ΑΠΟΨΕΙΣ 

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε την ευαισθησία και το ενδιαφέρον των Ελλήνων Πολιτών (αναφερόμαστε στους γηγενείς που έχουν την τιμή να ζουν και να … δημιουργούν στην Ελλάδα) σε τι ποσοστό υφίσταται η ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους σε οικολογικές-εθνικές καταστροφές και όχι μόνο. Πάντως αν πάρουμε σαν δείκτες τις φωτιές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια τα ποσοστά είναι αν όχι ανύπαρκτα σίγουρα μηδαμινά, ικανά ή ισχυρά, αν θέλετε, να ντροπιάζουν την Ελλάδα.

«Προσωπικά έπαψα να ασχολούμαι με τα Ελληνικά πολιτικά πράγματα κυρίως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαφθορά και την καταστρατήγηση κάθε κανόνα δημοκρατίας. Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός ότι ένας λαός με ιστορία χιλιάδων χρόνων έχει φθάσει στο σημείο να είναι δέσμιος των θελήσεων και της πολιτικής τριών οικογενειών. Πλην όμως και οι τρεις εκλέγονται από Έλληνες ψηφοφόρους που θα πει ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον Ελληνικό λαό…»

Αυτά είναι λόγια ενός φίλου, διακεκριμένου δημοσιογράφου, εκδότη, συντάκτη, από τον Καναδά με τον οποίο ο γράφων συχνά ανταλλάσσει απόψεις και προβληματισμούς πάνω σε θέματα που «δολοφονούν» την Ελλάδα όπως κι αυτό με τις πυρκαγιές.

Παρακολουθήσαμε την δραματική εξέλιξη των πυρκαγιών, οι οποίες στο σύνολό τους ήταν εμπρηστικές, παρακολουθήσαμε την… ενεργοποίηση της πολυδιαφημισμένης μέσω καναλιών(άλλη σαβούρα κι αυτή των καναλιών) κρατικής μηχανής την οποία το κυβερνών κόμμα έχει την μεγάλη μερίδα της ευθύνης. Παρακολουθήσαμε και τον… ένδοξο ελληνικό στρατό (ένδοξος μπορεί να ήταν σε άλλες εποχές) να ..συμμετέχει ελάχιστα στη κατάσβεση και ως εκ των υστέρων. Οι φαντάροι μας δεν χρησιμοποιούνται ενεργά σε εθνικές καταστροφές μη τυχόν και λείψουν από τα προπαρασκευαστικά στρατόπεδα αποστολών ειρηνευτικών δυνάμεων σε Χώρες που οι εγκληματικές συμμαχικές ορίζουν και να μην αδυνατίσει η επιφυλακή από τον μόνιμο Τουρκικό κίνδυνο. Τι λέτε τώρα, γίνονται αυτά τα πράγματα να λείψει ο στρατιώτης από τις καζέρνες; Ποιος θα κάνει τις φασίνες στο στρατιωτικό εξοπλισμό, ποιος θα κάνει τις αερομαχίες που κοστίζουν τα μαλλιά της κεφαλής του ελληνικού λαού και ποιος θα διαιωνίζει όχι μόνο την κατασπατάληση της εθνικής οικονομίας αλλά και την εχθρότητα μεταξύ των λαών.

Πέρα από την εγκληματική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των πυρκαγιών, θα πρέπει να νιώθει  και «περήφανη» για το οικολογικό τοπίο που δημιούργησε. Ναι δημιούργησε με το «μικρό Κράτος» η ΝΔ και όχι δημιουργήθηκε. Και το χειρότερο! δε βλέπουμε ίχνος ντροπής! Η ΝΔ δε βάζει την ουρά στα σκέλη της, ως όφειλε, απεναντίας δηλώνει πως θα προχωρήσει ανένδοτη στο έργο της.

Μια άλλη παράμετρος άξια «θαυμασμού» που παρακολουθήσαμε ήταν και το «άψογο» ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης που όλο το διάστημα της εθνικής μας καταστροφής στάθηκε σιωπηλός  και διάφορος ΘΕΑΤΗΣ σε μια καταστροφική πυρκαγιά μηνώ και όχι ωρών ή ημερών σε μια Χώρα μέλος της και σε άριστη πρόσβαση.

Κρίμα στην άριστη και ταχύτατη τεχνολογία που διαθέτει μεταξύ και του σιδηροδρομικού δικτύου το οποίο μέσα σε ώρες θα μπορούσε να πλημμυρίσει η Ελλάδα από σύγχρονα πυροσβεστικά μέσα. Τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για μια Ευρώπη α ν θ ρ ώ π ι ν η και όχι για μια Ευρώπη «ψυκτική» μηχανή. Επί πλέον δεν είδαμε τον Έλληνα (Έλληνα -Έλληνες, ιδιαίτερα οι γηγενείς, δυστυχώς, αποτελούν πλέον σχήμα λόγου) Πρωθυπουργό να απαιτεί από την ΕΕ τη συνδρομή της -βρισκόμαστε στον πολύπαθο Πλανήτη Γη, κύριε Πρωθυπουργέ και όχι στον Άρη- αλλά απευθύνθηκε, και καλός, στη Ρωσία: «Ο Κώστας Καραμανλής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Πούτιν για την άμεση ανταπόκρισή του και τη συνδρομή της χώρας του, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λόγω της ταυτόχρονης εκδήλωσης μεγάλου αριθμού δασικών πυρκαγιών και των πρωτοφανών καιρικών συνθηκών», αναφέρονταν σε σχετική ανακοίνωση. Τραγελαφικά πράγματα που μειώνουν κατά κράτος όλη τη δομή της ΕΕ.  

Τέλος δυο λόγια όσο αφορά τις ΗΠΑ (σύμμαχος Χώρα και φίλη των τριών σογιών, όπως πολύ σωστά αναφέρει το απόδημο ελληνικό ανάστημα του αγαπητού φίλου από τον Καναδά) τα σύγχρονα αεροπλανοφόρα τα έχουν για να δολοφονούν και το περιβάλλον και τον κόσμο και όχι για να προσφέρουν βοήθεια όπου και όταν χρειάζεται σε «φίλες» Χώρες.

Αυτά τα χάλια είδαμε επί δύο μήνες τώρα, χάλια που και το κόμμα της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης δεν απαλλάσσεται από τις ευθύνες του. Σε άρθρο μας, 01.07.2007, «Στον απόηχο των πυρκαγιών του Ιούνη-2007» αναφέραμε μεταξύ άλλων και τούτα -απόσπασμα μιας έρευνας του «Ριζοσπάστη»- και το επαναλαμβάνουμε, όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην ξεχνάμε:

«Το 1997-98 ο τότε υπουργός Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ Στ. Τζουμάκας, επιχείρησε να ψηφίσει νομοσχέδιο με το οποίο έπαυαν να θεωρούνται αναδασωτέες όσες εκτάσεις κάηκαν πριν το 1974, ενώ χάριζε χιλιάδες στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων στους καταπατητές.

Το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπει κάθε πρόνοια πρόληψης και συντονισμού κατά των δασικών πυρκαγιών, διαλύοντας τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης.

Το 2001, με τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 24 που προώθησε το ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους.

Το 2003, με το νόμο 3208/2003, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εφαρμόσει τις δασοκτόνες αυτές προβλέψεις.

Την ίδια χρονιά και με πρόσχημα τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου με νόμο του ΥΠΕΧΩΔΕ (3127/2003) χαρίζονται χιλιάδες δασικές εκτάσεις που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης, στους ίδιους τους καταπατητές που τις έχουν εκχερσώσει και τσιμεντοποιήσει».

Έλληνες Πολίτες ξυπνάτε . Μην επιτρέψετε άλλες φωτιές. Διώξτε τους υπερόπτες, αλαζόνες και ψεύτες από την κάλπη. Ίσως έτσι πάψουμε να είμαστε έρμαια της κομματικής …μοίρας μας.   

Καλό μήνα  Β. Φ.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Αύγουστος 04 2007

pelasgos@fasoulas.de  http:\\www.fasoulas.de