Α  φ  ι  έ  ρ  ω   μ  α

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας 

«Αχ! Ποιοι να φέρνουν αυτή την κατάρα;

Αχ! Πού θα φτάσει, αν θα μείνει ζωή;

Αχ! Μάνα, πώς μπορείς να γεννάς ερπετά;

Αχ! Και βαχ! Δε θα πάμε μακριά!..»

 

Τούτο το σχόλιο με τα δυο ποιητικά αποσπάσματα με αναφορά στον Πλανήτη μας, γράφεται αποκλειστικά για τους φίλους «Οικολόγους Πράσινους» πολιτικός φορέας της οικολογίας με πανελλαδική δομή, που δραστηριοποιείται ενεργά σε όλη την Ελληνική επικράτεια με κύρια προτεραιότητα και μέλημά τους την διάσωση του Οικολογικού μας Συστήματος που αιμορραγεί και όχι μόνο. Τα προβλήματα για την ποιότητα ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, τα οικολογικά αλλά και για θέματα της καθημερινότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης, δεν παύουν να τους απασχολούν.

 

Μετά από όσα συνέβησαν στην Ελλάδα και εξακολουθούν να συμβαίνουν (αναφερόμαστε στη συνέχεια) οι Έλληνες Πολίτες οφείλουν να αλλάξουν «ρότα» και να μην περιμένουν πότε θα πεθάνει η μάνα τους για να δουν ότι υπάρχει θάνατος. Οι προτιμήσεις τους, στα μεγάλα ιδιαίτερα κόμματα, έχουν δοκιμαστεί και στους χώρους του Οικολογικού μας συστήματος. Αποτέλεσμα: Φωτιά! Φωτιά! Φωτιά! Όσο για τους «Πράσινους Οικολόγους», από τη μια αν και είναι κάπως αργά να ενεργοποιηθούν και να παρουσιαστούν στον προεκλογικό αγώνα διεκδικώντας την ψήφο των Πολιτών, από την άλλη και ο νόμος αποκλείει όσους έχουν σχέση με το δημόσιο, εκπαιδευτικοί κλπ, γιατί πρέπει να παραιτηθούν για να είναι υποψήφιοι…, (βλέπετε κι εδώ ο νομοθέτης φρόντισε…την απομόνωση ή εξόντωση, αν θέλετε, τέτοιων δραστηριοτήτων, όπως στην προκειμένη περίπτωση που συζητάμε), κι εδώ αν μη τι άλλο φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος λειτουργίας των θεσμών μιας καθεστηκυίας τάξης.

Παραυτά, για ό, τι αποφασίσουν οι εν λόγω Οικολόγοι, θέλουμε να πιστεύουμε σε μια εναπομείναντα Πολιτών ευαισθησία. Οι καιροί το απαιτούν, οι φωτιές δεν πρόκειται να σβήσουν και το Οικολογικό μας σύστημα, μέσω ευαίσθητων φορέων, εκπέμπει SOS προς κάθε κατεύθυνση καλώντας τους Πολίτες να το στηρίξουν.

*                           *                           *

Αν και γίνονται ορισμένες προσπάθειες, μεμονωμένες και ομαδικές, (Διεθνείς Οργανισμοί, Οικολογικοί και Περιβαλλοντολογικοί Σύλλογοι, κάποια κόμματα έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμά τους και το Οικολογικό μας σύστημα) αναμφισβήτητα το Οικολογικό μας σύστημα «ασθενή»· υποφέρει από την ανθρώπινη εγκληματική δραστηριότητα και, κατά τα φαινόμενα, αργοσβήνει.

Επιστημονικές έρευνες (με το παράδοξο φαινόμενο ότι όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου συμφωνούν για την ήδη μερική καταστροφή!!!) και οι επισημάνσεις που εδώ και χρόνια κρούουν έχουν σημάνει διεθνή συναγερμό, δυστυχώς τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν.

Στην Ελλάδα είχαμε, δυστυχώς, την «τύχη», το καλοκαίρι που διανύουμε να μας δώσει πολλά επικίνδυνα «σήματα», ορατά για τον κάθε απλό Πολίτη, ο οποίος στο σύνολό του έμεινε απαθής…

«Δυστυχώς, σε γενικές γραμμές, δημιουργείται η εντύπωση ότι η ευαισθησία και το ενδιαφέρον των γηγενών για την Ελλάδα έχουν βάσεις και κίνητρα ξένα προς το «…τιμιώτερον και αγιώτερον… εστιν η πατρίς». Και να 'ταν μόνον οι εμπρησμοί που οδηγούν σ' αυτό το συμπέρασμα!! Τουρίστες που επιστρέφουν από την Ελλάδα, ζώντας την τραγική κατάσταση των πυρκαγιών μας λένε. Μα γιατί εσείς οι Έλληνες δεν αγαπάτε τη χώρα σας; γιατί δεν την προστατεύετε; γιατί την παραδίνετε στις φλόγες;… γιατί;…. γιατί;…» γράφει μεταξύ άλλων ένας επιστήμων Ομογενής από την Αυστραλία.

Ορατά λοιπόν για τους Πολίτες, αόρατα ή αδιάφορα για το Ελληνικό Κράτος, την κυβέρνησή του και μέρος των δημαγωγικών κομμάτων της ευρείας Αντιπολίτευσης τούτης της ταλαίπωρης, ξεπουλημένης και ανοργάνωτης Χώρας. Χώρα της ρεμούλας.

Η Ελλάδα κάηκε, την κάψανε δεν έχουν σημασία τα «πώς» το «ποιος» ή «ποιοι» και τα γιατί» αφού το Οικολογικό μας σύστημα τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα. Ακόμα και οι νέες προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για δεντροφυτεύσεις, μέτρα και άλλα είναι παραμύθια της χαλιμάς και ένας σοβαρός και υγιής σκεπτόμενος Πολίτης δεν μπορεί να καταπιεί.

Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει. Τη μια τα «φυτεύουν» και την άλλη τα καίνε, ότι δηλαδή δεν κάηκαν την προηγούμενη φορά. Να γιατί λέμε την Ελλάδα τη έκαναν Χώρα της ρεμούλας οι ποικίλοι αρπάχτρες, οι οικοπεδοφάγοι, κάποιοι… δασονόμοι και λοιποί παράγοντες που καθορίζεται και το μερτικό τους στο κάθε πύρινο «πανηγύρι» έτσι που να αλλάζει ο πολεοδομικός χάρτης της Χώρας. Αυτοί μετέβαλλαν την Ελλάδα σε κρανίο, όμοιο με κείνο το γυαλιστερό ενός πεθαμένου που η ελληνική κυβέρνηση …προσπαθεί να του ξαναβγάλει…μαλλιά.

Εμπρός λοιπόν, Πολίτες. Η Πολιτική του μέλλοντος πρέπει να είναι ο Πολιτισμός. Εκεί εντάσσεται και ο Πλανήτης μας, το Οικολογικό μας σύστημα, το περιβάλλον που «ζούμε» ή και αντίστροφα. Ο Πολιτισμένος άνθρωπος δεν «κ α ί ε ι», Πολίτες! «Καίει» μόνο το κακό και απορρίπτει το άσχημο.  

 

«Μα κι αστραπής να έπαιρνες την όψη

Και τη φωτιά να είχες αδελφή

Του χαλαζιού και της βροντής, θεός που θα 'σκιαζες τα όρη

Να θέριζες τον κόσμο, τις κορφές και τα νερά

Λαίλαπας αγγρισμένος να γινόσουν και να σέρνεις

Σαν άχυρα τον κόσμο και τα κύματα, τα δένδρα, τα βουνά 

Σεισμός που θ' άνοιγες ως και της γης τα σπλάχνα

Και να ξερνάς αδιάκοπα φωτιά και καταχνιά

 

Κάποια στιγμή θα σώπαινες κι εσύ

Τούτο το μεγαλείο θα το 'θελες κι εσύ!»

 

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα -Αύγουστος 09 2007 pelasgos@fasoulas.de  http:\\www.fasoulas.de