω για την όποια μικρή προσφορά μου οι ακροατές κρίνουν και ξέρουν.  Εδώ και μήνες ο σταθμός κρατά επιθετική και άκρως αρνητική θέση εναντίον της Ομοσπονδίας με αφορμή τη διοργάνωση του συνεδρίου που οργανώνει με θέμα «Ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα». Σήμερα εντελώς απροειδοποίητα και απρόκλητα με χυδαίο τρόπο ο κ. Θεόδωρος Μπογιαντζής και ο κ. Δημήτριος Φιλιππίδης απαίτησαν να μη μεταδοθεί συνέντευξη του δημοσιογράφου και μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Συνεδρίου κ. Αλέξανδρου Στεφανόπουλου. Επειδή η σημερινή παρέμβαση  είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τους καταγγέλλω επώνυμα και δημοσίως για καταστρατήγηση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας καθώς επίσης και συστηματική παραβίαση των νόμων του FCC. Η σημερινή ενέργεια τους με αναγκάζει να  προβώ δημοσίως σε αυτή τη καταγγελία διότι στη προσπάθεια μου να στηρίξω τον σταθμό μετά την αγωγή και την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε εναντίον του σταθμού -τον οποίο στήριξα- αναζήτησα τον κ. Στεφανόπουλο και του ζήτησα να παραχωρήσει συνέντευξη,  ώστε τυπικά τουλάχιστον να μην υπάρξει πρόβλημα με το FCC στο οποίο ως γνωστόν έχει προσφύγει ο εν λόγω δημοσιογράφος. Οργανισμός που ούτως ή άλλως   υποχρεώνει τους νόμιμους σταθμούς να παρέχουν τον ίδιο χρόνο με αυτόν που δόθηκε σε   οποιονδήποτε θεωρεί  ότι θίχτηκε από τα λεγόμενα άλλου και μάλιστα  εν απουσία του από το studio όπως συνέβη με την εκπομπή των κ. Λυκομήτρου και Φιλιππίδη στις 7 Ιουλίου.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο κ. Στεφανόπουλος είχε συμφωνήσει να αποσύρει τουλάχιστον την καταγγελία από το FCC, το οποίο έχει  όλες τις δυνατότητες ως πολιτειακό όργανο και προκειμένου να βοηθήσω το σταθμό ζήτησα και δέσμευσα τον κ. Στεφανόπουλο ότι αν μεταδιδόταν η συνέντευξη που του ζήτησα τουλάχιστον θα απέσυρε την καταγγελία στο FCC. Και αντί ο σταθμός να στηρίξει την πρωτοβουλία που είναι και καθήκον μας να δίνουμε βήμα σε όλες τις πλευρές πόσο μάλλον όταν έχει θιχτεί κάποιος, η διεύθυνση του σταθμού και ο ιδιοκτήτης μου απαγόρεψαν την μετάδοση της συνέντευξης. Η δημοκρατία και η ελευθερία έκφρασης σε όλο της το μεγαλείο!  Τέτοιες πράξεις είναι καταδικαστέες και απλά δείχνουν στην Ομογένεια ότι δεν υπάρχει η αναγκαία ωριμότητα, η επαγγελματική γνώση και η εμπειρία  που απαιτεί ένας σταθμός που θέλει να έχει κύρος και αξιοπιστία. Τέτοιες ενέργειες απλά μας κακοχαρακτηρίζουν και  δικαιώνουν όσους μιλάνε για στρεβλή  και επιλεκτική ενημέρωση εκ μέρους του Greece 365. Λυπάμαι πολύ για αυτή τη συμπεριφορά που εν μη τι άλλο απλά μας εκθέτει. Ο «Ομογενειακός Αγών» είναι εδώ και θα μείνει πιστός στην υπεράσπιση της αλήθειας είτε βολεύει κάποιους είτε όχι. Είναι προτιμότερη η αξιοπιστία.  Λυπάμαι πολύ για το κατάντημα κάποιων που θέλουν να υπηρετούν δήθεν την ενημέρωση.  Δημοσιογράφος δεν είμαι, αλλά η απλή λογική λέει ότι όταν φιμώνεις κάποιον το κάνεις γιατί  τον φοβάσαι. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν πικραίνει. Η Ομογένεια ας  κρίνει και ας βγάλει τα δικά της συμπεράσματα. Εγώ  καταγγέλλω δημοσίως τέτοιες συμπεριφορές.  Η άρνηση δεν οδηγεί πουθενά. Η Ομογένεια μόνο ενωμένη μπορεί να κάνει τα πάντα για να έχει δικές της αληθινά ανεξάρτητες ραδιοφωνικές φωνές. Εμείς θα προσπαθήσουμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αλήθεια και την σωστή και ειλικρινή ενημέρωση. Από όπου μπορούμε. Και με όποιο τρόπο μπορούμε. Σας ευχαριστώ γιατί μέχρι σήμερα σταθήκατε συμπαραστάτες στο έργο και την μικρή προσφορά μας στα κοινά.   

Κώστας Τερεζής.

 

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Νέα Υόρκη 07 07 2007

Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή την εκπομπή της 7ης Ιουλίου 2007 το δίωρο μεταξύ 18:00 με 20:00 με υπεύθυνο παραγωγό τον κ. Δημήτρη Φιλιππίδη και προσκεκλημένο τον κ. Γιώργο Λυκομήτρο. Δυστυχώς όλες οι αναφορές παραγωγού και προσκεκλημένου με «φωτογραφικό» τρόπο και  βαρύτατους υπαινιγμούς που αφορούν στο πρόσωπο και τη δουλειά  μου,  είχαν ένα και μόνο στόχο: να με πλήξουν προσωπικά και επαγγελματικά. Κατόπιν τούτου και εφόσον ο παραγωγός της εκπομπής δε με προστάτεψε όπως έχει χρέος και καθήκον κατά τους διεθνείς κανονισμούς της Δημοσιογραφίας -αντιθέτως υπέβαλε αντίστοιχα υποβολιμαίες σχετικές ερωτήσεις κατά  πάγια τακτική του εδώ  και πολλές ημέρες -κατόπιν τούτων     και προκειμένου να προστατέψω την τιμή, την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική μου υπόσταση η οποία θίγεται στο σύνολο της-  αναγκάζομαι να προσφύγω στις αρμόδιες  αμερικανικές αρχές  {FCC} και κάθε άλλη αρμόδια αρχή στη πολιτεία της ΝΥ  και στην Ελληνική Δικαιοσύνη με αγωγή και μήνυση:

α) κατά του κ. Δημήτρη Φιλιππίδη

β) κατά της φυσικής  ιδιοκτησίας του σταθμού ατομικά εις έκαστον μέλος φαίνεται μέτοχος ή ανώτατο στέλεχος της επιχείρησης

γ) κατά του Γιώργου Λυκομήτρου με την τρίτη  κατά σειρά μήνυση και αγωγή που έχει υποβληθεί εις βάρος του για τα κατά συρροή και κατά σύστημα ψεύδη που σκοπίμως και εντέχνως διαδίδει μέσω της ιστοσελίδας του εις βάρος μου.    

Προς ενημέρωση σας η εκπομπή έχει ηχογραφηθεί και στην Ελλάδα από το νομικό μου σύμβουλο καθώς επίσης και από συναδέλφους  δημοσιογράφους οπότε υπάρχουν αυτοίκοοι μάρτυρες  της εκπομπής μέσω διαδικτύου οι οποίοι και θα καταθέσουν.

 

Αλέξανδρος Στεφανόπουλος.